Доцна е за прошка... Жал ми е :(

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Многу тешко простувам,а ако простам во некои екстремни случаи не заборавам.Едноставно не можам да поминам над некои работи што мене ме повредиле а на него во тој момент воопшто не му ни било битно за мене...и после толку долго време да бара да се вратам...малце потешко речиси невозможно.Да го поминувам сето она одпочеток и да ме уверува дека се сменил ..некако ми е vech videno- de za vu.Затоа за да си се заштитам и поштедам самата себеси од било какви понатамошни измачувања едноставно ...НЕ БЛАГОДАРАМ, за мене веќе не постоиш...

Член од
3 јули 2008
Мислења
248
Поени од реакции
8
тешко е ако сакаш да се вратиш ама едноставно некој работи не те оставет.. најтешко е да сакаш ама да не мојш

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Nema nazad vracanje ako mnogu me povredil ili ako nemam veke nikakvi cuvstva sprema nego. Za mene kraj e kraj, a da se vratis na stara vrska e isto kako da citas kniga na koja i go znais krajot. Stom veke ste raskinale znaci ne odelo kako so treba. Skrsenoto kolku i da go lepis nema da bide isto kako porano, konecot koga ke se skine kolku i da go vrzuvas jazolot ke stoi da te potseka deka ednas se skinal.

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Sum se nasla i seuste se naogam.No po seto toa sto mi go napravi ne prostuvam pa i da e posleden a ne e.Sepak stari vrski ne obnovuvam posebno ako taa licnost me povredila kako sto me povredi ovoj.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Не простувам. Никогаш. Имам многу висок праг на толеранција, ама кога ќе се надмине, надминат е засекогаш и сечам. Оние што се отсечени веќе не се враќаат, бидејќи ја губат целата комуникација со мене.

Се прашувам дали е тоа здраво понекогаш... Зашто колку што зрее човек, сфаќа дека е многу важно да има што е можно повеќе врски. Но не би рекол дека жалам за моите потези и никогаш не сум се покајал што така сум изреагирал. Напротив, сега ми е животот многу поедноставен и појасен.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
E сега колку и да ми се извинува,нема да помислам на простување не и не.
Можда сум ѓубре и тврдоглава ама имам и цена и после све шо праев јас, на ваков начин да ми се врати, тешко за прошка. Можеби би простила понатака да знам дека не се трудев околу некои работи, ама кога се трудиш цело време,некој со еден збор ти врти грб и после извини..
тогаш јас вртам грб...
и колку и да го сакам неможам да простам не и не

Член од
4 февруари 2009
Мислења
14
Поени од реакции
1
ne,ne i ne!nema da prostam i da se vratam samo zaradi inat.neee nikogas poveke:nenene:

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
sum bila vo takva situacija i sum prostila neznam taka osekav vo momentot deka site pravime greski namerno ili nenamerno,se trudam da idam napred a ne nazad.dali se isplatelo prostuvanjeto vremeto ke pokaze se :)

M

Macedonian-Sun

Гостин
Доколку во една љубовна врска партнерот еднаш ја изиграл довербата На другиот партнер, го изневерил, го понижил и повредил после сето тоа ако побара прошка треба да се прости?

Дали верувате во пословицата :
Ако некому му простиш еднаш тоа значи дека му давате дозвола за понатамошни повреди.
Кој еднаш згрешил ќе згреши и втор пат.

Јас лично се согласувам со пословицата ради искуство што не значи дека сите луѓе грешат втор пат.

Чекам мислења

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Темава ти е за втора грешка? Или грешно разбрав?
Таква тема нема, не ја поврзувајте темата со авторот.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Зависи до личноста,и како ја сватила поуката од тоа што згрешила или кикснала :)

Kajgana Shop

На врв Bottom