Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
B

Black Guard

Гостин
:pos:
Добро бе ти таков си или таков се праиш,полека со лепакот ти кажав еднаш ти пак.
Канцеро како шо го викаш ти е мртво ткиво кое што се шири е сега уште колку треба да умре тоа ткиво за да ти го окарактеризираш како остарено ?
:vozbud:

Па затоа изгледа гледа и богови,демони па и сведочи за нив хаха:pos:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
престанување со тоа би значело дека не веруваме во пророштвото.
Абе верувајте си вие за себе, немојте нас да ни го поттурате под нос како вистина. Ни јас ни ти не знаеме што е вистина. Остануваме вие на вашето верување ние на неверување и толку. И вака не бива?

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
toa e vase veruvanje jasno nie za toa.
a na vas vi dojde li svetiod duh da ve izvesti , za vistinata?
pred malce rece deka isus e gospod , pa jas te prasav dali e sin ili gospod ako e sin negov znaci deka ne e gospod a koe gospod znaci deka ne e sin na otecot,ama dobro spored vaseto veruvanje 1+1+1=1

znaci Isus ne e covek ako navistina bil bog zosto togas imal potreba da se moli na otecot? zamisli bog da se moli na samiot sebe zs samiot vlis deka Hristos e edno so Bog i toj e Bozijot Sin i Tie dvajcata se Edno,, ako bile edno na kogo isus se molel , i zosto imal potreba da se moli koga vie tvrdite deka e bog?
Псалм 8:5-6 А Ти го направи само малку подолен од ангелите и го овенча со слава и чест.
6 Го постави за господар над делата на Своите раце; сè му потчини под неговите нозе
Znaci i stihot zboruva deka Isus Hristos bil samo za kratko vreme podolen od Angelite odnosno bil covek(za kratko okolu 30 godini) i isto vo Isaija vika deka Isus sam izbral da dojdi vo oblicje na Covek na zemjata i se molel na Bog za da bidi primer oti sam izbral da dojdi kako covek i da zivee eden bezgresen zivot i da bidi primer za nie da se stremime da go dostigneme Hristoviok karakter preku vera vo Nego i da zarabotime spasenie! Znaci koga ke sumirame: Isus dojde na zemjata kako bezgresen covek da postrada i da bidi raspnat i ubien i da ja prolee svojata krv za nasite grevovi , bolesti i bezzakonija i da voskresne vo tretiot den ta site koi ke poveruvaat vo Nego da mu bidat prosteni site grevovi i da bidat spaseni i da go primat Svetiot Duh vo nivnite zivoti preku Kogo na Bog ke mozat da mu se obrakaat so ,,Ava''-,,Tatko'' i da voskresnat vo posledniot den za vecen zivot vo neraspadlivo, slavno , duhovno telo !

С

Само Човек

Гостин
Абе верувајте си вие за себе, немојте нас да ни го поттурате под нос како вистина. Ни јас ни ти не знаеме што е вистина. Остануваме вие на вашето верување ние на неверување и толку. И вака не бива?
она што е вистина за мене за друг не е и обратно. Апсолутна вистина во оваа област неможе да има.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Сега ке го прогласат и тој празник,почна и МПЦ да канонизира :pos:
Да бе.. чув за такво нешто....
.. ај да почнеме да типуваме кого прв ќе го канонизираат...:D
--- надополнето: 31 мај 2012 во 01:00 ---
она што е вистина за мене за друг не е и обратно. Апсолутна вистина во оваа област неможе да има.
Јок, јок, јок.... главна директива на доктрината ви е да својата вистина ја наметнете како апсолутна вистина...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Грешиш во две работи.
1. Вистина има. И една е. Нема моја и твоја, нема апсолутни, неапсолутни. Прашање е само дали ја знаеме.
2. Она што вашата вистина, пробувате да ни ја протнете како „апсолутна“ вистина. Тогаш неизбежен е антагонизмот.
vone , Не ме кради со зборови :P

и што дека ме исмеа, попаметен си, туку пусто его
И малце похристијански. Го заборави егото на едно LP момче?

B

Black Guard

Гостин
Вранишковски-беше суден,малтретиран мада е жив али може МПЦ и се е можно.:vozbud:

С
амо Човек напиша:
и што дека ме исмеа, попаметен си, туку пусто его​

Еве прашањето
Исус нели им предал дел од џедај пауерс на неговите ученици да лечат,арно ама не успевале кај еден демонизиран човек,и почнаа фарисеите да ги исмеваат,го повикаа исус и дојде го виде демонизираниот човек,рајата се собра-за да Исус го избрка демонот почнал и на глас да се моли на Бога(потврдувајќи дека не е бог) но успеал да го истера демонот.

Кога светите апостоли побарале објаснување Исус одговорил дека има 7 типа демони-точно е ова и ако е кои се тие типови на демони??

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
--- надополнето: 31 мај 2012 во 01:00 ---

Јок, јок, јок.... главна директива на доктрината ви е да својата вистина ја наметнете како апсолутна вистина...
нај веројатно попон што снимаше порнич со онаа од маџари :pos:
Еј па и полиција и отиде на таа и го заплени видеото:pos: Тој ке биде свети ЈебозаПаре
--- надополнето: 31 мај 2012 во 01:19 ---
Грешиш во две работи.
1. Вистина има. И една е. Нема моја и твоја, нема апсолутни, неапсолутни. Прашање е само дали ја знаеме.
2. Она што вашата вистина, пробувате да ни ја протнете како „апсолутна“ вистина. Тогаш неизбежен е антагонизмот.
vone , Не ме кради со зборови :P

И малце похристијански. Го заборави егото на едно LP момче?
Немој и ти да ми вртиш околу вистини мистини,па да испадне после нешто апсолутна вистина Саентологија,ти се еба векот да си знаеш :pipi:
--- надополнето: 31 мај 2012 во 01:22 ---
Вранишковски-беше суден,малтретиран мада е жив али може МПЦ и се е можно.:vozbud:

С

Еве прашањето
Исус нели им предал дел од џедај пауерс на неговите ученици да лечат,арно ама не успевале кај еден демонизиран човек,и почнаа фарисеите да ги исмеваат,го повикаа исус и дојде го виде демонизираниот човек,рајата се собра-за да Исус го избрка демонот почнал и на глас да се моли на Бога(потврдувајќи дека не е бог) но успеал да го истера демонот.

Кога светите апостоли побарале објаснување Исус одговорил дека има 7 типа демони-точно е ова и ако е кои се тие типови на демони??
Атеист Валкирие Воне имаше еден Добро Познат , Ошо , Дбак
на седмиот демон ни името не му го спомињаме

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Немој и ти да ми вртиш околу вистини мистини,па да испадне после нешто апсолутна вистина Саентологија,ти се еба векот да си знаеш :pipi:
Саентологија? Што збориш бе момче? Јас појма немам, шо е тоа? Се мачка на леб?
--- надополнето: 31 мај 2012 во 01:24 ---
Да не е овој *___*

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
да не те лаже Тито а и Јованка ,нешто слично да сум прочитал :sneaky:
--- надополнето: 31 мај 2012 во 01:25 ---
--- надополнето: 31 мај 2012 во 01:24 ---

Да не е овој *___*
не е тој не му го спомињај името да не излезе од некоја страна нечестивиот
--- надополнето: 31 мај 2012 во 01:27 ---
и што дека ме исмеа, попаметен си, туку пусто его
Ма пушти го бе СЕЉАк,него остај тоа слушам у техно метал имало распродажба на неостик упола цена.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Го заборави Микикецот... тој ни е убацена петта колона помеѓу теистите...:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop