Креационизам наспроти еволуционизам

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ја би рекол па обратно. Треба да се клањаат на панспермијата и вонземска интилигенциј и нивна интервенција, оти единствено тоа остана да биде метафорично гледано:P откако боговите си заминаа најпрво од планините како Олимп, па потоа од небесата некаде надвор од земјата, а во последно време и надвор од универзумов.
Е ај веке ко почнавме да забегуеме..да тераме и даље...:D

Што ако Адам и Ева биле некој си вид на свемирски Робинзон Крусо и Петко, а можда и плус уште некој... кои по сила на малер околности биле насукани на Земјата, пратиле несигурен С.О.С. сигнал и чекале извлекување, спасение... ама поминувале години и ништо од спасот, се намножиле генерации, по системот на расипан телефон чекањето на спасувачки брод прешло во исчекување на Месијата...
..можна е и ваква приказна...:D

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јееееее, Мики части пиво :P
ТОчно.

На многумина им ветив:)

Ќе го одржам зборот секако:P
--- надополнето: 31 мај 2012 во 21:01 ---

Што ако Адам и Ева биле некој си вид на свемирски Робинзон Крусо и Петко, а можда и плус уште некој... кои по сила на малер околности биле насукани на Земјата, пратиле несигурен С.О.С. сигнал и чекале извлекување, спасение... ама поминувале години и ништо од спасот, се намножиле генерации, по системот на расипан телефон чекањето на спасувачки брод прешло во исчекување на Месијата...
Ете видиш, едноставно е, само пушташ фантазија и толку:D
--- надополнето: 31 мај 2012 во 21:03 ---
кажи ми колку е тежок универзумот и ете толку е тежок бог. Бог(универзумот)
смеј се но сеуште несваќаш НЕЛИ, треба мудрост за тоа.
Батка јас мислам дека те разбирам, пратејќи те што цело време зборуваш и на другите теми.

И можам да ти кажам дека имаш речиси идентични мислења со тие што се расправаш, само приодот ти е различен.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ете видиш, едноставно е, само пушташ фантазија и толку:D.
Ние се заебавале или не... ама токму пуштањето на фантазијата довело од камено доба до денешново сајбер доба.

С

Само Човек

Гостин
Батка јас мислам дека те разбирам, пратејќи те што цело време зборуваш и на другите теми.

И можам да ти кажам дека имаш речиси идентични мислења со тие што се расправаш, само приодот ти е различен.
Тука некаде си . .. да имаме слични мислења, но тие тоа никако да го разберат.
Само што јас мислам дека материјата и интелегенцијата отсекогаш биле тука.И не се слагам со нив дека сме од мајмун .
Но кога веќе го разбра мојот став би те прашал кој е твојот, кратко објаснување

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343

И еден ден стварно иде исус со свемирски брод и вика "абе мене ми рекоа двајца да соберам, вие сте 6 999 999 998 луѓе вишок."

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
e G читаш ли ова :ROFLMAO:
Izvini za zakasnuvanje so odgovorot.....bev na pivo...hahhaha(so hepta, ama ne dojde....se uplashil pak;))
Ushte na pocetokot ti rekov deka teshko,da ne recam nikako, ke te svatat.
Nivniot poim za religija,e tipizno zapadno svakanje, i ti tuka mozesh da zborish kolku sakash,nema da te svatat. Toa i ne moze da bide svateno so procitano nekolku postovi od samo mal del na forumgjii.Golem del od niv imaat pretstava deka osho,di melo, G. i drugi takvi se sekti,i deka toj tip na literatura ne e za citanje. Ushte posmeshno e shto sakaat da gi negiraat a nemaat nishto procitano od toa.
Jas licno ne im zameravam, toa e nivni problem dali ke citaat ili ne,
ali mi e glupavo koga gi negiraat a nemaat nikakvo znaenje.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Тука некаде си . .. да имаме слични мислења, но тие тоа никако да го разберат.
Само што јас мислам дека материјата и интелегенцијата отсекогаш биле тука.И не се слагам со нив дека сме од мајмун .
Но кога веќе го разбра мојот став би те прашал кој е твојот, кратко објаснување
Епа ако си прочитал наназад низ темиве, ќе го знаеше.

За што конкретно те интерсира мојот став?

п.с Никој не верува дека сме настанале од мајмун. Да не си побркал нешто.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
И еден ден стварно иде исус со свемирски брод и вика "абе мене ми рекоа двајца да соберам, вие сте 6 999 999 998 луѓе вишок."
Нема шанси за тоа....
... после колку време исчезнатите се прогласуваат за мртви?
... така да од чекањето (на Месијата)..... ништо... случајот е затворен, на загубените им се оддадени сите почести.. и толку...

С

Само Човек

Гостин
Епа ако си прочитал наназад низ темиве, ќе го знаеше.

За што конкретно те интерсира мојот став?

п.с Никој не верува дека сме настанале од мајмун. Да не си побркал нешто.
твое мислење, за ова настануањето

B

Black Guard

Гостин
Не се секирај-ќе сватат останатите-како николас кејџ(он барем свати)

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Нема шанси за тоа....
... после колку време исчезнатите се прогласуваат за мртви?
... така да од чекањето (на Месијата)..... ништо... случајот е затворен, на загубените им се оддадени сите почести.. и толку...
Адам и Ева живееле скоро 1000 години. Сигурно ќе живееле и пет пати подолго да имале барем вај-фај и ајпад. А и исус не можел побрзо да дојде, бар мицвах праел за помалото дете.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
твое мислење, за ова настануањето
Не негирам ништо. Сите теории си имаат своја веројатност.

Кај мене на врвот, сентимантално е дека вонземска интилигенција интервенирала.:)

Не ми се допаѓа абиогенезета, ако алудираше конкретно на неа, иако во моментов е најприфатлива.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не негирам ништо. Сите теории си имаат своја веројатност.

Кај мене на врвот, сентимантално е дека вонземска интилигенција интервенирала.:)

Не ми се допаѓа абиогенезета, ако алудираше конкретно на неа, иако во моментов е најприфатлива.
Најприфатлива? За тебе или воопшто мислиш?
За мене е најнеприфатлива

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Адам и Ева живееле скоро 1000 години. Сигурно ќе живееле и пет пати подолго да имале барем вај-фај и ајпад. А и исус не можел побрзо да дојде, бар мицвах праел за помалото дете.
Oва според извод од родените и посмртница?
Исус... не го чекале тие него.. не им бил современик... тие би се задоволиле и со една мала автоматска сонда...:D

Kajgana Shop

На врв Bottom