M
Muranyi
Гостин
Зелен си...ќе созрееш и титешко се прифаќа ова нели ?
да беше лесно сите ќе бевме паметни
Зелен си...ќе созрееш и титешко се прифаќа ова нели ?
да беше лесно сите ќе бевме паметни
ќе созреам јас туку ти..Зелен си...ќе созрееш и ти
Батали созревање, туку кажи како се развива генот за невидливост. Ми требаат пари, па му се мислам да станам невидлив и да влезам во Стопанска Банка...ќе созреам јас туку ти..
ај сега ме викаш батали созревање,а викаш да ти кажам како созрева нештотоБатали созревање, туку кажи како се развива генот за невидливост. Ми требаат пари, па му се мислам да станам невидлив и да влезам во Стопанска Банка...
Пеер,јас го поминав стадиумот на мирисање на тревата.....уште во второ одделение.ќе созреам јас туку ти..
не сум педерПеер,јас го поминав стадиумот на мирисање на тревата.....уште во второ одделение.
Бреееј колку дебилни примери на купче.ах морал, уште една измислена работа, морал, почит, дедо мраз, петар пан...
него објасни ми каде се наоѓа моралот, срце, црн дроб, мозок
А полсле 6 г. на детето ќе му кажуваат добро е да се сака мајката и слични глупости и од тој момент детето ствара илузија. Сакај ја наставничката таа те учи, почитувај ја. Арно му кажа оти оно мислеше она му бае
Треба да имаш почит кон посари,еј фала што му каж оти тоа одма ќе отидеше да утепа некој старец .
Треба да се слушаат родителите, еј ами до сега јас караници дома..арно ми кажа
Вештачки илузии што е добро што е лошо.
Добро е да имаш 5ка, и сега ти вадиш 4 ,а некј 5 и оп љубомора, натпревар...
За повозрасни да не зборам, борба за власт. Како е добро да докторирам,а некој да нема основно.
Его лажно пумпа опшеството и ќе се убиваме, нормално.
Остави 5 деца на пуст остров 5 ќе преживеат, остави 5 луѓе еден ќе преживее или ниту еден.
И несвесно се обидуваш да докажеш дека знаеш нешто за луѓето затоа што имаш диплома и его до неа, башка и уште едно атеистичко его што ти е дополнителен камен во тонењето. Размисли за ова
хахахаБреееј колку дебилни примери на купче.
Прво, и мајката кучка си го сака кученцето, ама следниот пат веројатно ќе се спари со друго куче. Во човечки услови тоа е аморално, ама во животински, ок е?
Второ, моралот СЕ УЧИ, не се раѓаме со него... можеш и сам да провериш тоа
Ќе преживее најсилниот. Па тоа децата не сакаат со братчето чоколадото да го поделат, а не со некој непознатхахаха
е да се учи, овде учам дејка не треба да се ебам со машки.,ноо во холандија не е така, овде учам дека не трееба да влегувам у женско вц , но шварценегер не мислеше така , овде учам да имам една жена., во турција не, овде ја почитувам жената, а во индија не итн итн...
Затоа морал е измслена работа, не постои, го расипува човекот...
земи пример деца на пуст остров кои немаатт научено моралч, и луѓе кои имаат , кој ќе прежвееј..
ќе преживеат сите деца.. остај ти нормални услови децата, и луѓето не се јадат у нормални услови...Ќе преживее најсилниот. Па тоа децата не сакаат со братчето чоколадото да го поделат, а не со некој непознат
Пак прашувам... колкави деца?ќе преживеат сите деца.. остај ти нормални услови децата, и луѓето не се јадат у нормални услови...
деца што немаат учено за моралПак прашувам... колкави деца?
Целта ми беше да те насмејам, ама се ми се чини дека се преправаш дека се смееш.Ејх навистина ме насмеа, ептен смешно ................
Не е баш точно ова. Генотипот има свој удел во моралните карактеристики на човекот. Всушност, моралните пораки кои ги носат религиозните учења и слично не паднале од небо нели?Бреееј колку дебилни примери на купче.
Прво, и мајката кучка си го сака кученцето, ама следниот пат веројатно ќе се спари со друго куче. Во човечки услови тоа е аморално, ама во животински, ок е?
Второ, моралот СЕ УЧИ, не се раѓаме со него... можеш и сам да провериш тоа
Ај добро. Сакам кажам, не знам речам ти е муабетот.деца што немаат учено за морал
Според чие сфаќање за моралот?Не е баш точно ова. Генотипот има свој удел во моралните карактеристики на човекот. Всушност, моралните пораки кои ги носат религиозните учења и слично не паднале од небо нели?
Во релативната младост на човештвото, кога не сме биле баш распространети на планетава и опасноста од другите предатори била огромна ни станало јасно дека за да опстоиме како вид треба да се држиме заедно.
Она што е точно е дека по раѓањето фенотипот може драстично да се промени и да влијае на понатамошното донесување на одлуки кај човекот. Веројатноста да постои вонсвеленско битие за кое на планетава дознале само мал број евреи и истото да ни го пренело овој постулат е во најмала рака смешно.
Можеби оф-топик, но всушност постои дел од мозокот ( right temporo-parietal junction, да ме убиеш не знам како е точниот назив на македонски) кој, доколку пореметен доведува до тоа да субјектот се однесува неморално.