Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
ахх . Спозавање добро и ѓавол како што Бог познава. Тие знаеле што е добро/зло но не го знаеле ѓаволот. И после не виделе дека се голи, не се повеќе облечени во светлост, веќе не се мудри, кожа и светлост на хебрејки иста е основата на зборот. Затоа ангелите зрачат со светлина т.е. се мудри.
да не должам
כֵּ אהִ ים калехим или како елохим т.е. како бог
וַתִּ פָּ קַ חְ נָה- им останаа незатворени,...и после иде но знаеја како Бог што е добро,а што ѓавол
Уф, аналогијава ти вришти! Небиле повеќе мудри, затоа што зборовите кожа и светлост имале иста основа?! Ова е твој став или црковен?

П.С Не е כֵּ אהִ ים туку כמו אלוהים

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Imam edno prasanje do site Ateisti i lujge so Antihristicko mislenje i odnesuvanje......So barate tuka na ovaa tema da diskutirate i da se prepucavate so onie koi se ispovedaat kako hristijanni(Pravoslavni, Protestantski i Katolici)??? imate 100 drugi temi koi 100 pati poveke bi vi godele odkolku ovaa tema, da ja narecam glavnata tema za Hristijanstvoto.....stvarno mi ste cudni so sakate ili so mislite deka ke postignite? Deka ke razubedite nekoj i deka ke go dovedite na vasiot ,,vistinski pat'' ? ili?
Имам јас прашање и до тебе. Ти хомосексуалец ли си? Знам што ќе одговориш..... Па што бараш тогаш на таа тема?

С

Само Човек

Гостин
Уф, аналогијава ти вришти! Небиле повеќе мудри, затоа што зборовите кожа и светлост имале иста основа?! Ова е твој став или црковен?

П.С Не е כֵּ אהִ ים туку כמו אלוהים
аналогијата е теолошко гледање на библијата пишувана во оригинал.Кога македонија ќе има студиски тип библија нема да има глупави прашања како не познавале добро и зло.

П.С.
כמו אלוהים е фраза и е прашална форма и значи КОЈ Е КАКО БОГ?, башка зборот што јас го напишав стои во Библијата​

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
аналогијата е теолошко гледање на библијата пишувана во оригинал.Кога македонија ќе има студиски тип библија нема да има глупави прашања како не познавале добро и зло.

П.С.

כמו אלוהים е фраза и е прашална форма и значи КОЈ Е КАКО БОГ?, башка зборот што јас го напишав стои во Библијата
Значи ако не разбираш еврејски и ако не си студирал теологија, ќе одиш во пеколот, затоа што не си ја сватил поентава?

С

Само Човек

Гостин
Значи ако не разбираш еврејски и ако не си студирал теологија, ќе одиш во пеколот, затоа што не си ја сватил поентава?
од каде ова па сега:facepalm: црквата е тука, за да ја долови поентата.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
од каде ова па сега:facepalm: црквата е тука, за да ја долови поентата.
И која е поентата? Слушај јас што кажувам, не гледај што правам? Дааа и тоа како ја доловува поентата.....

С

Само Човек

Гостин
Со тоа што ќе ти наплати 2000 денари за погреб, 5000 за венчавка, 3000 за кршетвка...итн, итн?
Фала што ме потцети дека има слобода човекот;)
Ах ти боже, зошто таа слободА, ах боже ти си крив:mad:
Добра ноќ:sleep:

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
Имам јас прашање и до тебе. Ти хомосексуалец ли си? Знам што ќе одговориш..... Па што бараш тогаш на таа тема?
Jas Homoseksualec ne sum........ali razlikata e vo to so taa tema ne e za pederite tuku za Homoseksualnost, i jas go iskazvav moeto mislenje deka se zgreseni i deka gi nejkam.......a ovaa tema e striktno Hristijanska tema.....taka da cudno mi e oti sekoj vtor e Antihristijanski nastroen zato prasav!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Jas Homoseksualec ne sum........ali razlikata e vo to so taa tema ne e za pederite tuku za Homoseksualnost, i jas go iskazvav moeto mislenje deka se zgreseni i deka gi nejkam.......a ovaa tema e striktno Hristijanska tema.....taka da cudno mi e oti sekoj vtor e Antihristijanski nastroen zato prasav!
Твоето мислење за хомосексуалноста, позитивно ли беше? Не беше ти анти-хомо настроен? Што те чуди ако некој е анти-христијански настроен? И јас мислам дека е христијанството згрешено. Немаме право на мислење или.....?

Shineboy

(Лепотан)
Член од
21 мај 2012
Мислења
90
Поени од реакции
13
Твоето мислење за хомосексуалноста, позитивно ли беше? Не беше ти анти-хомо настроен? Што те чуди ако некој е анти-христијански настроен? И јас мислам дека е христијанството згрешено. Немаме право на мислење или.....?
Abe te razbiram potpolno jas so sakas da kazis.....i da bev anti-homo nastroen se slozvam so tebe.....samo fintata e so temata ne e ( dali hristijanstvoto e vistinsko, ili lazno ili bilo kakvo drugo) tuku ,,Prasanja za Hristijanstvoto'' znaci ako ima nekoj prasanja vo vrska so Hristijanstvoto da prasa i da dobie ili dade odgovor , a ne celosno da go negira! me sfakas so sakav da kazam? a za temata ,,Homoseksualnost'' e da se kazi mislenje i dali prifakame ili ne, a ne e forum za pederi ili tema ,,Homoseksualci''.....me svakas sega so sakav da kazam??

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom