Schürrle
can't be touched
- Член од
- 19 ноември 2008
- Мислења
- 3.040
- Поени од реакции
- 2.130
Јас ја заебав работата ..ти и раскина или она?
Јас ја заебав работата ..ти и раскина или она?
А тоа што таа плачела и одела по него со километри е љубов, а? Дечкото е искомплексиран и дури и ако се земат ќе биде таков.Го жалам девојчето ако си го зацрни животот со таков маж.тоа е веќе самоизмачување и уништување... Тоа ништо не вреди доколку љубовта не е обострана..по која логика ја би идел бос до крај на свет за некоја ако не ме сака ја колку што ја сакам нејзе...башка со муабетите многу е лошо да ги игнорираш што ти зборат(оние што стварно ти се вистински пријатели)...што ако на крај испадне дека биле во право а те предупредиле.... Едно е да сакаш некој...али никој не вреди за да се самоуништиш поради него.....
зашто си толку сигурна дека ништо не направила??? ја знаеш лично или ?? и да е ''можеби'' вреди да се провери...башка ако е вистински пријател и дознае нешто такво или види сигурно дека ке ти каже...за тоа се другарите да си го чуваат грбот едни со други...па макар и да е можеби ситуација....сигурно доколку видам или слушнам девојка на другар дека праи нешто што не треба ќе му кажам да си провери некако да разговара со нејзе...боље да се спречи него ли да се лечи...а тоа слепо верување нигде не води ..секако дека треба да се има доверба во една врска... али и слепо верување не чини за двајцата....А тоа што таа плачела и одела по него со километри е љубов, а? Дечкото е искомплексиран и дури и ако се земат ќе биде таков.Го жалам девојчето ако си го зацрни животот со таков маж.
Ако некој ти е вистински пријател, нема што да дроби за нешто што „можеби се случило“. Колку што разбрав, на девојчето некој му извадил муабет, и сега тој ќе ја проверува дали ќе направи нешто што уствари НЕ НАПРАВИЛА.
реално гледано најпаметно ти е да баталиш да бараш друго..пошо се друго ќе ти е измачување...ај и да пробаш уште еднаш да поправиш нешто тоа ќе ти биде само губење време и малтретирање за тебе...знам дека е тешко али мора да продолжиш да најдеш сила за тоа...пошо времето гази и животот е немилосрден по некад...не не чека....Јас ја заебав работата ..
Тоа не е љубов. Ако ја сакаш ќе ја сакаш таква каква што е. нема врска село, несело. Ако ја сакаш, на крај на светот бос ќе одиш за неа, а не некој ти кажал, ово оно.
Ако ја сакаш никој ништо нема да ти каже. Ако не ја сакаш, само ја мачиш и неа, а и себе. И за мојот дечко имаа многу да ми кажат, а јас им велев: Ако имате да кажете нешто добро, ОК. Ако не, врвете си по патот.
А тоа што таа плачела и одела по него со километри е љубов, а? Дечкото е искомплексиран и дури и ако се земат ќе биде таков.Го жалам девојчето ако си го зацрни животот со таков маж.
Ако некој ти е вистински пријател, нема што да дроби за нешто што „можеби се случило“. Колку што разбрав, на девојчето некој му извадил муабет, и сега тој ќе ја проверува дали ќе направи нешто што уствари НЕ НАПРАВИЛА.
зашто си толку сигурна дека ништо не направила??? ја знаеш лично или ?? и да е ''можеби'' вреди да се провери...башка ако е вистински пријател и дознае нешто такво или види сигурно дека ке ти каже...за тоа се другарите да си го чуваат грбот едни со други...па макар и да е можеби ситуација....сигурно доколку видам или слушнам девојка на другар дека праи нешто што не треба ќе му кажам да си провери некако да разговара со нејзе...боље да се спречи него ли да се лечи...а тоа слепо верување нигде не води ..секако дека треба да се има доверба во една врска... али и слепо верување не чини за двајцата....
--- надополнето: 4 јуни 2012 во 13:06 ---
реално гледано најпаметно ти е да баталиш да бараш друго..пошо се друго ќе ти е измачување...ај и да пробаш уште еднаш да поправиш нешто тоа ќе ти биде само губење време и малтретирање за тебе...знам дека е тешко али мора да продолжиш да најдеш сила за тоа...пошо времето гази и животот е немилосрден по некад...не не чека....
kako mislis kasha poparaКаша попара..
VISTINSKA LJUBOV TREBA I ZIVOTOT DAGO RIZIKUVA AKO TE SAKA NELI.
kasa tie so devojkata a i opsto каша е темава lately...kako mislis kasha popara
Јас мислам дека вистинска љубов е кога даваш све што имаш и не очекуваш ништо за возврат.ti sto mislis nee taka
Па тогаш љубовта не е обострана ако не добиваш ништо за возврат.Јас мислам дека вистинска љубов е кога даваш све што имаш и не очекуваш ништо за возврат.
znaes zavrsena rabota jas probav da pobaram pomos nekoj sovet.nisto drugokasa tie so devojkata a i opsto каша е темава lately...
Па што ако не е обострана?Па тогаш љубовта не е обострана ако не добиваш ништо за возврат.
Ер ти уште од сега вака ако се замараш, наздравје бричење ќе ви искочи и брак и све, таа ако сака бре момак да те вара и да ја затвориш у некоја кула со ланци ке најде начи, џабе се ако немате доверба и до тебе да е пак нема да и веруваш така те воспитале од мал или си идел со цурици што те кителе со рогови па сеа и во јајцето влакната... или научи се да си држиш до своето и малку да се опуштиш или терај си го животот од ден за ден, и што ќе ти даде патот тоа, друго чаре за тебе не гледам.
Ајт со среќа!