Голема емотивна душа сум. Ради мојата добродушност цел живот оставам да ме рамнат со земјата. Не... Ова не го кажувам за да ме сожалувате туку онака да ми олесни на срцево. Во досегашниот мој живот не сретнав личност која веднаш ќе ме ќари, ќе стои зад мене во добро и зло , што ќе ме прифати каква што сум...
Не... Туку само некои со празни лејќи на кои сексот им е преукупација а љубовта одамна изгубила значење за нив.
Можеби не е правата тема за ова , но мислам дека ми се потребни совети.
Цел живот да си рамо за плачење и тоа не е лесно. А кој мене ми е ? Знам ќе кажете оваа лелека само. Да го проживеете мојот живот или само дел од него ќе ме разберете.
Како да дојдам до востинската личност за мене ?
Што да направам?
Сама неможам повеќе.
Само без шали и смотани реплики.
Љубов = електрично стимулирање на мозокот предизвикано со хормони што се ослободуваат при оргазмот. На мажите треба да им се дигне за да свршат и паѓаат многу брзо откако ќе ејакулираат, бидејќи целото битие им се активира во тој момент и тие буквално се даваат себе и го даваат најдоброто од себе, т.е. својот семен материјал. Затоа за мажите секс = љубов, поготово во првите моменти на запознавање.
Кај жените, од друга страна, нема такво давање на себе, туку примање на друг. Со други зборови, тие секогаш се спремни да примат материјал од другиот и затоа и порано созреваат и го апсолвираат оргазмот уште при пубертетот бидејќи имаат клиторис, што е цел орган со цел да дава стимулирање. Тоа значи дека на жените буквално не им е потребен никој за да бидат сексуално задоволени и тие од старт се ментално поразвиени од мажите, а да не зборуваме дека и во пубертет влегуваат порано. Значи, жените можат да примат кого сакаат, а самите ќе се стимулираат доколку одлучат дека им треба. Со други зборови, кај жената љубовта и сексот се одделни работи.
Ако мислиш дека на мажите им е битен само сексот, тоа е затоа што тие не умеат да сакаат поинаку. Ако почнеш врска со некого, очекувајќи дека ќе те сака без да има секс со тебе, тоа е осудено на пропаст. Плус тоа, секој маж ќе го протолкува сексот како чин на љубов и, ако оргазмира, ќе развие наклоност кон жената со која имал секс. Остави ја таа приказна дека некои сакаат само секс и ништо повеќе - таквите највеќе страдаат во животот и на таквите животот им е најпразен, само изгледа не се свесни.
Прв чекор до наоѓање на партнер е да сфатиш дека ти треба. Штом си го пишала тука, сметаме дека си свесна. Втор чекор е да направиш листа од карактеристики што ги посакуваш кај партнерот и да почнеш да бараш луѓе со такви карактеристики. Според мене, најдобар начин е да си развиеш некакво хоби и да се приклучиш на група којашто го негува тоа хоби. На тој начин ем ќе правиш нешто што сакаш, ем ќе те запознаваат луѓето во такво светло, т.е. среќна зашто правиш нешто што сакаш. А радоста, среќата и искреното задоволство се и тоа како привлечни.
На крајот, гледај ги работите вака: сè што ти се случило и ти се случува во животот е исклучиво твоја одговорност. Само ти можеш да го живееш твојот живот. Дури и оние што ги нарекуваш „лејки“ биле во твојот живот зашто во дадениот момент ти биле потребни, а си отишле кога веќе не ти биле потребни. Си побарала совет од тука зашто си почувствувала потреба за совет и веќе добиваш неколку совети. Во секој момент биди свесна дека она што ти се случува во животот е само твој избор. Ако си рамо за плачење, тоа е зашто сакаш да бидеш. Што и да ти се случува, ти го носиш и имаш право и да го промениш, ако навистина го сакаш. Бидејќи ова е твој живот и ти си одговорна за него.
А кога ќе се почувствуваш одговорна, ќе станеш слободна. А кога ќе станеш слободна, ќе ја почувствуваш радоста на животот. А кога ќе ја почувствуваш радоста на животот, луѓето сами ќе почнат да те забележуваат и да ти приоѓаат, а ти ќе може да бираш со кои се дружиш, а со кои не. А од оние избраните, некој можеби и ќе биде вистинскиот човек за тебе, ако ти така одлучиш.
Поздрав и со лесно.