Владата најави нови 8000 вработувања

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.896
Државата проеба 500 милиони евра на земјоделски субвенци. Ефект? Нема никаде. Подобро да изградеа 300 метарска пирамида во Скопје на плоштад. Да се знае барем каде се парите.
Лани имаше големо зголемување на извозот од земјоделие..е дали е од субвенциите незнам,ама бројките кажаа така. Ефектот од субвенциите го осеќаат самите земјоделци,дали ги има или ги нема,а не ние што немаме врска со земјоделие.

T

Tetro

Гостин
Нема ништо против земјоделци имам против социјални трансвери. Благосостојбата се постигува со економски раст а, не со редистирбуција на капитал.
:facepalm: - ова прват го кликам, специјално за тебе Стефусе.
Кажи ми, како се постигнува економски раст, со трошење народни пари? Народот е задолжен, и тоа го знаеш и ти, и не само за спомениците од ск2014, проект кој реално се остварува од кредити.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Ајде на арно нека е! Оваа влада барем нешто прави за разлика од Бранко и неговата компанија!
Сите знаеме, каков хаос остави тој за време на неговото владеење!
+ Да беше сега тој на власт ќе не продадеше, и име и се...

Овој Гвујо и тој не го бранам, само за разлика од Бране, овој повеќе се покажа!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.896
Ајде на арно нека е! Оваа влада барем нешто прави за разлика од Бранко и неговата компанија!
Сите знаеме, каков хаос остави тој за време на неговото владеење!
+ Да беше сега тој на власт ќе не продадеше, и име и се...

Овој Гвујо и тој не го бранам, само за разлика од Бране, овој повеќе се покажа!
Ајдее..готова си..сега ќе видиш :icon_lol:
од сега натаму си тешка Вмровка..и си против демократија,подржаваш фашизам,смрдиш на кромид,врска немаш од модерно,ги мрзиш педерите и си против абортусот..:icon_lol:

T

Tetro

Гостин
од сега натаму си тешка Вмровка..и си против демократија,подржаваш фашизам,смрдиш на кромид,врска немаш од модерно,ги мрзиш педерите и си против абортусот..:icon_lol:
Се' што ти не си. :D
Цитро бре, одамна те немав видено тука по форумов, изгледа ми некако празно без тебе. :icon_lol:

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Читајќи се занесов,мислејќи дека ги читам неостварливите желби на овој напатен Македонски народ!
Ако е ова така како што е презентирано,јас ќе бидам првата што ќе добијам работа....ако добијам писмо од агенцијата за вработување со покана за разговор,први ќе бидете информирани вие....но сепак не ми се верува...ова е само многу добра манипулација за наредните избори...што повеќе гласови да обезбедат!!!!
А изгледа ќе има многу чистачи по улициве.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
:facepalm: - ова прват го кликам, специјално за тебе Стефусе.
Кажи ми, како се постигнува економски раст, со трошење народни пари? Народот е задолжен, и тоа го знаеш и ти, и не само за спомениците од ск2014, проект кој реално се остварува од кредити.
Мал буџет, мала администрација, 0 субвецнии, без Скопје 2014, кратење на пензии и плати, отпуштање на административци, без задолжување, приватизација, либерализациија и демонополизација и дерегулација. Ако се исполната овие услови Македонија ќе има раст од 10% како во Кина. Ќе има мал крах на почеток ама после ќе летне економијата турбо.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.896
Мал буџет, мала администрација, 0 субвецнии, без Скопје 2014, кратење на пензии и плати, отпуштање на административци, без задолжување, приватизација, либерализациија и демонополизација и дерегулација. Ако се исполната овие услови Македонија ќе има раст од 10% како во Кина. Ќе има мал крах на почеток ама после ќе летне економијата турбо.
Добро ти сериозно мислиш кратење пензии?
Кое кратење бе стефус кога најголем број од пензионерите зимаат измеѓу 6 и 8 000 денари..што ќе кратиш тука? Колку треба да им биде пензијата ..2-3к ?
Која плата на еден универзитетски професор ќе ја кратиш кога зема едвај 40 000..имаш врвни стручњаци за тие бедни пари.. доктори и сл. за кои таа пара е премалку за тоа што го сработуваат и допринесуваат..
Многу ти се ригорозни и површни овие предлози..посебно за пензии и плати..а и за субвенциите не сум скроз убеден.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Тоа е еден од најбрзите начини Македонија на среден рок да почне да има стапки на раст од над 7% но тој што ке го направи ова во Македониај ке ги изгуби следните избори и тоа убедливо и јас имам размислувано често што би направил ако сум јас премиер, но мислам дека кензијанската политика во време на криза да се инвестира во капитални инвестиции коридор 8, гасификациа автопати и сл е подобра варијанта, а ти тоа што го предлагаш на хајек тероријата државата што помалку да се меша и да троши е сепак политика кога нема криза кога светската економиај расте да ја сум за хајек ама во време на растови не во светска криза.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Дечко, те мооллаам олабави ме! :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom