Мене ми помогнал.Сакам да пробам да пијам од овај јогуртот Баланс Плус, зошто стомаков ми е катастрофа, често пати имам подуеност, гасови, кркорење. Дали помага нешто во вакви случаеви?
Мене ми помогнал.Сакам да пробам да пијам од овај јогуртот Баланс Плус, зошто стомаков ми е катастрофа, често пати имам подуеност, гасови, кркорење. Дали помага нешто во вакви случаеви?
Ќе одам лајк а бос, ај кажи ми како се закажува за преглед, од поодамна не сум бил кај згодна докторка
Консултација со добар алерголог во амбуланта за алергологија во државна. Батали ги тие во градска, побарај си упат за преглед и тестирање во државна.Дај кажете нешто за уртикаријава ни LORATADIN ми помога ни пак TELFAST? Не можам да се прошетам, одма се исфрлам..
Едно прашање има ли бар лек за ова или само за ублажување реакции е се? :SКонсултација со добар алерголог во амбуланта за алергологија во државна. Батали ги тие во градска, побарај си упат за преглед и тестирање во државна.
Има лек, секако, само треба добро да се дијагностицира и правилно да се лекуваЕдно прашање има ли бар лек за ова или само за ублажување реакции е се? :S
Prijatel moram da ti kazam deka osven operativen zafat nema dr care,jas go imav istiot problem i pojdov na stomatolog ama na dezuren i vika mozi samo so operacija da se zaseci mesoto da izlezi ili pa da cekas samoto da pukni,taka da ko nemozis da odis na stomatolog nadevajse samo samoto mesto da pukni :// a ko ke pukni ke isteci dosta krv barem kaj mene taka beseЛуѓе помагајте ми дојде умот.
Ми излегви долен умник, го гледам само третина е појавен... и веќе 10 дена имам болки. Има место кај да излезе, не знам дали е расипан или не (го гледам бел е )..
Проблемот е во тоа што уште 10 дена сум во странство, пред да си одам дома (кај што ми е заболекарот).. и не планирам 500 евра да дам за овде да одам по лекари.
Болката се интензивира во последниов период многу... Па можам да кажам дека ме боли цела вилица, ушево, очново јаболко, образов... абе веќе и самиот не знам шо ме боли. Не можам да спијам, ако легнам во кревет уште позаебано ми е... нешто со крвотокот, притисокот било.
Е сега вака.. На почетокот и зедов на едно момиче.. Кетонал ФОРТЕ... Штета голема имаше само 3 таблети. Ги пиев по пола, и за 5 минути нит нешто ме болеше, нит осеќав дека заб ми расти... абе ништо. Кетонал ЦАР!
Е сеа ко снемав, барав ваму таму све и свашта.. ама ништо.. Овде без рецепт ми дадоа Ipren(ibuprofen) од 400мг (3 во денот)... и ми кажаа дека е добар лек.. на ниво од аналгин, кафетин.. кога станува збор за забоболка. Плус пиев во комбинација со парацетамол (1 во денот)...
Абе со еден збор, ништо.. мижи да те мамам.. Ладни облоги шо редам, појке делува од овие Ипрени, Парацетамоли, Андоли.. мандоли ништо!
Во потрага сум по Кетонал, ама стварно на моменти имам болки неиздржливи... па ДАЈТЕ СОВЕТ за соодветна замена за тој факин Кетонал.
Сакам нешто во стилот негов.. Пиеш и за 5 минути да делува!
ИТНО МИ Е!
А колку течности внесуваш? Дали примаш нешто неспецифично, на пример многу кафе, чаеви, чоколадо?Дајте бе мала помош или совет било што, во ден сигурно одам по преку 15-20 пати во WC вршам мала нужда,не знам од каде олку мочка.....
Бев на доктор, ми рекоа имам проблем со бубрезите ова она,и требаше да одам пак на преглед не појдов, ми препорачаја увин чај,но никако да помогни,некој совет?
На уролог да отидеш да ти направи ехо на бубрези и мочен меур.Дајте бе мала помош или совет било што, во ден сигурно одам по преку 15-20 пати во WC вршам мала нужда,не знам од каде олку мочка.....
Бев на доктор, ми рекоа имам проблем со бубрезите ова она,и требаше да одам пак на преглед не појдов, ми препорачаја увин чај,но никако да помогни,некој совет?
Јадам секој ден да речам прилично мн. чоколадо.А колку течности внесуваш? Дали примаш нешто неспецифично, на пример многу кафе, чаеви, чоколадо?
Дали си направил лабораториски анализи? Шеќер?
Други симптоми? Печење? Колкава количина мочка ти предизвикува нагон за мочање?
Некоја беља си направил? Или некое чупе си засакал? Лоши оценки? Што те мачи?Дајте бе мала помош или совет било што, во ден сигурно одам по преку 15-20 пати во WC вршам мала нужда,не знам од каде олку мочка.....