Калиопи на Евровизија 2012

Со оваа песна и овој изведувач, најмалку што очекувам е наредната сезона кај нас да се одржува натпреварувањето!
НАПРЕД КАЛИОПИ МАКЕДОНИЈА Е СО ТЕБЕ :cuc:

Шведскава е јака али играњево и е како од шутка.

Е баш ме интересира кој гласаше за нас.Жал ми е што Хрватска не влезе

Денеска како што настапи Калиопи може само да ни направи "БЕЉА" Да победиме и да треба да изградиме сала за 20 000 луѓе и да организираме евросонг!!! БРАВО КАЛИОПИ!!
--- надополнето: 25 мај 2012 во 03:21 ---
Калиопи!!!

не гледав евровизија со години ...оваа година ја гледав исклучиво заради калиопи и уште еднаш се уверив дека е тоа еден голем исполитизиран циркус .Песната требаше да биде во првите 5 и точка крај на муабетов.И на овие Бекстејџ шо у живот не сум ги гледала ќе им ја затне ли муцката бре некој? Крајно некултурни .....тоа е тоа македонче со самоуништувачки синдром.

Мислим како вистинска дама Калиопи не требеше да се врзва на правокациата на тоа селандур и да го подмине со молчание.
Или на вопроса да му одговори со вопрос - А вие зашто не сакате да работите и да враштате парите?

Мислим како вистинска дама Калиопи не требеше да се врзва на правокациата на тоа селандур и да го подмине со молчание.
Или на вопроса да му одговори со вопрос - А вие зашто не сакате да работите и да враштате парите?

Ние сме поцивилизирани,тоа повеќе на вас би ви одговарало,това е вашето ниво

Ние сме поцивилизирани,тоа повеќе на вас би ви одговарало,това е вашето ниво

Е от видиото не гледам кој знае какво големо ниво да покажала Калиопи.
Баш му отвракјаше како махленска клјукарка , а не како дива .

Можеби најобјективната телевизија во Македонија со уште еден уникатно објективен поглед на работите. Тие со свое видување и анализа за нашиот преставник и неговиот настап на овогодинешната Евровизија.
“Сител” на ФБ профилот на емисијата “Бекстејџ”, кој брои над 63.000 фанови, го напишаа следниов статус:
Сепак, Елена Ристеска со подобар пласман, а Каролина со повеќе бодови. Калиопи заврши 13, Елена Ристеска беше 12. Калиопи 71 бод, Каролина 2007 Хелсинки 73 бодови. Последна информација: Калиопи во финале влегла претпоследна. Жива среќа што оваа година имаше само 3 екс ју држави во финале, а гласаа сите останати. Да беа повеќе земји, ќе се расплинеа гласовите и ќе бевме полоши и од XXL… Кога ќе размислиме некои фанови имаа право. Стварно ни го начука Калиопи!!!​
П.С. Интересно е што по овој статус нивниот фан пејџ изгуби околу 200 “лајкови” за само неколку часа.
back-stage-za-opi-659x352.jpg

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`
Од мене едно големо БРАВО за Калиопи! Успеа на достоинствен начин да не престави и да не направи задоволни! Покажа и докажа дека е професионална,квалитетна,достоинствена,силна и сигурна,...Одлична песна,одличен вокал...Изгледаше прекрасно, секоја чест за сите на сцената.За мене оваа година сите заедно победија!!!

Од плукање по цела неправда што се случува на таа Евровизија, заборавив да си напишам некој збор за Калиопи.
Како и претходните денови, така и сега откако заврши се`, сакам да го искажам моето задоволство од целиот пакет Македонија во Баку. Секоја година си навивам и си ги сакам нашите претставници, но после Тоше, единствено Калиопи ми направи да се чувствувам многу повозбудливо, многу погордо и многу посреќно. На страна и не така лошиот пласман, секоја чест што остави зад неа повеќе од половина натпреварувачи, кои ќе беа далеку повеќе ако Евровизијата беше вистински избор за најдобра песна.
Таа е паметна и храбра жена и знам дека ќе знае како да ги преброди и да се издигне над секаквите недостојни критики од страна на некои медиуми или умоболни поединци. Си знае колку вреди и ќе знае како да обрне повеќе внимание на позитивната енергија што ја шириме повеќето, која таа прва ни ја пренесе. :love:
Македонија те сака и ако повторно одиме на Евровизија в година, направи пак исто и пак оди им ти! Ако не се избориш за тоа, ќе не заглавиш со Слаткар, Ристе од Припор, Гулабица и Бокица, Елвир или Ноне тип на претставници. Аман немој на тие маки и сеири да не ставаш, иако до некаде може би биле и добри.:icon_lol:

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom