Да му помогнеме на Кристијан!

• Креатор на темата Креатор на темата Zelezarec
  • Време на започнување Време на започнување
Како се донира од мобилен?
Треба да само вртам или порака се праќа?
--- надополнето: 3 јуни 2012 во 14:12 ---
Како се донира од мобилен?
Треба да само вртам или порака се праќа?
Се снајдов

Донирано. Се надевам дека ќе соберат толку пари, ма да, да не бидам скептик ама 330 000 евра е огромна сума...

Донирано. Се надевам дека ќе соберат толку пари, ма да, да не бидам скептик ама 330 000 евра е огромна сума...

Абе огромна сума е ама место да фрлаат по мостови врби, споменици, канти, можат да му помогнат на детево.
Ама државава е посрана, секој си гледа за својот гз.
ГЛУПАЦИ, ИДИОТИ!!!!!!

Абе огромна сума е ама место да фрлаат по мостови врби, споменици, канти, можат да му помогнат на детево.
Ама државава е посрана, секој си гледа за својот гз.
ГЛУПАЦИ, ИДИОТИ!!!!!!
Не ме сфаќај погрешно, ќе ти скенирам сметка да видиш дека кога и да видам нешо вакво се фаќам за телефон. Треба да се помага на луѓе, тоа е нормално. Но и јас имам случај со многу близок човек, тешко болен и оттаму и јас би требало да се повикам на истата логика и да барам пари од институциите, бидејќи во тој случај би добил нееднаков третман. Нејсе, не бранам врби ама невозможно е системот да се одржи ако се одвојуваат толку големи средства, како 330 000 евра, за поедини случаи. Општеството е тоа што треба да се реконципира и да се работи на стварање на навики. Навики на солидаризирање. Државата е нус продукт на општеството. Тие главоњите у фотелји стутулени, колку и да не сакам да признаам, во вакви случаи не се виновни воопшто. Медицински, детево има мали шанси да се извлече. Но, тоа не значи дека не треба да се обидеме да му помогнеме.

Не ме сфаќај погрешно, ќе ти скенирам сметка да видиш дека кога и да видам нешо вакво се фаќам за телефон. Треба да се помага на луѓе, тоа е нормално. Но и јас имам случај со многу близок човек, тешко болен и оттаму и јас би требало да се повикам на истата логика и да барам пари од институциите, бидејќи во тој случај би добил нееднаков третман. Нејсе, не бранам врби ама невозможно е системот да се одржи ако се одвојуваат толку големи средства, како 330 000 евра, за поедини случаи. Општеството е тоа што треба да се реконципира и да се работи на стварање на навики. Навики на солидаризирање. Државата е нус продукт на општеството. Тие главоњите у фотелји стутулени, колку и да не сакам да признаам, во вакви случаи не се виновни воопшто. Медицински, детево има мали шанси да се извлече. Но, тоа не значи дека не треба да се обидеме да му помогнеме.
Ако гледаш така и Врбата има големи шанси да се исуши па пак ја засадија. Не ги оправдувај лешинарите поради нив изгубив другар. Во тие тешки мигови гледаа партиска определеност ма дај ти се молам.
Да не го тупиме многу
Донирано (y)

Донирав и јас, иако ниедно пресадување на срце не гарантира успешен и здрав живот понатаму. Ако моментално му работи 20 % срцето, со ново би работело околу 50 %.

Ако гледаш така и Врбата има големи шанси да се исуши па пак ја засадија. Не ги оправдувај лешинарите поради нив изгубив другар. Во тие тешки мигови гледаа партиска определеност ма дај ти се молам.
Да не го тупиме многу
Донирано (y)
Не правдам никој. Дајте ми 200 000 евра да ја однесам мајка ми на испитувања во Њујорк. Може? Вибам тоа глупите претпоставки. Ако ти претпоставуваш како функционира светот, јас знам како функционира. Така да не ми паламуди дека бранам некој. И не ми извртувај зборови. Ако наклонетоста ми помогне, нека е и севернокорејсконо недоквакано диктаторче излезот, ќе го прифатам.

Не правдам никој. Дајте ми 200 000 евра да ја однесам мајка ми на испитувања во Њујорк. Може? Вибам тоа глупите претпоставки. Ако ти претпоставуваш како функционира светот, јас знам како функционира. Така да не ми паламуди дека бранам некој. И не ми извртувај зборови. Ако наклонетоста ми помогне, нека е и севернокорејсконо недоквакано диктаторче излезот, ќе го прифатам.
Ако тие испитувања не се прават во Македонија, повели побарај конзилијарно, дај документи во фондот, организирај акција, па може и ќе се собереме.
Детево не бара пари од аздис, бара од мака. Не прави такви споредби.

Ако тие испитувања не се прават во Македонија, повели побарај конзилијарно, дај документи во фондот, организирај акција, па може и ќе се собереме.
Детево не бара пари од аздис, бара од мака. Не прави такви споредби.
И ти претпоставуваш. Конзијаларно имам. Кажано ни е да се сликаме. Тврдат дека медицината не може да помогне, истата таа медицина која ја побиваме секој ден. Ние дома, со случајот кој го имаме. Постојат пар вредни клиники во USA и една во UK кои се бават со проблематиката. Таму пали само кеш, бидејќи нивниот пристап е научен. Но, само тие можат да ни помогнат. Мајка ми е 1955 генерација. На секое можно ебано место на кое се обратив ме одјебаа. Стара била. И јас не барам пари од аздис. Барам од мака. Или животот на мојата мајка е помалку вреден бидејќи е постара? Разбирам нормални граници до каде може да одат ама не очекувајте дека државава ќе даде 330 000 евра за човечки живот. Поготово не ако тој живот не собира на своето конто многу гласови. И не само кај нас, во најголем број развиени демократии, ако немаш кеш ќе умреш ко пес.
Сум се соочил со тоа и се бориме секој ден. Оттаму и мојот коментар, за случајот со детето.

Онтопик, уште еднаш донирано.

Mислев немало надеж...........ама како се сменија работите?
Мислам дека е поради реакциите на луѓе по медиуми и форуми...да останеше тивко, не знам дали ќе било исто, постојат доста случаи со слична ситуација :( Во секој случај, најбитното се случи, сега уште да посакаме се да е ок со операцијата.

Сега е во Божји раце, и во рацете на докторите!
Дајбоже да се спаси!

Дај боже нека оздрави греота детево ке заплачев кога го видов

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom