Bojan Van Buuren
Колектор
- Член од
- 11 април 2008
- Мислења
- 8.394
- Поени од реакции
- 12.058
Ти го спомна само Балканот и затоа ти кажав дека на Балканот се полага и во Хрватска. Е сеа ја не реков дека нашата матура е совршена, зошто никогаш ништо нема да биде совршено, само кажав дека за разлика од хрватската нашата матура е подобра. За тоа дека со пари некои ќе успеат да направат 100 бода на матурата не е проблемот таков само кај нас туку во цел свет, се заради системот кој владее во светот каде парите се пред моралот, пред вредностите, гордоста или поубаво кажано парите се пред се.хаха.Па види вака...подобро е според мене да се има приемен испит за на факултет. Оти вака сигурно има 20 % од матурантите кои не се сигурни или се во дилема каде ќе се запишуваат. Оти не ги земаш за пример Србија, Италија, Грција...и голем број другиии...зошто учениците препишуваат, оти целава приказна за матура не ја разбираат...а со прием е различно.И оваа е матурада се знае која тема ќе ја има - романтизам, да е препишуваа.Или како што прочитав овде...деца кои книга немаат отворено магично ќе имаат на матурата со 100 поени- 5ки. ТОА Е МАТУРА ?!
А дали треба да ја спомнам Канада и Америка?![]()
А тоа дали треба матура или приемен испит зависи од секој поединец, пример мене ми е подобро матура него приемен.
И да Америка уопште не ми ја спомнувај зошто некој кој пример вика дека во светот постојат 3 Ајфелови кули, или некој што ја препознава таа куклата на мекдонелдс, а не ги знае своите претседатели не ми е репер за образование
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)