Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Не сум во тек. Само за тролање се уфрлам на форум :) За религија не ми е потребен апдејт, сите ставови ги знам. Џабе се замарате. Не постои Бог. Фала Богу. Пуштете си некоја серија и кулирајте :)

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Немам проблем, не се нервирај... ако не сакаш не мора да одговараш на прашањата... само не се нервирај.
Дека се е Храм истото го велиме и ние, затоа и прашувам зошто олтарот не е достапен за секој и не е надвор?

Чекај малку, какви физиолошки потреби во вашиот храм вршите? Што зборуваш млад човеку? :vozbud:
Каква нервоза, напротив ти само прашувај си, само осмисли ги покнкретно прашањата.
Физиолошки потреби не се само тие што ти ги разбираш.;)
Прашање до сите (за да либериј да не се нервира и да мисли дека е повикан да одговара):
Ако веќе храмот ви има форма на крст, зошто ви нема форма на римјанин? Тие се вистинските убијци на евреинот кого го следите и верувате дека може да ви ја спаси душата.
Зошто верувате дека евреин (кој од евреите секако не е признаен за спасител на никој, а тие добро го познаваат својот закон) би требало да е спасител на целиот свет од некаков си поробувач?
Вистинските убијци се луѓето робови на Законот, кои не го препознаа својот Создател.
А Тој Евреин е Бог за кого сите луѓе му се исти, и умре за сите, за да ги ослободи.
П.С. Ти либериј ми изведуваш тука гимнастика со одговорите... вечност, идност, царство... Знаеме дека секој маж и жена е Ѕвезда и со тоа Крал. Но тоа е сега, не во некоја иднина која е сосема неизвесна од расположението на еден демијург кој велите дека управува со Земјата. Ова според гностиците ;)
Вежбај уште, некако не си ми навежбан: ѕвезди, кралови, демијурзи...!?:rolleyes:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.143
Поени од реакции
12.126
Каква нервоза, напротив ти само прашувај си, само осмисли ги покнкретно прашањата.
Физиолошки потреби не се само тие што ти ги разбираш.;)

Вистинските убијци се луѓето робови на Законот, кои не го препознаа својот Создател.
А Тој Евреин е Бог за кого сите луѓе му се исти, и умре за сите, за да ги ослободи.

Вежбај уште, некако не си ми навежбан: ѕвезди, кралови, демијурзи...!?:rolleyes:
Па вежбам јога и боречки вештини, нешто наука вежбам... така од се по нешто... но не знаев дека има христијанско вежбање!
Што, се натпреварувате кој ќе крене поголем златен крст во црква? Или кој ќе донесе кутија зејтин во истата?:facepalm:
Ти мене за вежбање... ;)

Ова „разбираш“ со мала или со голема буква е? ;)
Секогаш кога немаш одговор или те иритира прашањето ти го напаѓаш прашувачот како нешто не штима во прашањето... тоа е субјективно твое мислење и е небитно, одговори го прашањето ако имаш одговор. Ако не ти се одговара не одговарај море либериј... Нема да ја направиш твојата вера подобра ниту за влакно со твојот одговор во секој случај... Јас прашувам за да видам што размислувате вака како добри верници... и да прочитаат други по форумов како си одговарате, па да пресудат.

Тој евреин не е бог на никој според мене. Имам зборувано за ова некаде по форумов... Ако постоел како човек тој евреин, тој секако умрел за евреите (барем оние неупатените кои мислеле дека дошол големиот спасител со царска крв). За жал, не ги ослободи бидејќи не беше месијата кој го чекаат истите тие. Сигурно не би се противел на еврејскиот закон, кој вие малку го модифициравте и си го скроивте по свој терк?
Не си ни ти нешто ослободен ниту спасен. Патот на евреинот е за евреи, бидејќи тие се обрезуваат, вие не. Зошто се обрезуваат, а вие не?:sneaky:

Кралови, Царство небесно, Цар... Царска Заедница.. Вистински Израил денес е православната црква? Ти што ќе кажеш на тоа размислување? Исправно е?
Или секој со своето сега ќе биде?

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Па вежбам јога и џудо... не знаев дека има христијанско вежбање!
Што, се натпреварувате кој ќе крене поголем златен крст во црква? Или кој ќе донесе кутија зејтин во истата?:facepalm:
Ти мене за вежбање... ;)
Тоа со крстот , зејтинот... го објаснив порано, се работи за човечкиот однос кон природата, и принесување на истата на Бог.
На времето вежбав Џит Кун До, Кунг Фу затоа седи мирен:нинџ:
Ова „разбираш“ со мала или со голема буква е? ;)
Секогаш кога немаш одговор или те иритира прашањето ти го напаѓаш прашувачот како нешто не штима во прашањето... тоа е субјективно твое мислење и е небитно, одговори го прашањето ако имаш одговор. Ако не ти се одговара не одговарај море либериј... Нема да ја направиш твојата вера подобра ниту за влакно со твојот одговор во секој случај... Јас прашувам за да видам што размислувате вака како добри верници... и да прочитаат други по форумов како си одговарате, па да пресудат.
Супер! Знаев дека го сакаш Исус, тајно работиш за Него:cautious:
Тој евреин не е бог на никој според мене. Имам зборувано за ова некаде по форумов... Ако постоел како човек тој евреин, тој секако умрел за евреите (барем оние неупатените кои мислеле дека дошол големиот спасител со царска крв). За жал, не ги ослободи бидејќи не беше месијата кој го чекаат истите тие. Сигурно не би се противел на еврејскиот закон, кој вие малку го модифициравте и си го скроивте по свој терк?
Не си ни ти нешто ослободен ниту спасен. Патот на евреинот е за евреи, бидејќи тие се обрезуваат, вие не. Зошто се обрезуваат, а вие не?:sneaky:
Исус го исполни и поништи законот како начин на живот, а ја воспостави Љубовта т.е. Слободата.
Во контекст на ова, затоа ние не се обрезуваме туку се Крштеваме.:)

Кралови, Царство небесно, Цар... Царска Заедница.. Вистински Израил денес е православната црква? Ти што ќе кажеш на тоа размислување? Исправно е?
Или секој со своето сега ќе биде?
Точно, исправно. Ма ти си Христов,Божји нема што. Така ли чичко Бог?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
И затоа сега не вежбаш? Немаш време од вежбањето христијанство? :D
Што би рекол Мики1, батали тие источњачките вештини, ѓаволова работа е тоа.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.143
Поени од реакции
12.126
Тоа со крстот , зејтинот... го објаснив порано, се работи за човечкиот однос кон природата, и принесување на истата на Бог.

Супер! Знаев дека го сакаш Исус, тајно работиш за Него:cautious:

Исус го исполни и поништи законот како начин на живот, а ја воспостави Љубовта т.е. Слободата.
Во контекст на ова, затоа ние не се обрезуваме туку се Крштеваме.:)

Точно, исправно. Ма ти си Христов,Божји нема што. Така ли чичко Бог?
Вежбав е минато свршено време, не постои ништо од тоа... си завршил.
Каква човекова природа има зејтинот што го носите во црква? Кошула, поткошула итн итн.. Нешто почна да... верглаш почесто...

Исус ништо не исполни и ништо не заврши, туку умре закован на крст, ако веруваме во тоа. А зошто на крст?

Љубов? Па каде е таа христијанска љубов? Како што гледаме не сте многу полни со љубов кон другите, монаси гледаме се тепаат за некакви си поседи... Гледаме и дека има омраза помеѓу разни цркви во православието, омраза и неверување кон разните други христијански цркви кои не се православни... за каква љубов збориме либериј?

Божја љубов кој што едвај чека 144 000 да се наполнат па да пушти втор „потоп“? Љубов само кон ближниот кој што мисли како вас исто? Што е работата со броевите(сефирот)?

Всушност, нели и Исус кога му велат дојдоа браќата и мајка ти да те видат тој некако се оградува од нив и им вели на другите: ха, ама мајка и браќа имам! Не ме следат во ослободување на израилот. Мои браќа и сестри се оние кои го следат словото...
Така ли бре либериј љубов ќе ми делиш?
Или тебе отците ти објаснија за љубовта?

Во контекст не значи дека правите како што треба... Мора да се обрезувате, види таму коментарите на еврејскиот закон, ќе знаеш зошто.

П.С. За последното, ако сум ти Бог, коленичи пред Мене и носи ми вина кои што се пенат! Бидејќи мојата природа е онаа на Бахус и лудувањата на Пан :)

П.П.С Ми се допаѓа што ме следиш и ми одговараш, бидејќи друг нема :) Благодарам многу за твојот ентузијазам.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Или тебе отците ти објаснија за љубовта?
Свештениците на Ватикан гледам редовно им ја објаснуваат "љубовта" на малите деца.

A најинтересно ми е кога ќе го изнесат аргументот за морал, небаре само верниците имаат морален компас. Оној атеистот безбожен Бил Гејтс има дадено во добротворни цели повеќе од сите ваши цркви заедно. Само тој пази, другите да не ги спомнувам. Ама не, ние атеистите не даваме 10 денари на сиромашни на улица, само ние убиваме, само ние лажеме и крадеме...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Свештениците на Ватикан гледам редовно им ја објаснуваат "љубовта" на малите деца.

A најинтересно ми е кога ќе го изнесат аргументот за морал, небаре само верниците имаат морален компас. Оној атеистот безбожен Бил Гејтс има дадено во добротворни цели повеќе од сите ваши цркви заедно. Само тој пази, другите да не ги спомнувам. Ама не, ние атеистите не даваме 10 денари на сиромашни на улица, само ние убиваме, само ние лажеме и крадеме...
:pos:
Викаш ги дал у борба против рак, сида и слично?
Се ми се чини дадени се за да се пронајде уште некоја неизлечива болест екстра.

B

Black Guard

Гостин
:pos:
Викаш ги дал у борба против рак, сида и слично?
Се ми се чини дадени се за да се пронајде уште некоја неизлечива болест екстра.
Буда немој вакада се срамиш,Читај штом дава за барање вонземјани милиони тогаш за останати истражувања, да не зборам еве уште 13 милијарди од коосновачот на Макрософт,Бил Гејтс има фондација,Мајкрософт исто и на крај краеви токму Благодаренирение на Гејтс сеуште не работиме со црн екран и мневмоници туку соглувчеи прозорчиња-работа со мневмоници=ретардација или не е толку јузер френдли и ги ограничувала рајата од Компјутерот,виндовс е револуција на ова поле и да не постоеше таков оперативен систем,лесен едноставен за употреба-тогаш компјутер ќше имааше само 1 од 5000 луѓе а на факултет немаше да има поим Е-бизнис ниту амазон или Ибеј.

Овие барем не се лицемерни за разлика од црквата и свештените лица кои по скопје возат џипови вредни над 50-60 илјади евра-ете ако се скромни за 10 000 евра има закон џип Лада нива или некој од 20 000 евра па останатите 40 000 нека ги распределат од бездомници до клиника за детски болести-какво ЛИЦЕМЕРИЕ буда зарем не го гледаш,јас мислев дека ти можеш да гледаш и со затворени очи благодарение на твоето трече око:vozbud:

С

Само Човек

Гостин
Бил Гејтс се залага за вакцинација јас ко што знам. Со други зборови ајде да им дадеме некоја болест на децана. За ОС Бил Гејтс не го пишуваше сам у вц-то. И беше направен за армијата, исто и мобилките беа за армијата.:P
--- надополнето: 25 мај 2012 во 20:45 ---
денешната религија е отидена у неповрат во некои земји. Полската црква според мене е една од оние кои се борат против тоа.
какви работи се предаваа 2003 у Британија, хомосексулност и ајде Шварценегер да не зборам дека донесе закон да може да се влага у машко женко веце без разлика.. Воведоа предмет кој учи дека бракот не е институција само меѓу маж и жена. Може да те тужат ако го дефинираш бракот маж-жена. Исто така имам еден текст кој беше објавен у Полска дека Германија т.е. министерството за семејни односи објави памфлет со цел да се мотивираат татковците да ги масираат половите органи на ќерките .
Дали џипот е проблем ?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Мислев на тоа дека Јован и Матеј се очевитци
Mатеј не е очевидец, неговото евангелие е до некаде и конфузно составени собрани прикаски за исуса во кои тој повторува едни те исти настани. Библистите сметаат дека настанало во период од 90-110 година нова ера

Јован исто така пишува сосем различно редоследно од другите, на пример кај Јована Исус на почеток ги избркува трговците од храмот, кај другите пак тоа се случува при крајот, спрема Јован Исус проповедал 3 години, спрема другите - една, спрема Јован Исус патувал често од Галилеја во Ерусалем, спрема другите Исус само еднаш бил во Ерусалем према Јован тајната вечера е ден пред пасха спрема другите - на самата пасха, само кај Јована го имаме концептот на логосот, кој всушност му бил доста стран и туѓ на првите христијани (таа идеја е Јован ја “позајмил“ од еврејскиот филозоф Филон) така да бискупот Хиполит во 3ти век морал да го брани евангелието на Јован од таквите напади. Спрема библистите ова евангелие настанало околу 100 тата година Нова ера

С

Само Човек

Гостин
Светот оди у пропаст, но дај да останеме луѓе, лукавиот полека зазема многу луѓе и дај ви се молам вие Атеистите се најмал проблем. Оние волците у јагнешка кожа се многу пострашни. Погледнете околу себе, пред неккој ден видов човек кој му даде 100 ден на своето дете да оди во црква, и што тој е христијанин?
Останете луѓе ВЕ МОЛАМ

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom