Фан Клуб: Србија

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.634
Поени од реакции
1.207
Изгубија 2-0... Примија два наивни голови, многу чудна постава на Синиша... Душко Тошиќ како централен бек :facepalm:, Коларов десно крило, младите Џуричиќ (од Херевен), Игњовски (од Вердер) и Љајиќ во средината... Напад Лекиќ и Радовановиќ... Потоа влегоа Стефан Счеповиќ и Матиќ...

Нека ја мисли Синиша на пријателските, оти ќе нема поправен во квалификациите...
Побрка некои работи овде.
Поставката на Миха беше 3-4-2-1 со тројца играчи во последна линија (Тошиќ, Бане, Суботиќ), Коларов односно Баста нешто измеѓу крило и бек, Радовановиќ и Игњовски како ДМ, Ѓуричиќ и Љајиќ ОМ, а Лекиќ истурен напаѓач.
Формацијава има потенцијал само што место Радовановиќ, Игњовски и Лекиќ треба да играат некои други играчи и исто така потребно е време да се укомпонира све ова.

И не знам што е чудно што Тошиќ играше штопер, кога истото го игра и у Звезда.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Побрка некои работи овде.
Поставката на Миха беше 3-4-2-1 со тројца играчи во последна линија (Тошиќ, Бане, Суботиќ), Коларов односно Баста нешто измеѓу крило и бек, Радовановиќ и Игњовски како ДМ, Ѓуричиќ и Љајиќ ОМ, а Лекиќ истурен напаѓач.
Формацијава има потенцијал само што место Радовановиќ, Игњовски и Лекиќ треба да играат некои други играчи и исто така потребно е време да се укомпонира све ова.

И не знам што е чудно што Тошиќ играше штопер, кога истото го игра и у Звезда.
Гледај, не го фатив почетокот и не ја видов формацијата, па ме интересираше и на резултати го видов составот... Во играта многу ретко се приметува таа формација со тројца во одбрана и со бековите како крила :)

Ќе видиме, сакам силна Србија, не сум тип на човек кој чека кикс и да се*е... Верувам и јас :)

Goon

Pogback
Член од
16 март 2010
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.480
Гледај, не го фатив почетокот и не ја видов формацијата, па ме интересираше и на резултати го видов составот... Во играта многу ретко се приметува таа формација со тројца во одбрана и со бековите како крила :)

Ќе видиме, сакам силна Србија, не сум тип на човек кој чека кикс и да се*е... Верувам и јас :)
Гледај брат Калчо и ќе видиш, пола од екипите играат така! :)

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Гледај брат Калчо и ќе видиш, пола од екипите играат така! :)
Не играат така формациски, него денешните бекови, да не кажам модерните, играат така... Присутни се скоро во секоја акција и имаат голем удел во нападот... На моменти да помислиш дека се крила, а не бекови :)

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.225
Поени од реакции
14.510
Не играат така формациски, него денешните бекови, да не кажам модерните, играат така... Присутни се скоро во секоја акција и имаат голем удел во нападот... На моменти да помислиш дека се крила, а не бекови :)
Не, во ред е тоа за модерните бекови, но во Италија си се игра формација со тројка во одбрана. Наполи и Удинези се екипи кои што завршија при врвот, а играа така, па и Јувентус повеќе од 40% од натпреварите играше со троица во одбрана.

На моменти пробуваше и Гвардиола такво нешто, но не му даде многу резултати.

Мое мислење дека ваква формациска поставеност е хендикеп во однос на 4-3-3, 4-2-3-1 и 4-3-1-2. Добро, зависи многу од играчи и од филозофијата на тренерот. Не секогаш формациите изгледаат како што се нацртани. Зависи одредени играчи какви карактеристики имаат и како ќе бидат поставени. Всушност, нацртаната формација се губи со почнувањето на натпреварот, посебно во модерниот фудбал. Не е тоа толку догматски, многу поразновидно е...

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Не, во ред е тоа за модерните бекови, но во Италија си се игра формација со тројка во одбрана. Наполи и Удинези се екипи кои што завршија при врвот, а играа така, па и Јувентус повеќе од 40% од натпреварите играше со троица во одбрана.

На моменти пробуваше и Гвардиола такво нешто, но не му даде многу резултати.

Мое мислење дека ваква формациска поставеност е хендикеп во однос на 4-3-3, 4-2-3-1 и 4-3-1-2. Добро, зависи многу од играчи и од филозофијата на тренерот. Не секогаш формациите изгледаат како што се нацртани. Зависи одредени играчи какви карактеристики имаат и како ќе бидат поставени. Всушност, нацртаната формација се губи со почнувањето на натпреварот, посебно во модерниот фудбал. Не е тоа толку догматски, многу поразновидно е...
Се во ред, и јас во пионерски и кадетски категории играв во формација 3-5-2 :D
Затоа и ми е јасна формацијата, само сакав да кажам дека ваквата формација во дефанзива изгледа 5-3-2, бидејќи бековите кои формациски играат во линија со везните играчи, се враќаат на својте дефанзивни задачи во линија со коректорот и двата халфа :)

H

HoT IcE

Гостин
Ајде Србија, идеме во финале, машки до крај, Михајловиќ за голман !:pos:

H

HoT IcE

Гостин
Не серам бе, и јас сум за Србија на ЕП офкорс.
Добар си е Миха, но колку добар ќе видиме на ова ЕП.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.154
Поени од реакции
5.995
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Не серам бе, и јас сум за Србија на ЕП офкорс.
Добар си е Миха, но колку добар ќе видиме на ова ЕП.
Раде комплекси, што да правиш не си ти крив!

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Српсково дека само се они возвишен народ на светов пак ќе ги закопа во кал до гуша! Кој кур е михајловиќ па да тера некого да пее химна!?
Секогаш било за банални работи... Ми одмилија Србиве некако!

Член од
15 јуни 2010
Мислења
67
Поени од реакции
61
Српсково дека само се они возвишен народ на светов пак ќе ги закопа во кал до гуша! Кој кур е михајловиќ па да тера некого да пее химна!?
Секогаш било за банални работи... Ми одмилија Србиве некако!
Видиш ли ти које му је име? Треба ли да ти се црта ? Неће човек да пева то му против убеђења?Ајде бре и који ће мој он у репрезентацији.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Видиш ли ти које му је име? Треба ли да ти се црта ? Неће човек да пева то му против убеђења?Ајде бре и који ће мој он у репрезентацији.
Па што го викнале тогаш во репрезентација?
Инаку низ цел свет играат различни по вера, боја и националност ама ваква пиздарија може само во Србија да има!

И да, официјален јазик на форумов е Македонскиот!

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Што бидна со Лаич сакате со сила да го терате да ја пее химната, грешка на Миха ИЗГУБИВТЕ корисен играч!

Kajgana Shop

На врв Bottom