Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Abe te razbiram potpolno jas so sakas da kazis.....i da bev anti-homo nastroen se slozvam so tebe.....samo fintata e so temata ne e ( dali hristijanstvoto e vistinsko, ili lazno ili bilo kakvo drugo) tuku ,,Prasanja za Hristijanstvoto'' znaci ako ima nekoj prasanja vo vrska so Hristijanstvoto da prasa i da dobie ili dade odgovor , a ne celosno da go negira! me sfakas so sakav da kazam? a za temata ,,Homoseksualnost'' e da se kazi mislenje i dali prifakame ili ne, a ne e forum za pederi ili tema ,,Homoseksualci''.....me svakas sega so sakav da kazam??
Јас те сфаќам, ти не ме сфаќаш. Секој има право, демократија нели?

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
Јас те сфаќам, ти не ме сфаќаш. Секој има право, демократија нели?
Abe dobro jas ne mu zabraniv na nekoj, da ne pisi ama glupo e.... ispajga kako muabetot da e primer dali crvenite jabolka se poubavi od zelenite.......i idi nekoj i tvrdi deka jabolka ne postojat! nemaat smisol nekoj komentari odnosno ne se kompaktni na navedenata tema....toa mi bese muabetot!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Abe te razbiram potpolno jas so sakas da kazis.....i da bev anti-homo nastroen se slozvam so tebe.....samo fintata e so temata ne e ( dali hristijanstvoto e vistinsko, ili lazno ili bilo kakvo drugo) tuku ,,Prasanja za Hristijanstvoto'' znaci ako ima nekoj prasanja vo vrska so Hristijanstvoto da prasa i da dobie ili dade odgovor , a ne celosno da go negira! me sfakas so sakav da kazam? a za temata ,,Homoseksualnost'' e da se kazi mislenje i dali prifakame ili ne, a ne e forum za pederi ili tema ,,Homoseksualci''.....me svakas sega so sakav da kazam??
Си ја утнал работата, прашања во врска со христијанството не е курс по христијанство, туку тука познавачите на христијанството мора да одговараат и на многу незгодни прашања, па и на негирања.

Shineboy Жени......без нив НЕМОЖАМ!( Млад женкар)
ова ..црвеното... ептен ..христијански ми делува:D

M

Muranyi

Гостин
Imam edno prasanje do site Ateisti i lujge so Antihristicko mislenje i odnesuvanje......So barate tuka na ovaa tema da diskutirate i da se prepucavate so onie koi se ispovedaat kako hristijanni(Pravoslavni, Protestantski i Katolici)??? imate 100 drugi temi koi 100 pati poveke bi vi godele odkolku ovaa tema, da ja narecam glavnata tema za Hristijanstvoto.....stvarno mi ste cudni so sakate ili so mislite deka ke postignite? Deka ke razubedite nekoj i deka ke go dovedite na vasiot ,,vistinski pat'' ? ili?
Ами што ќе правите на темава ако дискутирате само Христијаните?За се ќе се сложувате,ако има некои нејаснотии ќе ги објасните и ќе исполните неколку страни и ќе замре темата.Вака е поинтересно,имаш шанси и да запознаеш верник-женкар на кој идол му е убиец.

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
Си ја утнал работата, прашања во врска со христијанството не е курс по христијанство, туку тука познавачите на христијанството мора да одговараат и на многу незгодни прашања, па и на негирања.

ова ..црвеното... ептен ..христијански ми делува:D
Cekaj mene Gospod ko me prifatil.....koj si ti da mi sudis i kazvas so sum jas i dali e Hristijanski toa! Jas so sakam ke pisam , ako sakam i platen ubiec ke se potpisam!
--- надополнето: 28 мај 2012 во 01:18 ---
Ами што ќе правите на темава ако дискутирате само Христијаните?За се ќе се сложувате,ако има некои нејаснотии ќе ги објасните и ќе исполните неколку страни и ќе замре темата.Вака е поинтересно,имаш шанси и да запознаеш верник-женкар на кој идол му е убиец.
Ama koj si ti da sudis i kazvas.....mene koj saka ke mi bidi i idol i so sakam ke bidam jas! Ako ja znajs glavnata poraka na Biblijata e deka ne dojde Isus Hristos za zdravite tuku za bolnite! Dojde za gresnicite, ubicite, prostitutkite i takvite......! i jas nema so da krijam so sum.....obozavatel sum na ubavi zenski i to e to........ako sum hristijanin ne znaci deka treba da izigravam svetec!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Cekaj mene Gospod ko me prifatil.....koj si ti da mi sudis i kazvas so sum jas i dali e Hristijanski toa! Jas so sakam ke pisam , ako sakam i platen ubiec ke se potpisam!
Така ли? Па што не ти е јасно тогаш? И атеистите, господ (ако постои) ги прифатил. Кој си ти да судиш кој и што да пишува на темава?

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
Така ли? Па што не ти е јасно тогаш? И атеистите, господ (ако постои) ги прифатил. Кој си ти да судиш кој и што да пишува на темава?
Ama dobro koj osudiv jas? Jas samo prasav.......oti ti go negiras Bog na tema koja ne e dali postoj Bog ili ne? i so sakas praj.....samo e glupava postapkata!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

Ama koj si ti da sudis i kazvas.....mene koj saka ke mi bidi i idol i so sakam ke bidam jas! Ako ja znajs glavnata poraka na Biblijata e deka ne dojde Isus Hristos za zdravite tuku za bolnite! Dojde za gresnicite, ubicite, prostitutkite i takvite......! i jas nema so da krijam so sum.....obozavatel sum na ubavi zenski i to e to........ako sum hristijanin ne znaci deka treba da izigravam svetec!
Што се бе чоек запали:pos::pos:

Чек, чек... утре ко ќе ти дојде Микикецот, па малку да ти објасни, разјасни некои работи.

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
Што се бе чоек запали:pos::pos:

Чек, чек... утре ко ќе ти дојде Микикецот, па малку да ти објасни, разјасни некои работи.
Na ovaa tema mene nemozi nikoj da mi objasnuva, bidejki Biblijata i razna hristijanska , istoriska i arheoloska literatura imam citano kolku pogolemiot del od lugjeto na forumot zaedno knigi nemaat procitano!taka da uzivaj te si site tuka......

M

Muranyi

Гостин

Епа и ние Антихристите така,баш како тебе.Исус и за нас дојде.Обожаватели на Сатаната,не ќе се криеме поради тоа.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Na ovaa tema mene nemozi nikoj da mi objasnuva, bidejki Biblijata i razna hristijanska , istoriska i arheoloska literatura imam citano kolku pogolemiot del od lugjeto na forumot zaedno knigi nemaat procitano!taka da uzivaj te si site tuka......
За читањето... скраја да е...не се сомневаме....
.... ама пак од друга страна... прочитано и разбрано се две различни работи.

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
Епа и ние Антихристите така,баш како тебе.Исус и за нас дојде.Обожаватели на Сатаната,не ќе се криеме поради тоа.
Toj so ne verva vo Isus i so go odrekva nemozi da bidi Hristov i da mu bidat prosteni grevovite........oti mu se prostuvaat grevovite na onie koi go prifakaat za Gospod i Spasitel! taka da ne bladaj za dzabe gluposti!!
--- надополнето: 28 мај 2012 во 01:32 ---
За читањето... скраја да е...не се сомневаме....
.... ама пак од друга страна... прочитано и разбрано се две различни работи.
Pak ke recam gledaj si za tebe......jas imam i razbrano i procitano.....i ne tuku skokaj kako nekoe prle pred magare.....tuku gledaj si pred tebe, oti od vakvi kako tebe imam videno eden kup.....na sekoj kos se pametnjakovici!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Toj so ne verva vo Isus i so go odrekva nemozi da bidi Hristov i da mu bidat prosteni grevovite........oti mu se prostuvaat grevovite na onie koi go prifakaat za Gospod i Spasitel! taka da ne bladaj za dzabe gluposti!!
Чекај...застани малце. Дали тебе некој тебе те навреди? Зошто бес кај тебе? Тоа сакаш да ни докажеш дека не си христијанин?
Болдот можеш да го докажеш?

M

Muranyi

Гостин
Грешно си сфатил.Ќе се покаеме кај и да е,евентуално на смртна постела и ете ти тикет за во Рајот;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom