- Член од
- 6 март 2009
- Мислења
- 979
- Поени од реакции
- 853
Не сум Матурант ама стигнав до една информација дека ќе имало и за Оноре де Балзак т.е Чичко Горио да се пишува нешто
А смеам да носам бел А4 лист во случај да треба нешто да составувам во моментот бидејќи од секогаш есеите сум ги пишувал на час, но тука нема толерирање шкртки така? Или ќе проверуваат дали со млеко сум пишувал и ќе гледам на светлина да препишам -_-Незнам за во гимназиите како е (ако учиш гимназија) ама јас сум стручно
па мислам дека не би требало да прават проблеми заради еден лист-прашај си утре најсигурно.. И да,ајде нека ни е со среќа утре!А смеам да носам бел А4 лист во случај да треба нешто да составувам во моментот бидејќи од секогаш есеите сум ги пишувал на час, но тука нема толерирање шкртки така? Или ќе проверуваат дали со млеко сум пишувал и ќе гледам на светлина да препишам -_-
Абе за оваа тема ако немаш идеа ќе сеДајте некоја идеа за тунелот ...Гадни дела !
При крај сум пишав викам некој по толку думање му останала некоја идеја јака неупотребенаАбе за оваа тема ако немаш идеа ќе се
Ако тунелот ти е несреќен живот а светлината ти е надежта онда земи а4 формат и почни да пишуваш јасно
па да,може преходните години било полесно,но оваа година незнаеме што и како.. а за слободната тема треба да биде поткрепена со цитати, факти и аргументи и барем мислам дека некако е потешко,но кој како сака.За државнава матура да не се секирате ич, првите 30 мин. ќе ве држат строго, после тоа ќе ве оставаат да препишувате, дури и самите професории ќе ви кажуваат, а и они ако незнаат ќе ви речат да зачекате еден што знае да го реши тестот па да ви го каже
Нема потреба од никаква секирација
За есеите одберите слободна тема и пишувајте глупости колку да се има нешто
Ќе ве пројда сите !!!
Ептен ако се најдем ептен некој дудуци како секоја година да немаат врска од НИШТО па да ги паднат
Со среќа утре !! :*
па да,може преходните години било полесно,но оваа година незнаеме што и како.. а за слободната тема треба да биде поткрепена со цитати, факти и аргументи и барем мислам дека некако е потешко,но кој како сака.
се надевам е така како што викашИ нас вака ни збореа
Ќе се уверите утре ))
Па и по некоја логика и така и треба да биде демек задолжително средно образование ова онаЗа државнава матура да не се секирате ич, првите 30 мин. ќе ве држат строго, после тоа ќе ве оставаат да препишувате, дури и самите професории ќе ви кажуваат, а и они ако незнаат ќе ви речат да зачекате еден што знае да го реши тестот па да ви го каже
Нема потреба од никаква секирација
За есеите одберите слободна тема и пишувајте глупости колку да се има нешто
Ќе ве пројда сите !!!
Ептен ако се најдем ептен некој дудуци како секоја година да немаат врска од НИШТО па да ги паднат
Со среќа утре !! :*
moze nekakov tekst za svetlinata?А смеам да носам бел А4 лист во случај да треба нешто да составувам во моментот бидејќи од секогаш есеите сум ги пишувал на час, но тука нема толерирање шкртки така? Или ќе проверуваат дали со млеко сум пишувал и ќе гледам на светлина да препишам -_-
martine moze nekakov tekst za svetlinata??Неможам ни да заспијам од што мислам на матурава у пм, си легнав се превртев пола саат и пак станав
Хахахахахаха и јас исто ама не од што сум опседнат од матурата туку што се напукав со кафињаНеможам ни да заспијам од што мислам на матурава у пм, си легнав се превртев пола саат и пак станав