ST Gpad10 with GPS таблет

Член од
6 април 2006
Мислења
38
Поени од реакции
12
Drsutvo,
na www.set.mk go nacekav ST Gpad10 with GPS so androidce e i kako so citam vo osnova e modelot od firmata Pandawill http://www.pandawill.com/gpad-g10-upgraded-android-21-mid-7-inch-1080p-3d-game-4gb-gravity-sensor-camera-support-gps-silver-p37699.html ... bev i do set ovaka izgleda ok dosta osetliv ekran ama neznam dali skype video call moze da se vospostavi ... cenata kako za makedoncija 9000 den.

na www.amc.com.mk
http://www.amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=33470&id=115&l=3&q=&SupplierArticleID=TABLET-PROTAB2XXL(4)&Action=
gledav nekolku reviea ama nemozam i za nego da najdam dali moze skype video call ... pa iskreno bi me interesiralo Vase mislenje i iskustvo ..by the way posledniov e so Android 4.0 Ice cream Sandwich sto nekako mi izgleda nadezno ...sepak thnx na site so ke spodelat iskustva za ovie dva tableta i skype video call :) poz:cuc:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Шојма врска моделот на таблетот со Skype video call, неможам да сватам...

Ако има Android оперативен систем, и предна камера, можиш да си инсталираш Skype за андроид и терај. Толку.

п.с. тој од АМЦ е поарен.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Шојма врска моделот на таблетот со Skype video call, неможам да сватам...

Ако има Android оперативен систем, и предна камера, можиш да си инсталираш Skype за андроид и терај. Толку.

п.с. тој од АМЦ е поарен.
Oфтопик. Дај кажи таблет до 100 евра шо е најјак у својата класа?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Oфтопик. Дај кажи таблет до 100 евра шо е најјак у својата класа?
Таблет до 100 евра, најјак... да не се изразам вулгарно, ама се шо ќе начекаш ќе биди
а) Чајна шит - Но нејм - евентуално Симтроникс (полошо од Но Нејм)
б) нема да има појќе од 1.5 процесор
б) нема да има појќе од гига рам
г) нема да има појќе од 4 гига SSD (таблет без SSD за мене не е таблет).
д) Ќе работи на Андроид.
ѓ) најчесто се со резистивен тач (онај шо работи на притисок, постаро), и ќе те драпа. За таков дисплеј, не давам ни 100 денари, не пак евра, мој совет да неземаш каков и да е таблет со резистивен тач.

Ако ова горе ти е доволно (т.е. таблетот ќе ти служи како Е-reader, нотес, чат пат да изиграш некоја игрица на нет, и така нешто) ќе си најдиш :). Јас немам потреба од таблет, мада ми поминале низ раце поприлично многу (моментално до мене имам ViewSonic VPad 10 ако те интересира нешто прашвај, ќе ти кажам, ама е ~450 еврони, дуал бут Андроид + Win 7 лиценциран) и се доста практични ако знајш да му најдиш вистинска примена.

Имаше доста интересни таблети во Анхоч (и 7 и 10 инчни, кој ти прај ќеф појќе), сосема добри за таа пара (100 и нешто евра), гледам ништо не останало на залиха.
Ваков зеде другар мој, доста е задоволен, батерија држи преку 6 сати (со Wi-Fi уклучено), голем е колку тетратка... брка работа.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Таблет до 100 евра, најјак... да не се изразам вулгарно, ама се шо ќе начекаш ќе биди
а) Чајна шит - Но нејм - евентуално Симтроникс (полошо од Но Нејм)
б) нема да има појќе од 1.5 процесор
б) нема да има појќе од гига рам
г) нема да има појќе од 4 гига SSD (таблет без SSD за мене не е таблет).
д) Ќе работи на Андроид.
ѓ) најчесто се со резистивен тач (онај шо работи на притисок, постаро), и ќе те драпа. За таков дисплеј, не давам ни 100 денари, не пак евра, мој совет да неземаш каков и да е таблет со резистивен тач.

Ако ова горе ти е доволно (т.е. таблетот ќе ти служи како Е-reader, нотес, чат пат да изиграш некоја игрица на нет, и така нешто) ќе си најдиш :). Јас немам потреба од таблет, мада ми поминале низ раце поприлично многу (моментално до мене имам ViewSonic VPad 10 ако те интересира нешто прашвај, ќе ти кажам, ама е ~450 еврони, дуал бут Андроид + Win 7 лиценциран) и се доста практични ако знајш да му најдиш вистинска примена.

Имаше доста интересни таблети во Анхоч (и 7 и 10 инчни, кој ти прај ќеф појќе), сосема добри за таа пара (100 и нешто евра), гледам ништо не останало на залиха.
Ваков зеде другар мој, доста е задоволен, батерија држи преку 6 сати (со Wi-Fi уклучено), голем е колку тетратка... брка работа.
Мене ми е за е-ридер. Пошо е-ридер од американа до тука - 6200, седум инчен, гига простор - еинк екран.
Иначе ја шо глеам, 1.2 процесор, 512 рам, 4 гига ФЛЕШ (не ссд), андроид 4.0.
ако има таков ко шо ми наброја сеа, дај линк.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Мене ми е за е-ридер. Пошо е-ридер од американа до тука - 6200, седум инчен, гига простор - еинк екран.
Иначе ја шо глеам, 1.2 процесор, 512 рам, 4 гига ФЛЕШ (не ссд), андроид 4.0.
ако има таков ко шо ми наброја сеа, дај линк.
Е њама... кај беше пред 3-4 недели, имаше 3 на лагер од ваквите во Бт, заминаа...
Ако ти се чека од Анхоч, ќе треба да ја пратиш страницата почесто. Ко ќе има, ги има кратко време (а доста се барани), чапаш едно и бегаш. Толку е. Ако во меѓувреме не начекаш подобра понуда (шо невервам)...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Е њама... кај беше пред 3-4 недели, имаше 3 на лагер од ваквите во Бт, заминаа...
Ако ти се чека од Анхоч, ќе треба да ја пратиш страницата почесто. Ко ќе има, ги има кратко време (а доста се барани), чапаш едно и бегаш. Толку е. Ако во меѓувреме не начекаш подобра понуда (шо невервам)...
па има исти ваков у амц, 5190 денари, кортекс ам8 процесор, 512 рам, 4 гига флеш - истото ја шо ти го зборев (таков и ти ми линкна)
и тоа андроид 4.0
http://amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=33656&id=115&l=3&q=&SupplierArticleID=TABLET-PLAYTABPRO(4R)&Action=

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
па има исти ваков у амц, 5190 денари, кортекс ам8 процесор, 512 рам, 4 гига флеш - истото ја шо ти го зборев (таков и ти ми линкна)
и тоа андроид 4.0
AMC: Touch Screen : Resistive 2-point

Anhoch: Touch Screen: Capacitive Multi Touch Screen

Има разлика, и тоа огромна.

п.с. ај турете и наслов на темава: таблети: споредба, искуства... така нешо.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Поздрав за темава момци.
Може мислење за овој?
http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=1005&pid=33650

А овие двата ми паднаа во око,
ама голема штета што нема GPS.
http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=1005&pid=33651
http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=1005&pid=33462
Kaj ти се даваат 11 иљади за екранче што игра енгри брдз мене не ми е јасно.
Ај да е nvidia tegra 3 со виндоус 8, ајпад и до негде самсунг галакси таб- да разберам
Рестото ми е само скупа играчка.

S

Shaman

Гостин
Kaj ти се даваат 11 иљади за екранче што игра енгри брдз мене не ми е јасно.
Ај да е nvidia tegra 3 со виндоус 8, ајпад и до негде самсунг галакси таб- да разберам
За секој совет сум благодарен.
Мене ми енајважно да има GPS, да можам да си читам документи на него,
да проверувам мејлови и нормално интернет, игри ми се споредна работа.
Него Самсунг галакси колку одат? Не ќе да се 11 илјадарки.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Мејлови документи моеш и на поефтин, и не мора да е 10 инчен, а со рестото пари посебен ГПС уред.
У секој случај, ти си знаеш. Ако имаш пари за трошење, твое си е :)

S

Shaman

Гостин
Мејлови документи моеш и на поефтин, и не мора да е 10 инчен, а со рестото пари посебен ГПС уред.
У секој случај, ти си знаеш. Ако имаш пари за трошење, твое си е :)
Не не, немам ја кеш за фрлање,
ама тој погоре таблетот што го
немало веќе на лагер е 6000.
гармин нуви од најевтините е исто околу
6-7000... и по таа логика јас тргнав.
незнам за кој гпс мислиш ефтин?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Блекбери таблет, мислам дека ќе ти брка работа. Нема андроид, ама ко не ти е битен оперативнио, за читање документи, мејлови и канцелариски работи надвор од канцеларија... се идеални. Имаше и 12 и 14.000-ки горе долу. Барем бренд купуваш, а има и камера, и GPS и сите тракатанци шо ги бараш...

Скапи се, кецот е ~200-250 евра зависно во каква состојба е.
--- надополнето: 29 мај 2012 во 00:02 ---
Не летајте по Windows таблети... ич не е забавно да го работиш истиот Windows 7 (буквално, нема никаква разлика) само наместо со глувче, со прст... ексик. Си купив и глушец на BT само да не се нервирам со тачот. Недај боже да треба да селектираш 5-6 фајлови за бришење... кошмар.

Kajgana Shop

На врв Bottom