Љубов со пари сепак се купува

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување

Дали ги оправдувате ваквите ергени кои купуваат жена?

• да

Гласови: 78 58,6%
  • не

Гласови: 55 41,4%

• Вкупно гласачи
    133
Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
1. Како прво и прво посредништвото си е посредништво, сфатете веќе еднаш, нема тука никаква купо-продажба, досега илјадници ергени, особено во последниве години се ожениле на ваков(посреднички)начин, едноставно луѓето од ХХХ причини влегле во сериозни години(40+) и единственото чаре го нашле во помошта од лицата-посредници и тука нема никакво купување, поголемиот дел од тие пари ќе ги земе посредникот, а не родителите на можната невеста, родителите на невестата најчесто добро го проверуваат и испитуваат идниот можен маж на нивната ќерка, да има куќа, работа, основни услови за живот, никој не е будала дури ни тие селски луѓе да си ја дадат ќерката во сиромаштија и глад, овие стари ергени и не се толку финансиски утепани штом нашле толку пари да даваат по посредници, незнам зашто толку ги потценувате !
2. Многу мрзам луѓе кои нон-стоп солат памет за некаква вистинска љубов, морал, етика... и.т.н. а и самите тие се неморални и неетични и не ги почитуваат и не ги осетиле тие работи !
3. И да, доколку би бирал помеѓу модерна градска шмизла која нели е во потрага по ’’вистинска љубов‘‘ и некаква си сељанка од некое планинско село, сепак би ја одбрал втората варијанта, доколку нема трета опција(средина) !
4. Феминизмот е булшит и тотално промашена ствар, Феминизмот напротив наместо да ги направи жените еднакви со мажите, Феминизмот уште толку ги бутна доле во калта и ги направи да бидат поим за блуд и изопаченост, иако секако не се сите девојки/жени од тој профил !
:cuc::cuc::cuc:

O

Orion.

Гостин
ова никако да го прочитаат: ЖЕНА - ПАРИ - СТОКА,ова ДА.

посредникот чесно си ги заработува парите додека семејството на момата е среќно заради најдениот домаќин(идат кај тебе дома и седат некој ден да видат дали имаш средства за живот,дали сте домаќин....),младоженецот е среќен заради тоа што конечно по 300 перипетии и 40 години изгубен живот си нашол некој кој е патријархално воспитуван и кој ќе му биде верен и работлив до гроб

премногу добра за некој кој зацапал во годините......
А девојката, она среќна е? Уствари ако е воспитана патријархално-исламистички тогаш нејзе не ја прашуваат, го прашуваат татко и:facepalm:

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
А девојката, она среќна е? Уствари ако е воспитана патријархално-исламистички тогаш нејзе не ја прашуваат, го прашуваат татко и:facepalm:
девојките се од чисти христијански фамилии, и да таткото ги мажи(ако го нема најстариот брат

а тебе послатки ми ти се дрољи што ги гледаш на секој чекор а пиленце ?!

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
И што праиме во случај ако момата е поубава и се јават повеќе кандидати покрај тебе со појаки понуди?:D Ондак на посредникот мислам глас нема да му чуеш.:) Те читам по темава дека во љубов не веруваш, битно ти е само да ти е јака :D, и да може да раѓа и да ти чува куќа и деца по дома. :D Еве ти мој предлог, земи излези некоја вечер по кафичиве, дискотекиве кај што се градските шмизли или било кај и приоѓај и на секоја што ќе ти излезе пред очи. Одма после тоа идеш со сериозен предлог и и набројуваш што се поседуваш у твоја сопственост од ниви до станови и коли, и кажуваш дека сакаш две деца и после и фрлаш камен на маса. Ама јас у живот се кладам дека ќе се најде некоја што ќе прифати. :) Вака ем неколку иљади евра ќе заштедиш, ем нема толкав пат до Албанија да тепаш, ем што е најбитно ист јазик ќе зборите и ќе се разбирате по дома.:)
Јас само си правам планови за во иднината, сега за сега немам абер за женење ............... инаку шмизли органски не поднесувам, исто така не поднесувам многу ни селски девојки, сепак ако некоја во иднина земам овдека кај мене дома во СК ќе мора сакала-нејќела колку-толку да се промени, но сепак кога би бирал од овие две варијанти би ја одбрал втората варијанта, првата никако, а трета варијанта(средина) непостои ! :)

O

Orion.

Гостин
девојките се од чисти христијански фамилии, и да таткото ги мажи(ако го нема најстариот брат

а тебе послатки ми ти се дрољи што ги гледаш на секој чекор а пиленце ?!
Затоа што сите девојки што не ги продава татко им се дрољи . . .
Инаку доколку единствени опции би ми биле да бирам измеѓу тоа да купам жена на ваков начин или да идам/се оженам со дроља, би останал сам.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Не не не ................. Христијанки се ............... во тие краишта од Албанија ........... Албанки-Христијанки ......... не се Муслиманки, ич не бери гајле и спремај си куферчето и тргај на пат за Ељбасан ! :sneaky:
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 18:08 ---
Затоа што сите девојки што не ги продава татко им се дрољи . . .
Инаку доколку единствени опции би ми биле да бирам измеѓу тоа да купам жена на ваков начин или да идам/се оженам со дроља, би останал сам.
Види друже, или ќе си останеш сам цел живот(70 год. на пр.), или ќе си најдеш на ваков начин жена(со посредништво), а што се однесува до тоа дрољите ............ нив, ни ти, ни јас неможеме да ги земеме, нив се знае кој ги јава ......... Амери, Енглези, Френки, Холанѓани, Италијани, Грци, па дури и по некој Нига:icon_mrgr:

O

Orion.

Гостин
Види друже, или ќе си останеш сам цел живот(70 год. на пр.), или ќе си најдеш на ваков начин жена(со посредништво), а што се однесува до тоа дрољите ............ нив, ни ти, ни јас неможеме да ги земеме, нив се знае кој ги јава ......... Амери, Енглези, Френки, Холанѓани, Италијани, Грци, па дури и по некој Нига:icon_mrgr:
Не се сите дрољи бе брат. . .

B

Black Guard

Гостин
Љубов со пари сепак се купува. Не можејќи да ја истрпат пребирливоста на локалните моми, ергените од делчевско Разловци, си ги одврзаа паричниците. Колку платиле за невеста во албанското село Лежај не кажуваат, но признаваат дека со посредници и со извесна сума пари си купиле домаќинка. Селото со околу 100 ергени, последниве месеци заживеа, откако три невести од Албанија се вдомија во пијанечкото село.

Новата куќа на 35 – годишниот Љупчо од Разловци ја осветли Викторија од Албанија. Долго време Љупчо одел ерген, па откако видел дека разловечките моми повеќе сакаат да се мажат по градовите, решил да се одоми и да си најде домаќинка за новата куќа. Посредник од Прилеп му го покажал патот до Викторија и албански Лежај.

„ Дојде еден човек од Прилеп и отидовме за Албанија во Лежај, тој не водеше таму, и се договоривме, ја бендисав, и го чекавме брат ´и од Англија да каже тој, и тие дојдоа после три месеци. Добро е, и јас отидов и си ја донесов“, рече Љупчо Каравачки од с. Разловци.

Викторија има 30 години, знае англиски и италијански, а сега го учи македонскиот. Среќна е во домот со Љупчо во Разловци.

„Супер ми е. Знам малку, тука е убаво, ама тука ми е поубаво со Љупчо, вели Викторија.

Викторија и Љупчо се во брак 10 месеци, а за кратко време ќе станат и родители, но колку го чини Љупчо оваа среќа?

„Дадов на тој од Прилеп, околу 1000 евра оти одев со него со негова кола, има трошоци и така за друго не сум давал пари, вели Љупчо.

Викторија е прва невеста од Албанија која се омажила во Разловци, по неа стигнале уште две Албанки, но во селото каде има над 100 ергени подготвени за женење на големо се размислува да се оди и по други невести. Едни зборуваат дека една невеста ќе ги чини 3 илјади евра, други помалку, но проблемот со ергените ги загрижува повозрасните.

„Сиромашно е селото, безработица“, вели жител на с. Разловци.

„Треба да се женат, да одат во Албанија, по невести, мојата е од Србија, вели друг жител на Разловци.

Освен во Разловци, невести од Албанија има и во градот Делчево, но и во другите околни села, па се зборува дека нивниот број се искачил на 10.

Даниела Такева

Извор канал5

Коментари околу ова:?
Најискрено ова го оиправдувам-па не може бре да опстоиме како држава без села т.е без население во селата освен старците а еве граѓанки не им се иде во село бре има ергени по 35-40 години,имотни со земја по 20-40 хектари,механизација ама неќе градска мома во село сега што е тука е.

За жал имавме демогравска катастрофа и ако ова помогне некако да се минимизираат ефектите тогаш не наоѓам ништо лошо овде-а за љубов овде не станува збор знам случаи од струмичко,битолско многу кои земаа жени од албанија ама воглавно ергени беа а имаше и неколку млади тка по 25 години коли иако се во град од Х причини одбраа албанки-нивен избор,ама мислам дека секо0ј има право бре да си оформи семејство па ако е од село не значи дека не го бива за жена околу цените шпекулативно се збори за 500-1000 евра ама како ќе одговорите ако ви кажам дека и низ нашиве градови има ергени од град кои бараат жена македонка,па итри бе селанки македонки де ќе побараат 200 евра "да размислат" па уште 700 да "домислат" а времето си оди сега штета е што некој е приморан веќе да оформи смејство бидејќи станува збор и за биолошкиот часовник а знаеме дека кај нас машките после 45-тта малку потешко станубва марко е сега јеби га.

Нејсе се изненадив стариве кога ги фатив дома 65 со 61 година како си се плескаат па морав да напуштам ама и малку така...среќен се осетив си реков барем да можам и јас како стариов на 65 арно ќе биде:)
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 18:25 ---
Не се сите дрољи бе брат. . .

Дрољите одат кај мафијаши,џанаци и ванаби чика куревци за да фатат еден џоинт можеби нешто друго и на крајот шамари плус анал.

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Ах, љубов!

Денес, благодарение на тоа што сме сите природно надарени филозофи, имаме различни теории и сфаќања за тоа што е љубов, заљубеност, сакање (некого), водење љубов и вежбање секс.

Како сфатив, љубовта е главното оружје против купи-и-однеси-си-дома невеста.

Но, што е љубовта и тоа да сакаш некого?

Некоја ќе рече, на пример, ми удри шамар вчера Трпе, ама ја знам дека тоа е зашто ме сака. Некоја пак, спротивно, мисли не ме тепа, добар е, ме сака. Некоја вика-ме полудува неговата незаинтересираност и невнимание, ама јас сум со него зашто го сакам. Мажите пак, најчесто си мислат-денес Трпана напраи одлична сармица од лозов лист, мислам дека ја сакам. Ми ја испрала омилената маица за на фудбал, ја обожавам, ми чита мисли. Секогаш иам ладно пиво у фрижидер, камо среќа да ја запознав порано. Супер е, не збори многу. Вчера после секс одма заспав-заљубен сум!...

...И така натаму...

Иако, смата сум противник на идејата плати за невеста, вака коа седам и пишувам, не можам баш да видам зошто сум толку против. Две страни кои слично гледаат на светот и животот, се спојуваат под невообичеани околности и си го тераат животот. Таа среќна што си ја сменила визурата, среќна со маж, со деца, со моќност да зготви нешто, да испере некого, на мир да изгледа турско-шпанска серија; тој задоволен со вечера на маса, деца, редовен секс; двете фамилии среќни што ќе добијат наследници и што веќе немаат стари моми и ергени што се предмет на секојдневни маалски оговарања...

Како и да е, дури и најголемите навијачи во тимот на љубовта, порано или подоцна ја гледаат практичната страна на животот-никој на светот не јаде љубов, не пие љубов, не облекува љубов; љубовта е сладок миг во најраната младост, оди под рака со невиноста и детската наивност, им дава храброст на нашите млади страшливи срца на самиот почеток на војната...а потоа...потоа се дави во кал и гомна (најчесто). Ја убиваат околностите, себичноста, личните интереси и фрустрации; најмногу од све рутината. У досада, на крај краева, човек може да западне сам, а може и у друштво на животниот сопатник. А за тоа е виновна нашата (човечка) природа и веројатно 21от век.

Некој рече, љубовта е пеперутки во стомакот. Ја прашувам, колку време можат да издржат пеперутки во еден стомак???

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.534
Во врска со болдираното.... ова подоле ти е мој одговор неколку страни предтоа што му го кажав на друг член...

Јас реков... секој со својот памет.. единствено замерив што зборот љубов почнаа да го употребуваат за секакви глупости, затоа и денес многу млади имаме со такво размислување дека љубовта не постои. Само потреба.. само потреба има и навика... нема љубов !..
Нема љубов... за оние што не сакаат да ја пронајдат и што гледаат само на површината на секоја работа. Не може некој да очекува да се вљуби во некоја девојка или момче ако само ја гледа нејзината/неговата надворешност и ако само ради тоа е со неа/него.
Денес за жал имаме многу такви личности кои воопшто не се трудат да размислуваат со својот мозок, нити пак се трудат да ја запознаат подобро особата со која што можеби утре ќе го поминат остатокот од животот.... ЕТЕ ЗАТОА СЕ СЛУЧУВААТ ТОЛКУ РАЗВОДИ ! а не од некоја си љубов која ќе те удри од земја... љубовта е нешто што не доаѓа преку ноќ
Многу е полесно да прочиташ за љубовта на некој сајт или да си провериш дали си добар во кревет и дали ги исполнуваш условите за да бидеш добар фраер или добра типка (да бидеш робот)... отколку да го отвориш срцето и да размислуваш малку поинаку на работите. Многу е лесно да си купиме со пари облека, жена, деца, стан..... многу.. иако некои не мислат така... али многу е лесно веруј ми..
Многу потешко е да натераш некого да те засака онаков каков што си (весел, тажен, досаден, идиот,мрзлив, нетолерантен,љубоморен,романтичен,избувлив,грижлив,добродушен).... затоа што за да ги спознае сите твои маани и доблести треба доста време.

Знам многу добро зошто голем дел од вас машките сте разочарани .... и го оправдувам тоа.. затоа што денес многу од девојките живеат во некој филм дека ќе најдат човек што ќе има куќа,стан,кола, вила ... и доживотно ќе седат дома и ќе си уживаат... жално е... затоа што околината ни го наметнува тој начин на живот.. затоа што се почнавме да сметаме во пари... па дури и љубовта..
Љубовта е апстрактен поим и означува безусловно обожавање и соединување на субјектот со објектот...безусловно. А тоа да се постигне е невозможно...скоро, и нема никаква врска со онаа хемиска реакција во стомакот (на која коренот и е сексуално соединување) која со годините избледува.
Доколку не постои другарство и меѓусебно договарање и толеранција...ниедна хемиска реакција т.н. љубов нема да го усреќи никого никогаш, затоа што откако ќе ја исполни својата возвишена причина (да соедини двајца) исчезнува, и се што понатаму ќе се случува е само навика...

...према мене :)
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 18:39 ---
Ауч!!! Чекај, дај ми момент да помислам во која група спаѓам јас. Потоа можеби ќе знам дали и што да одговорам на оваа тотално невистинита дефиниција.
Во мојата група бе Дивне, заглавени во тинејџерско време само во различен филм. Е сега ич не ми текнуваше како се викаше таа фаза (мислам дека "херој" се викаше a и ме мрзи да барам) :P

Член од
1 септември 2011
Мислења
177
Поени од реакции
113
Не сфаќам како вие не сфаќате дека од љубов не се живее. Со текот на времето љубовта ја менува формата. Како што си љубел така можеш и да одљубиш или не дај боже љубовта да премине во омраза. Џабе ти е да сакаш или да бидеш сакан кога нема слога, разбирање, почит. Не сакам да ме сака а при тоа да не ме почитува и да ме омаловажува.
Или според дел од вас, демек ако се земеш од љубов помала е веројатноста дека ќе се разведеш? ГЛУПОСТИ!
Ах да, и за членовите кои се многу засегнати околу купувањето- зарем кај нас нема адети кога ќе се отиде по невестата па на врата да се купува????????????
Или за нас тоа не се важи ама за овие од албанија се важи а?
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 18:53 ---
Ах, љубов!

Денес, благодарение на тоа што сме сите природно надарени филозофи, имаме различни теории и сфаќања за тоа што е љубов, заљубеност, сакање (некого), водење љубов и вежбање секс.

Како сфатив, љубовта е главното оружје против купи-и-однеси-си-дома невеста.

Но, што е љубовта и тоа да сакаш некого?

Некоја ќе рече, на пример, ми удри шамар вчера Трпе, ама ја знам дека тоа е зашто ме сака. Некоја пак, спротивно, мисли не ме тепа, добар е, ме сака. Некоја вика-ме полудува неговата незаинтересираност и невнимание, ама јас сум со него зашто го сакам. Мажите пак, најчесто си мислат-денес Трпана напраи одлична сармица од лозов лист, мислам дека ја сакам. Ми ја испрала омилената маица за на фудбал, ја обожавам, ми чита мисли. Секогаш иам ладно пиво у фрижидер, камо среќа да ја запознав порано. Супер е, не збори многу. Вчера после секс одма заспав-заљубен сум!...

...И така натаму...

Иако, смата сум противник на идејата плати за невеста, вака коа седам и пишувам, не можам баш да видам зошто сум толку против. Две страни кои слично гледаат на светот и животот, се спојуваат под невообичеани околности и си го тераат животот. Таа среќна што си ја сменила визурата, среќна со маж, со деца, со моќност да зготви нешто, да испере некого, на мир да изгледа турско-шпанска серија; тој задоволен со вечера на маса, деца, редовен секс; двете фамилии среќни што ќе добијат наследници и што веќе немаат стари моми и ергени што се предмет на секојдневни маалски оговарања...

Како и да е, дури и најголемите навијачи во тимот на љубовта, порано или подоцна ја гледаат практичната страна на животот-никој на светот не јаде љубов, не пие љубов, не облекува љубов; љубовта е сладок миг во најраната младост, оди под рака со невиноста и детската наивност, им дава храброст на нашите млади страшливи срца на самиот почеток на војната...а потоа...потоа се дави во кал и гомна (најчесто). Ја убиваат околностите, себичноста, личните интереси и фрустрации; најмногу од све рутината. У досада, на крај краева, човек може да западне сам, а може и у друштво на животниот сопатник. А за тоа е виновна нашата (човечка) природа и веројатно 21от век.

Некој рече, љубовта е пеперутки во стомакот. Ја прашувам, колку време можат да издржат пеперутки во еден стомак???
e da si mi ziva i zdrava za muabetov, na 2 posta se trudam da go objasnam istoto :)
so vreme ljubovta ja menuva formata!!!!!!!!!!!

O

Orion.

Гостин
Не сфаќам како вие не сфаќате дека од љубов не се живее. Со текот на времето љубовта ја менува формата. Како што си љубел така можеш и да одљубиш или не дај боже љубовта да премине во омраза. Џабе ти е да сакаш или да бидеш сакан кога нема слога, разбирање, почит. Не сакам да ме сака а при тоа да не ме почитува и да ме омаловажува.
Или според дел од вас, демек ако се земеш од љубов помала е веројатноста дека ќе се разведеш? ГЛУПОСТИ!
Ах да, и за членовите кои се многу засегнати околу купувањето- зарем кај нас нема адети кога ќе се отиде по невестата па на врата да се купува????????????
Или за нас тоа не се важи ама за овие од албанија се важи а?
--- надополнето: 9 јуни 2012 во 18:53 ---

e da si mi ziva i zdrava za muabetov, na 2 posta se trudam da go objasnam istoto :)
so vreme ljubovta ja menuva formata!!!!!!!!!!!
Дури и девојка поддржувач се најде:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom