101 причина зошто верувам дека Исус е единствениот вистински Бог

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Тоа значи дека ако некогаш најдете статија на арапски и насловот на арапски ќе го ископирате и пастирате? Пазете малце, не само копи пејст.
ama prijatelke ovde cat pat radikalen islam ti pisuvaa tvoi kolegi forumdzii (kolku i kako bil dobar islamot i cudata ) pa ne reagiravte !!!, za ovoj moj teks sobravte sili da reagirate !!!
--- надополнето: 31 мај 2012 во 22:12 ---
Пак си сериозен
--- надополнето: 31 мај 2012 во 22:10 ---

И пак си сериозен
koj ja sozdal prirodatata ako ne vrhovnoto bitie :)

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
ama prijatelke ovde cat pat radikalen islam ti pisuvaa tvoi kolegi forumdzii (kolku i kako bil dobar islamot i cudata ) pa ne reagiravte !!!, za ovoj moj teks sobravte sili da reagirate !!!
--- надополнето: 31 мај 2012 во 22:12 ---

koj ja sozdal prirodatata ako ne vrhovnoto bitie :)
А што е тоа врховно битие ако може да ми кажеш?

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Штом на Вселенскиот сабор (WTF) е така одлучено, тогаш мора да е така...

:)

Се собрале неколку идиоти, и одлучиле некого да прогласат за Бог...

А останатите идиоти тоа го подржале...

И така настанала лагата која ја труе Европа многу векови...

nekolku vselenski sobori imalo znaci postapno se gradelo hristijanstvoto i negovite simboli, posto pokraj 4 evangelija postoele i drugi za koi crkvata znaela, ali kako osnova gi zemala 4 evangelija (ova od naucen aspekt zboram :) ), a kako bila traela i se odvivala postpakata sepak teolog e postrucen od mene !!!
Sepak cudata koi gi imal isus i samiot fakt deka voskresnal na 3 den koga i pokraj rismkite cuvari sepak svetiot duh ja pomestil karpata..i se voznesol.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
епа ако е така тогаш кажи ми те молам што е вселената т.е. космосот, самиот збор значи неделиво, значи запри кај вслеената каде се влечеш и фантазираш за некој си креатор кој е оделен од космосот а по природа неделив... ти се моламo_O

Член од
26 мај 2012
Мислења
41
Поени од реакции
37
nekolku vselenski sobori imalo znaci postapno se gradelo hristijanstvoto i negovite simboli, posto pokraj 4 evangelija postoele i drugi za koi crkvata znaela, ali kako osnova gi zemala 4 evangelija (ova od naucen aspekt zboram :) ), a kako bila traela i se odvivala postpakata sepak teolog e postrucen od mene !!!
Sepak cudata koi gi imal isus i samiot fakt deka voskresnal na 3 den koga i pokraj rismkite cuvari sepak svetiot duh ja pomestil karpata..
Факт дека Исус воскреснал?

:pos:

Знаеш што значи зборот факт? Вака се докажуваат библиските факти. Во библијата се тврди дека Исус воскреснал. А како знаеме дека тоа е вистина? Па штом вели така библијата мора да е вистина.
Факт, што да ти кажувам...

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
епа ако е така тогаш кажи ми те молам што е вселената т.е. космосот, самиот збор значи неделиво, значи запри кај вслеената каде се влечеш и фантазираш за некој си креатор кој е оделен од космосот а по природа неделив... ти се моламo_O
za sozdavanjeto na svetot imas vo uvodniot del na biblijata.

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Дај не се брукај јавно.
Си веруваш во Бог верувајси, немора јавно да го потврдуваш тоа а успат да наметнеш работи за кои немаш две чисти шозначат.
Не за друго, и верниците ти се смеат, а шо остана за атеистите.
abe aj znam deka ste protiv religijata ama pak sto mora na sekoja tema za religija nepokaneti da se javuvate i da ni go trujate nam vernicite forumov.
de so nekoi ni moi ni tvoi komentari.
sinkir eksperti od sorbona dojdeni nam ce ni solete pamet

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Sepak cudata koi gi imal isus i samiot fakt deka voskresnal na 3 den koga i pokraj rismkite cuvari sepak svetiot duh ja pomestil karpata..i se voznesol.
Абе да те чита некој од црковниве лица или теолози или пак некој подобро информиран верник, пари ќе ти дава за да ќутиш и да не го браниш Христијанството и Библијата:pipi:

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
:facepalm:

Веќе подобро се чувствувам.
--- надополнето: 31 мај 2012 во 22:37 ---

Таму каде што пишува дека Бог прво ја создал светлоста, а потоа сонцето и другите ѕвезди?

:D

Сува наука...
da bas taka pisuva ti ce mi kazes sprotivno so dokazi ce mi ja pobies teorijava :) ???
sto e svetlina ???

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
da bas taka pisuva ti ce mi kazes sprotivno so dokazi ce mi ja pobies teorijava :) ???
sto e svetlina ???
Доволно е да кажеме дека во библијата се вели дека ѕвездите се создадени после земјата, и твојата "теорија" ќе се стопи како сладолед во сахара. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom