Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
РЕКОВ БЕЗ СМОТАНИ РЕПЛИКИ!!!!!!
Zosto smotani?
Se dodeka se odnesuvas vaka i razmisluvas vaka, nema da si najdes nekoj kaj kogo ke najdes mir i spokojstvo.
Treba sekogas da ostavis prostor za vtora sansa.
Mozebi odnadvor izgleda deka sakaat samo seks i nisto povekje, ama treba na sekoj da mu dades sansa.
Mozebi ke ti se dokaze sosema sprotivnoto, mozebi taa avantura kje se pretvori vo nesto preubavo i konecno kje si go najdes mestoto pokraj nekoj...
Ako ne probas, nikogas nema da znaes... :)
So srekja :))

M

Macedonian-Sun

Гостин
Zosto smotani?
Se dodeka se odnesuvas vaka i razmisluvas vaka, nema da si najdes nekoj kaj kogo ke najdes mir i spokojstvo.
Treba sekogas da ostavis prostor za vtora sansa.
Mozebi odnadvor izgleda deka sakaat samo seks i nisto povekje, ama treba na sekoj da mu dades sansa.
Mozebi ke ti se dokaze sosema sprotivnoto, mozebi taa avantura kje se pretvori vo nesto preubavo i konecno kje si go najdes mestoto pokraj nekoj...
Ako ne probas, nikogas nema da znaes... :)

Не фала. На несигурно никогаш не одам. Ако некој издржи без секс и ме сака мене ќе почека и докаже дека сум му битна
So srekja :))

S

Stef Bachatero

Гостин
Абе на секој до што му е дојдено. Мене одсекогаш љубовта ми била битна
Љубов 3 согласки 2 самогласки и двајца идиоти што неможат да се разберат.Првата причина зашто си сама и леташ по секој што ќе ти даде малку внимание е зашто не се цениш доволно себе.Стави си приоритет лично за себе и ќе видиш како ќе се сврти кругот.На сите ќе им недостигаш,сите ќе прашуваат за тебе,каде е таа фината слатка девојка бла бла.Јас искрено не сакам премногу емоции,повеќе сакам искреност и трпение од двете страни.Го имам времето пред себе,бар дур сум млад ќе си го живеам животот како што јас сакам.Научи се да се самоконтролираш,емоциите се даваат на луѓе што заслужиле тоа и кој според твоите стандарди одговараат на твојот карактер.Друго не гледам причина освен да отидеш сега надвор да се тргнеш од комјутеров и да прошеташ во убавата природа каде и да си.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Голема емотивна душа сум. Ради мојата добродушност цел живот оставам да ме рамнат со земјата. Не... Ова не го кажувам за да ме сожалувате туку онака да ми олесни на срцево. Во досегашниот мој живот не сретнав личност која веднаш ќе ме ќари, ќе стои зад мене во добро и зло , што ќе ме прифати каква што сум...
Не... Туку само некои со празни лејќи на кои сексот им е преукупација а љубовта одамна изгубила значење за нив.

Можеби не е правата тема за ова , но мислам дека ми се потребни совети.

Цел живот да си рамо за плачење и тоа не е лесно. А кој мене ми е ? Знам ќе кажете оваа лелека само. Да го проживеете мојот живот или само дел од него ќе ме разберете.

Како да дојдам до востинската личност за мене ?

Што да направам?

Сама неможам повеќе.

Само без шали и смотани реплики.

Љубов = електрично стимулирање на мозокот предизвикано со хормони што се ослободуваат при оргазмот. На мажите треба да им се дигне за да свршат и паѓаат многу брзо откако ќе ејакулираат, бидејќи целото битие им се активира во тој момент и тие буквално се даваат себе и го даваат најдоброто од себе, т.е. својот семен материјал. Затоа за мажите секс = љубов, поготово во првите моменти на запознавање.

Кај жените, од друга страна, нема такво давање на себе, туку примање на друг. Со други зборови, тие секогаш се спремни да примат материјал од другиот и затоа и порано созреваат и го апсолвираат оргазмот уште при пубертетот бидејќи имаат клиторис, што е цел орган со цел да дава стимулирање. Тоа значи дека на жените буквално не им е потребен никој за да бидат сексуално задоволени и тие од старт се ментално поразвиени од мажите, а да не зборуваме дека и во пубертет влегуваат порано. Значи, жените можат да примат кого сакаат, а самите ќе се стимулираат доколку одлучат дека им треба. Со други зборови, кај жената љубовта и сексот се одделни работи.

Ако мислиш дека на мажите им е битен само сексот, тоа е затоа што тие не умеат да сакаат поинаку. Ако почнеш врска со некого, очекувајќи дека ќе те сака без да има секс со тебе, тоа е осудено на пропаст. Плус тоа, секој маж ќе го протолкува сексот како чин на љубов и, ако оргазмира, ќе развие наклоност кон жената со која имал секс. Остави ја таа приказна дека некои сакаат само секс и ништо повеќе - таквите највеќе страдаат во животот и на таквите животот им е најпразен, само изгледа не се свесни.

Прв чекор до наоѓање на партнер е да сфатиш дека ти треба. Штом си го пишала тука, сметаме дека си свесна. Втор чекор е да направиш листа од карактеристики што ги посакуваш кај партнерот и да почнеш да бараш луѓе со такви карактеристики. Според мене, најдобар начин е да си развиеш некакво хоби и да се приклучиш на група којашто го негува тоа хоби. На тој начин ем ќе правиш нешто што сакаш, ем ќе те запознаваат луѓето во такво светло, т.е. среќна зашто правиш нешто што сакаш. А радоста, среќата и искреното задоволство се и тоа како привлечни.

На крајот, гледај ги работите вака: сè што ти се случило и ти се случува во животот е исклучиво твоја одговорност. Само ти можеш да го живееш твојот живот. Дури и оние што ги нарекуваш „лејки“ биле во твојот живот зашто во дадениот момент ти биле потребни, а си отишле кога веќе не ти биле потребни. Си побарала совет од тука зашто си почувствувала потреба за совет и веќе добиваш неколку совети. Во секој момент биди свесна дека она што ти се случува во животот е само твој избор. Ако си рамо за плачење, тоа е зашто сакаш да бидеш. Што и да ти се случува, ти го носиш и имаш право и да го промениш, ако навистина го сакаш. Бидејќи ова е твој живот и ти си одговорна за него.

А кога ќе се почувствуваш одговорна, ќе станеш слободна. А кога ќе станеш слободна, ќе ја почувствуваш радоста на животот. А кога ќе ја почувствуваш радоста на животот, луѓето сами ќе почнат да те забележуваат и да ти приоѓаат, а ти ќе може да бираш со кои се дружиш, а со кои не. А од оние избраните, некој можеби и ќе биде вистинскиот човек за тебе, ако ти така одлучиш.

Поздрав и со лесно.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Голема емотивна душа сум. Ради мојата добродушност цел живот оставам да ме рамнат со земјата. Не... Ова не го кажувам за да ме сожалувате туку онака да ми олесни на срцево. Во досегашниот мој живот не сретнав личност која веднаш ќе ме ќари, ќе стои зад мене во добро и зло , што ќе ме прифати каква што сум...
Не... Туку само некои со празни лејќи на кои сексот им е преукупација а љубовта одамна изгубила значење за нив.

Можеби не е правата тема за ова , но мислам дека ми се потребни совети.

Цел живот да си рамо за плачење и тоа не е лесно. А кој мене ми е ? Знам ќе кажете оваа лелека само. Да го проживеете мојот живот или само дел од него ќе ме разберете.

Како да дојдам до востинската личност за мене ?

Што да направам?

Сама неможам повеќе.

Само без шали и смотани реплики.

Научи да размислуваш МАШКИ!
Биди коректна но, не попуштај пред своите размислувања! Слабоста мораш да ја искорениш, тоа оддава знак на очајност, и факт е дека луѓето не сакаат околу себе очајни личности и паразити!
Научи што е естетика, во вербално изразување, говор на телото, облекување!
Ќе си ја набилдаш самодовербата на мн високо ниво, ќе поработиш на себе, умствено и физички....
Едноставно научи да се сакаш себе си со сите свои мани и способности, само немој до степен ’Нарцис“ оки.....

S

Shaman

Гостин
И се што сакаш да кажеш кажи и немој да молчиш.
кажи го веднаш и не дозволувај работи да ти тежат на
душата и да ги мислиш. Плескај им во фаца и ќе видиш како ќе ти биде полесно.
Не само на форум, туку и во живо. ;)
И немој да ги лажеш луѓето. Поготови тие што имаш чувства спрема нив.
Ако и спрема нив не си искрена. Отиде се у курац.
--- надополнето: 26 мај 2012 во 18:38 ---
:cuc:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Научи да размислуваш МАШКИ!
За да размислуваш машки, треба да имаш 2 глави. Со оглед дека има големи шанси да е плавуша, најверојатно не ја користи доволно едната... за втората ич не прајме муабет, ја нема by default.

Сума сумарум: неможиш да размислуваш машки. Можиш да почниш да даваш претпоставки, ако речам вака, ќе биди онака, ако напрам вака ќе биди така... Уствари идиме до моментот шо би било кога би било (во превод ако баба ми беше машко, дедоми ќе беше првиот пердер во Југославија), шо е типично женски.

S

Shaman

Гостин
Повеќе секс девојче ќе ти се отворат зениците и нема да се замараш со љубовта.Таа трае 2 години и што после тоа или венчање или раскинување.Млада си контролирај ги емоциите.Премногу емоции не е на арно.Јас 2-3 месеци девојка не сум чепнал,се фокусирам на себе,не дека не сум заинтересиран,ама кога сум дал цел како градење на тело тоа ми е приоритет.Колку повеќе даваш значење на нешто тоа е контраефект.Земи најди си нешто во животот што тебе ќе те прави среќна,вежбај,лудувај едноставно прави ти како сакаш.Не изигравај психолог на никој,има луѓе за такви работи,земи наплаќај да видиш каков ефект ќе има :).Уживај,кулирај и пливај.
Не ти е лошо ова. :)
Само не се слагам за она дека љубовта трае 2-3 години.
Трае многу повеќе само ако се зрели партнерите таа мора да еволуира.
Не секогаш во брак или што знам што.
Ако не... јеби га.

S

Stef Bachatero

Гостин
Не ти е лошо ова. :)
Само не се слагам за она дека љубовта трае 2-3 години.
Трае многу повеќе само ако се зрели партнерите таа мора да еволуира.
Не секогаш во брак или што знам што.
Ако не... јеби га.
Девојките се заљубуваат по првиот оргазам со партнерот,машките по првиот страствен бакнеж :)

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
За да размислуваш машки, треба да имаш 2 глави. Со оглед дека има големи шанси да е плавуша, најверојатно не ја користи доволно едната... за втората ич не прајме муабет, ја нема by default.

Сума сумарум: неможиш да размислуваш машки. Можиш да почниш да даваш претпоставки, ако речам вака, ќе биди онака, ако напрам вака ќе биди така... Уствари идиме до моментот шо би било кога би било (во превод ако баба ми беше машко, дедоми ќе беше првиот пердер во Југославија), шо е типично женски.

Јас би играла вака. пример
1. не ми е воопшто гајле кога ќе речам нешто, како би изреагирале другите, зошто нели ( во мој случај сум ултра искрена личност, па не се преправам и не кажувам лаги, само за да задоволам нечие его)
и
2.Ако правам нешто, најпрво размислувам со ладна глава и после го реализирам на начин на кој што сметам дека е најкоректен (никој не е засегнат, и плус ако некој кења нешто сам себе зајебал, зошто мојот збор или постапка е правилна)

Точно е дека женското во својата глава си прави 1000 сценарија, и тоа многу често знае да го изкажува со своите постапки и зборови , а од друга страна и вие машките не сте имуни на тоа, затоа што и машкото знае да направи 1000 сценарија, само што тој не искажува....
Тука е разликата...
Што значи доаѓаме до тоа, да се размислува со ладна глава, пред да се делува! Тоа си доаѓа со годините и искуството, кај некои торковци и глупачи па воопшто не доаѓа!
И женско знае ’’машки’’ да размислува, само за тоа треба малце повеќе искуство....
Типичните женски се друга категорија!

S

Shaman

Гостин
Јас би играла вака. пример
1. не ми е воопшто гајле кога ќе речам нешто, како би изреагирале другите, зошто нели ( во мој случај сум ултра искрена личност, па не се преправам и не кажувам лаги, само за да задоволам нечие его)
и
2.Ако правам нешто, најпрво размислувам со ладна глава и после го реализирам на начин на кој што сметам дека е најкоректен (никој не е засегнат, и плус ако некој кења нешто сам себе зајебал, зошто мојот збор или постапка е правилна)

Точно е дека женското во својата глава си прави 1000 сценарија, и тоа многу често знае да го изкажува со своите постапки и зборови , а од друга страна и вие машките не сте имуни на тоа, затоа што и машкото знае да направи 1000 сценарија, само што тој не искажува....
Тука е разликата...
Што значи доаѓаме до тоа, да се размислува со ладна глава, пред да се делува! Тоа си доаѓа со годините и искуството, кај некои торковци и глупачи па воопшто не доаѓа!
И женско знае ’’машки’’ да размислува, само за тоа треба малце повеќе искуство....
Типичните женски се друга категорија!
ама најозбилно... ќе се омажиш за мене ? ;)

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Љубов 3 согласки 2 самогласки и двајца идиоти што неможат да се разберат.Првата причина зашто си сама и леташ по секој што ќе ти даде малку внимание е зашто не се цениш доволно себе.Стави си приоритет лично за себе и ќе видиш како ќе се сврти кругот.На сите ќе им недостигаш,сите ќе прашуваат за тебе,каде е таа фината слатка девојка бла бла.Јас искрено не сакам премногу емоции,повеќе сакам искреност и трпение од двете страни.Го имам времето пред себе,бар дур сум млад ќе си го живеам животот како што јас сакам.Научи се да се самоконтролираш,емоциите се даваат на луѓе што заслужиле тоа и кој според твоите стандарди одговараат на твојот карактер.Друго не гледам причина освен да отидеш сега надвор да се тргнеш од комјутеров и да прошеташ во убавата природа каде и да си.
(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom