Партнерот ми е од село, што да правам?

Каде живеете?

• Град

Гласови: 322 78,5%
  • Село

Гласови: 88 21,5%

• Вкупно гласачи
    410
Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
Исходот од девојката од село се гледа од кога ќе ја омажиш. Ко ќе одиш секој втор викенд со колицата за 5 минути , па бабати ко ќе ти наполни колата со млеко, сирење. Па свиња се заклала па ајде едно бутче за зетот/снаата.
sakash da kazish deka ova e pozitivno .... razmisli deka so tie pari za benzin mozebi i sam ke si kupish butce mleko .... i vprocem nekoj treba da nosi hrana za kravite svinjite ne jadat tie samo slama

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
sakash da kazish deka ova e pozitivno .... razmisli deka so tie pari za benzin mozebi i sam ke si kupish butce mleko .... i vprocem nekoj treba da nosi hrana za kravite svinjite ne jadat tie samo slama
Па и бензин ќе ти стават :)
--- надополнето: 25 април 2012 во 09:57 ---
Со ова наполно се согласувам... (y) Земете ги за пример Драган Вучич и Жаре Бербер...Демек скопски фаци, урбани фраери - леллее мајко...:facepalm: Што сакаат нека бидат и кај сакаат нека одат, селската реа не може да излезе од нив...Тие се олицетворение на поимот сељак...
Потполно се согласувам, баш заради овие погоре наведени скопски фаци и урбани фраери што се промовираат под палката на А. Блажевски, скопје го сметам како село, ај да речеш за луѓето од 103-ка, за Белопета (кој зрачи како градска фаца) или за некој од глумците.
Најчесто, со одредени исклучоци, учените-недоучените, оние кој што имаа нешто видено, ама не го разгледале добро се сељаците и прашањето треба да биде што да правите со тие?

O

< O >

Гостин
Цитатов кажува се,мислам дека нема потреба да ја објаснувам темата:)
Мислам дека со постот наведениот подобро би се вклопил во селото одколку девојката.
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 08:46 ---
Мислам дека со постот наведениот подобро би се вклопил во селото одколку девојката.
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 08:49 ---
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 08:56 ---
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 09:17 ---

Член од
2 јуни 2012
Мислења
72
Поени од реакции
69
Луѓееее ми се бендисува едно моме многу али од село е ... Инаку типкава е паметна,убава,фина..Се запознавме преку сестрами и нејзиниот братучед. Коа се запознавме се гледаше дека и оставив добар впечаток.. али мене ми е тоа шо е од село!! Ке ми се смеат бе . шо да правам!?
финтата е тоа шо секогаш викам. Никогаш нема да фанам девојка од село
Тешко на девојчето ако се смува со тебе.

B

Black Guard

Гостин
Исходот од девојката од село се гледа од кога ќе ја омажиш. Ко ќе одиш секој втор викенд со колицата за 5 минути , па бабати ко ќе ти наполни колата со млеко, сирење. Па свиња се заклала па ајде едно бутче за зетот/снаата.

Абе какви бутчиња сирење...какво моме пропуштив од чашка ден денес ми е криво а ме сакаше колку само беше мила,нежна..пу да ти ебам ќускијата глупа.

T

Tetro

Гостин
Абе какви бутчиња сирење...какво моме пропуштив од чашка ден денес ми е криво а ме сакаше колку само беше мила,нежна..пу да ти ебам ќускијата глупа.
има момиња во Чашка уште?

B

Black Guard

Гостин
Ауу прави,со убави гради,усни--де не ме потсетувај;)

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Јас сум селско моме, и сум горда на тоа! Знам да готвам, перам и чистам! И за маж не сакам некој дибидус од град, што оди само по кафани, туку домаќин!
Темава е :гомце:!

Член од
5 јуни 2012
Мислења
7
Поени од реакции
9
leandra Mislam deka ne treba da ti preci toa shto partnerot ti e od selo... :) Mnogumina se naogale vo takva situacija shto postavuvale prashanja: Lele,od selo e shto da pravam? ili kako na pr: Shto mislete vie sramota li e da idam so dechko od selo!? Jas ke ti odgovoram edno golemo NE !! Nema vrska shto e od selo :) Ima mnogu gradski momcinja pa se ponashaat poloso i od seljak. Ako ti e tebe ubavo so nego prodolzi. Ako ne ednostavno prekinete i tolku. Ali ne prekinuvajte poradi toa shto e od selo. :)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Јас сум селско моме, и сум горда на тоа! Знам да готвам, перам и чистам! И за маж не сакам некој дибидус од град, што оди само по кафани, туку домаќин!
Темава е :гомце:!
Да бе да граѓаните еве ги спијат по кафани и ич не се домаќини :facepalm: ...................... како што приметувам најголеми љубители на кафани, на народна свирка, на чавче/шише се баш сељаците, граѓаните не се секирај не се замараат воопшто со такви работи, имаат многу попаметни работи и цели во животот отколку одење по смрдените алко-кафани каде ечат или домашни народњаци или пак турбо-фолкерај од нашиве северни !
П.С. Инаку не е битна локацијата каде живее човек, дали во центар, дали во пригр.населба, дали во село... битно е што има во лејката, има и сељаци кои живеат во строг центар, а има и културни луѓе кои живеат по пригр.населби па и по села ........ така да поимот сељак и поимот граѓанин повеќе се однесуваат на капацитетот на мозокот, а не толку на локацијата на живеење !

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
leandra Mislam deka ne treba da ti preci toa shto partnerot ti e od selo... :) Mnogumina se naogale vo takva situacija shto postavuvale prashanja: Lele,od selo e shto da pravam? ili kako na pr: Shto mislete vie sramota li e da idam so dechko od selo!? Jas ke ti odgovoram edno golemo NE !! Nema vrska shto e od selo :) Ima mnogu gradski momcinja pa se ponashaat poloso i od seljak. Ako ti e tebe ubavo so nego prodolzi. Ako ne ednostavno prekinete i tolku. Ali ne prekinuvajte poradi toa shto e od selo. :)
Фала t-a-n-j-e-t-o на советот, многу внимателно од твоја страна.
А сега препрочитај го одново првиот пост и види дали е тоа мој став и каков став јас имам по ова прашање.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Да бе да граѓаните еве ги спијат по кафани и ич не се домаќини :facepalm: ...................... како што приметувам најголеми љубители на кафани, на народна свирка, на чавче/шише се баш сељаците, граѓаните не се секирај не се замараат воопшто со такви работи, имаат многу попаметни работи и цели во животот отколку одење по смрдените алко-кафани каде ечат или домашни народњаци или пак турбо-фолкерај од нашиве северни !
Се јави Боцкалото!......:pos:
Наведов категорија “дибидус“.......кој се најде арно, кој не, пак арно....
И аманте само во екстреми одите, демек не ми ја разбирате поентата!

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Женска ми е од село, а и партнерот нејзин исто така. Што да прајме?

Член од
5 јуни 2012
Мислења
7
Поени од реакции
9
Луѓееее ми се бендисува едно моме многу али од село е ... Инаку типкава е паметна,убава,фина..Се запознавме преку сестрами и нејзиниот братучед. Коа се запознавме се гледаше дека и оставив добар впечаток.. али мене ми е тоа шо е од село!! Ке ми се смеат бе . шо да правам!?
финтата е тоа шо секогаш викам. Никогаш нема да фанам девојка од село.
Епа не сум прочитала внимателно како што треба.. :) Велиш дека типката е ПАМЕТНА,УБАВА,ФИНА...Си оставил добар впечаток пред неа... Таа е од село!!! Па што ако е? Колку само школски имав во клас што беа селанки па знаеш какви дечковци си фатија? Мислиш сите гледаат дали е од село или од град? Велиш, ќе ти се смеат? Па чекај малце... За кого живееш ти.. ? За тебе или за другите? Си имаш ти свое јас! Што ќе си дробиш тоа ќе си јадеш. Да,дека сите други гледаат да најдат причина за да ти се смеат... макар и кога е во прашање ЉУБОВТА... ! Никогаш нема да фанам девојка од село. Никад не реци никад !! Ќе кажам пак како и на претходниот одговор само во женски род :) има премногу граѓанки што се полоши и од селанки !! Не викам јас дека нема да најдеш некоја граѓанка али коа веќе ти се свиѓа некоја од село ако велиш дека е ПАМЕТНА УБАВА И ФИНА па пробај.. Фати се :) не е битно што ти кажуваат другите и дали ти се смеат... Гледај тебе да ти е убаво.. На другите и така нема никогаш да им погодиш :)))

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Kajgana Shop

На врв Bottom