Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Еве ти едно предвидување од мене, вечерва се чувствувам како Нострадамус. За 25-50 години, сите аврамски религии ќе бидат заборавени, како лош сон...
Слично пророштво дал и Волтер кој самоуверено претскажал исчезнување на христијанството за 100 години. Иронијата е во тоа што само 50 години по неговата смрт, библиското здружение “Женева” ја презела куќата и печатницата на Волтер за печатење на илјадници Библии. Колку само импресивен може да биде Божјиот хумор :)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Христијани во светот се декларираат околу 33%, а атеисти само околу 4% и ти тврдиш дека христијанството е една епоха која пропаднала? :eek:
Атеистите се најмалубројната групација на верници и ако одиме според бројките, тогаш тие се „епохата во криза“ (сепак не си дозволувам да кажам пропаднати).
Пак со манипулативни финти... ти си лажеш редовно и уредно, ама и ние пазиме, па корегираме соодветно. Еве каде и како лажеш:

(извор)

Ние се стремиме да бидеме граѓани на развиена земја со висок стандард на живеење и височ индекс на човечки развој. Со тие напредни замји треба да се мериме. Нема јас да се споредувам со Нигер, Сомалија или Папуа Нова Гвинеа.

Бројките се појасни ако човек ги стави во контекст, а контекстот вели вака:

Тоа што целиот затуцан, неук и неинформиран свет слепо верува во глупости прераскажувани од баби и дедовци и утерувани од свештеници жедни за моќ, контрола и пари (како тебе, на пример) мене лично не ми е мерило за тоа колку е значаен лажниот процент од 4%’ атеисти на светско ниво кој си го измислил погоре.

Мене ми е битен трендот, а трендот е дека сите развиени западни општества се побрзо и посигурно ја напуштаат религијата. Освен радикалните протестанти у најзатуцаните и инцестофилни држави на САД. ...финансиерите ти, де...

С

Само Човек

Гостин
ако во САД нема верници незнам каде има, оставете холливуд. Сте биле луѓе во САД
--- надополнето: 30 мај 2012 во 00:48 ---
денес во САД има повеќе верници од кога и да е

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Овие работи произлегле од атеистите кои се камуфлирале и се камуфлираат во „христијански“ свештеници. Вистински Христов следбеник не учествува во војни, педофилја, ужаси итн. И Хитлер бил крстен, но тоа не значи дека бил христијанин.
Абе, не ми се верува како не ти е срам секој месец дена да се бламираш со исти глупости...

I am now as before a Catholic and will always remain so.
- Adolf Hitler, to General Gerhard Engel, 1941

My feelings as a Christian points me to my Lord and Savior as a fighter. It points me to the man who once in loneliness, surrounded by a few followers, recognized these Jews for what they were and summoned men to fight against them and who, God's truth! was greatest not as a sufferer but as a fighter. In boundless love as a Christian and as a man I read through the passage which tells us how the Lord at last rose in His might and seized the scourge to drive out of the Temple the brood of vipers and adders. ...Today, after two thousand years, with deepest emotion I recognize more profoundly than ever before the fact that it was for this that He had to shed his blood upon the Cross. ...
- Adolf Hitler, speech on April 12, 1922

--- надополнето: 30 мај 2012 во 00:55 ---
ако во САД нема верници незнам каде има, оставете холливуд. Сте биле луѓе во САД
--- надополнето: 30 мај 2012 во 00:48 ---
денес во САД има повеќе верници од кога и да е
Точно така. Затоа и ја нема на шрот-листата.

САД се изрод токму поради погореспоменатите инцестофилни, затуцани, нискообразовани ред-нек држави... Тексас, Арканзас, Тенеси... Тоа се бастионите на двојни стандарди, наследници на робовладетели и кутри неосвестени бивши робови.

Ти со нив се мериш?

Иди провери каква е ситуација во Њу Јорк или Конетикат.

С

Само Човек

Гостин
Абе, не ми се верува како не ти е срам секој месец дена да се бламираш со исти глупости...

My feelings as a Christian points me to my Lord and Savior as a fighter. It points me to the man who once in loneliness, surrounded by a few followers, recognized these Jews for what they were and summoned men to fight against them and who, God's truth! was greatest not as a sufferer but as a fighter. In boundless love as a Christian and as a man I read through the passage which tells us how the Lord at last rose in His might and seized the scourge to drive out of the Temple the brood of vipers and adders. ...Today, after two thousand years, with deepest emotion I recognize more profoundly than ever before the fact that it was for this that He had to shed his blood upon the Cross. ...
- Adolf Hitler, speech on April 12, 1922

--- надополнето: 30 мај 2012 во 00:55 ---

Точно така. Затоа и ја нема на шрот-листата.

САД се изрод токму поради погореспоменатите инцестофилни, затуцани, нискообразовани ред-нек држави... Тексас, Арканзас, Тенеси... Тоа се бастионите на двојни стандарди, наследници на робовладетели и кутри неосвестени бивши робови.

Ти со нив се мериш?

Иди провери каква е ситуација во Њу Јорк или Конетикат.
ти провери во њу јорк после 11-ти

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
а во библијата што мислиш еднина или множина е
Толку ли можеш?!? „Ти што мислиш?“

Абе, чоек, нема што кој да мисли тука. Буквална ти е книгата - ти самиот тоа го викаш! Кој qр бараш толкување, па уште од мене... Јасно е - си пишува.

Дај земи образовај се малку историски - прочитај си за корените на твојата омилена религија. Имаш линк погоре. Срамота е, ме разбираш? Срамота е еден атеист да знае повеќе за твојата религија и нејзиното потекло!

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
My feelings as a Christian...

Абе дури и името да си го сменел Хитлер и да се преименувал во Исус Христос тоа немало да го направи христијанин. Толку ли не можете да укапирате една толку проста работа не ми се верува. Христијанин не е оној кој што се нарекува христијанин, туку оној кој го следи и практикува учењето на Исус Христос.
Исто така носењето крст околу врат не те прави христијанин, па дури ни носењето свештенички одора, палење свеќи, бацување икони, клечење по храмови.
Хитлер бил христијанин, Боже мили што се нема да прочиташ на форумов :)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
ти провери во њу јорк после 11-ти
Ти си тотално бош форумски соговорник.

Ти, бе, провери ли?!?! Шо е сеа ова, ја да ти барам бројки што ќе ти одговараат тебе?!? Ако имаш нешто да кажеш - кажи го! Преку qp више со пребирање факти, вадење од контекст и поставување квази прашања кои немаат никаква тежина, освен што се манипулативни по природа. Земи спастри се, пребарај, најди поткрепа за тоа што го тврдиш или инсинуираш, па да видиме кој со какви куршуми пука. Твоиве се некако бучни ќорци. Многу познато ми звучат.

Чорба ли те учеше у тоа дувлото радикално?

С

Само Човек

Гостин
Толку ли можеш?!? „Ти што мислиш?“

Абе, чоек, нема што кој да мисли тука. Буквална ти е книгата - ти самиот тоа го викаш! Кој qр бараш толкување, па уште од мене... Јасно е - си пишува.

Дај земи образовај се малку историски - прочитај си за корените на твојата омилена религија. Имаш линк погоре. Срамота е, ме разбираш? Срамота е еден атеист да знае повеќе за твојата религија и нејзиното потекло!
само те прашав дали стои бог или богови. Видиш имало времињаа, а и ипси пред некое време научи дека има и фрази прашални у мојсејевиот,јазик . Па ти спомињаш богови , тие историски работи се океј, но мојсеј пишал во еднина .Печатна грешка

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Пак со манипулативни финти... ти си лажеш редовно и уредно, ама и ние пазиме, па корегираме соодветно. Еве каде и како лажеш:

(извор)
Е ај да видиме кој лаже. Читај таму убаво што пишува под делот за Нерелигиозни „Half of this group is "theistic" but nonrelig.“ Значи половина од тие 16% се теисти кои веруваат во Бог, но не се идентификуваат со никоја од наведените религии. Значи остануваат 8% а во нив се сместени:
- атеистите
- агностиците
- секуларните хуманисти
- луѓе кои одговориле "none" или "без религиозна преференца" (што повторно не значи дека се атеисти по убедување).
Значи сите овие сочинуваат 8%, а јас надежно земам дека половина од нив (пишав: ОКОЛУ 4%) се атеисти и ти ми велиш дека лажам?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556

Абе дури и името да си го сменел Хитлер и да се преименувал во Исус Христос тоа немало да го направи христијанин. Толку ли не можете да укапирате една толку проста работа не ми се верува. Христијанин не е оној кој што се нарекува христијанин, туку оној кој го следи и практикува учењето на Исус Христос.
Исто така носењето крст околу врат не те прави христијанин, па дури ни носењето свештенички одора, палење свеќи, бацување икони, клечење по храмови.
Хитлер бил христијанин, Боже мили што се нема да прочиташ на форумов :)
A ti li si hristijan?!? Ti, shto prebirash fakti I servirash podveduvachki prikazni na siroti lugje?!? Toa li e hristijanstvo? Zaveduvanje greoti za plata e hristijanstvo?

A, be, Chorba, Chorba...

С

Само Човек

Гостин
Ти си тотално бош форумски соговорник.

Ти, бе, провери ли?!?! Шо е сеа ова, ја да ти барам бројки што ќе ти одговараат тебе?!? Ако имаш нешто да кажеш - кажи го! Преку qp више со пребирање факти, вадење од контекст и поставување квази прашања кои немаат никаква тежина, освен што се манипулативни по природа. Земи спастри се, пребарај, најди поткрепа за тоа што го тврдиш или инсинуираш, па да видиме кој со какви куршуми пука. Твоиве се некако бучни ќорци. Многу познато ми звучат.

Чорба ли те учеше у тоа дувлото радикално?
во Њу-јорк после 11-ти има повеќе верници од кога и да е, и со секој попис се зголемуваат, а и секоја година има се поголм број на продадени бинблии

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom