Матура

O

< O >

Гостин
Значи не мора вреѓање ако е тоа твое мислење задржи си го за тебе.. :) а пошо викаш дека сте извадиле просек ви беше 3.0 така? и ете ај кажи ти шо оценки имаше на екстерните за да видиме со кои оценки нема да бидеме "неписмена генерација" :)
Во средново каде што јас завршувам просекот бил 2.80 истата година, а се работи за единствено од тој тип училиште во државава, каде што просекот по Мак. никогаш не бил толку лош

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
А ти мислењето за мојата генерација го доби од неколку коментари на форум?:) Ајде сега.
Јас за матурава се спремам 4 години, имав супер професорка со која покривме се од граматика до литература. Го повторив материјалот уште претходната недела, а деновиве ги решавав тестовите на matura.gov.mk и споделував мислења и информации со другарки.
Денес, ќе гледам ако можам да добијам информација плус, ама далеку, далеку од тоа дека нешто ќе ми смени фактот дали темата е за романтизам или не. Само сакам (отприлика) да знам на што сум, како и сите. Никогаш во живот немам пишувано есеј однапред, туку се на лице место, а не планирам таа навика да ја сменам. :)

@topic- Дали некој со сигурност знае да ми каже дали ќе има да се пишува и изместување/соопштение/записник/извештај покрај есејот или не?
Со сигурност од 100 % ти кажувам нема да има пишување на друго нешто освен есејот.

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
@topic- Дали некој со сигурност знае да ми каже дали ќе има да се пишува и изместување/соопштение/записник/извештај покрај есејот или не?
Со сигурност нема да има,ни кажа професорката бидејќи ќе проверува тестови и и кажале дека нема да има :)

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.552
Глеј шо се пишува по форумиве. Место да се користи темава за објаснување нејасни работи, ко по математика ние што си објаснувавме ден пред полагањето. Јас не планирам да ви солам мозок ниту да ви се правам паметна, ама вака вие на факултет не терате далеку, добронамерен пријателски совет ви е ова.

Кајмакчалан сигурно имаш 450 ПП :pos:
Фросе хаха ептен директно ги лупаш ама :pos: Не биди и ти таква сега, ако би знаела дека некој ги има прашањата од некој колоквиум што ќе го полагаш, сигурно дека би имала желба да ги добиеш и ти...Свати ги како им е, и јас бев исто минатата година па еве сега друга приказна е :)

Член од
2 јуни 2012
Мислења
43
Поени од реакции
7
Не знам што крие линков, ама знам дека ризикувам многу (некој да успее да го пробие и среќникот да не ми ги каже што се крие за заштитава) со тоа што го постирам линков, ама веќе не знам што да правам. Ќе бидам благодарен ако среќникот ги сподели информациите.

http://85.30.95.68/drzavnamatura2012/drzavnamaturap2012.nsf

UnitedFan

Red Devil
Член од
15 август 2011
Мислења
140
Поени од реакции
44
Супер, тие ми се потешки бидејќи мора многу да се внимава на формата.
Фала на двајцата.:)

O

< O >

Гостин
Фросе хаха ептен директно ги лупаш ама :pos: Не биди и ти таква сега, ако би знаела дека некој ги има прашањата од некој колоквиум што ќе го полагаш, сигурно дека би имала желба да ги добиеш и ти...Свати ги како им е, и јас бев исто минатата година па еве сега друга приказна е :)
Алелуја. И онака на сите им е лесно да се прават паметни од побезбедната страна.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Глеј шо се пишува по форумиве. Место да се користи темава за објаснување нејасни работи, ко по математика ние што си објаснувавме ден пред полагањето. Јас не планирам да ви солам мозок ниту да ви се правам паметна, ама вака вие на факултет не терате далеку, добронамерен пријателски совет ви е ова.

Кајмакчалан сигурно имаш 450 ПП :pos:
Не не споредувај сите дека сме такви....јас си се изјаснив што и како мислам а за другите нивно право...и не си ништо посебна ако тогаш не си знаела што ќе полагаш....ќе видиш утре после 3 саат поручек дека од сите теми набројани тука ниедна непаднала,дека сосема трета тема била
затоа ве молам сите постари што сте и што сте полагале.....и вие не сте знаелешто и како е и ние незнаеме....така да не објаснувајте која генерација била појака или послаба
Благодарам на разбирањето;)

Член од
8 јуни 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Dobro znaci sto smarate???? Od tolku pametni sto se pravite vie sto vregate generacii ja upropastivte drzavava so vasata da recam ''Naucnost'' :cool:

Г

Грејвдигер

Гостин
Dobro znaci sto smarate???? Od tolku pametni sto se pravite vie sto vregate generacii ja upropastivte drzavava so vasata da recam ''Naucnost'' :cool:
Да бе, на министерски места седат сите сега кои вчера ја полагаа матурава и сега си играат со вас. ;)
Него идете учете, не мрчете многу... нема форумов да ви ја положи матурава. И после пак ние ќе ве читаме ако не сте ја положиле и ќе се жалите дека било многу тешко.

Член од
8 јуни 2012
Мислења
20
Поени од реакции
7
Не знам што крие линков, ама знам дека ризикувам многу (некој да успее да го пробие и среќникот да не ми ги каже што се крие за заштитава) со тоа што го постирам линков, ама веќе не знам што да правам. Ќе бидам благодарен ако среќникот ги сподели информациите.

http://85.30.95.68/drzavnamatura2012/drzavnamaturap2012.nsf
zosto bara user name i pass

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не не споредувај сите дека сме такви....јас си се изјаснив што и како мислам а за другите нивно право...и не си ништо посебна ако тогаш не си знаела што ќе полагаш....ќе видиш утре после 3 саат поручек дека од сите теми набројани тука ниедна непаднала,дека сосема трета тема била
затоа ве молам сите постари што сте и што сте полагале.....и вие не сте знаелешто и како е и ние незнаеме....така да не објаснувајте која генерација била појака или послаба
Благодарам на разбирањето;)
Па пишав чест на исклучоци е сеа ако не успеа да го прочиташ тоа, со среќа утре на матурата.

Kajgana Shop

На врв Bottom