С
Само Човек
Гостин
не му беше добар мојот стар потпис, ме јадеше нон стоп, еве во таа чест ќе го носамНе е фер што си го ставил DBack во потпис. Ја везден викам „Фала Богу“ а не ме ставаш...
не му беше добар мојот стар потпис, ме јадеше нон стоп, еве во таа чест ќе го носамНе е фер што си го ставил DBack во потпис. Ја везден викам „Фала Богу“ а не ме ставаш...
него Al-Emagare да не е алергичен на капини што не ме сакаНе е фер што си го ставил DBack во потпис. Ја везден викам „Фала Богу“ а не ме ставаш...
Каква нервоза, напротив ти само прашувај си, само осмисли ги покнкретно прашањата.Немам проблем, не се нервирај... ако не сакаш не мора да одговараш на прашањата... само не се нервирај.
Дека се е Храм истото го велиме и ние, затоа и прашувам зошто олтарот не е достапен за секој и не е надвор?
Чекај малку, какви физиолошки потреби во вашиот храм вршите? Што зборуваш млад човеку?
Вистинските убијци се луѓето робови на Законот, кои не го препознаа својот Создател.Прашање до сите (за да либериј да не се нервира и да мисли дека е повикан да одговара):
Ако веќе храмот ви има форма на крст, зошто ви нема форма на римјанин? Тие се вистинските убијци на евреинот кого го следите и верувате дека може да ви ја спаси душата.
Зошто верувате дека евреин (кој од евреите секако не е признаен за спасител на никој, а тие добро го познаваат својот закон) би требало да е спасител на целиот свет од некаков си поробувач?
Вежбај уште, некако не си ми навежбан: ѕвезди, кралови, демијурзи...!?П.С. Ти либериј ми изведуваш тука гимнастика со одговорите... вечност, идност, царство... Знаеме дека секој маж и жена е Ѕвезда и со тоа Крал. Но тоа е сега, не во некоја иднина која е сосема неизвесна од расположението на еден демијург кој велите дека управува со Земјата. Ова според гностиците
Па вежбам јога и боречки вештини, нешто наука вежбам... така од се по нешто... но не знаев дека има христијанско вежбање!Каква нервоза, напротив ти само прашувај си, само осмисли ги покнкретно прашањата.
Физиолошки потреби не се само тие што ти ги разбираш.
Вистинските убијци се луѓето робови на Законот, кои не го препознаа својот Создател.
А Тој Евреин е Бог за кого сите луѓе му се исти, и умре за сите, за да ги ослободи.
Вежбај уште, некако не си ми навежбан: ѕвезди, кралови, демијурзи...!?
Тоа со крстот , зејтинот... го објаснив порано, се работи за човечкиот однос кон природата, и принесување на истата на Бог.Па вежбам јога и џудо... не знаев дека има христијанско вежбање!
Што, се натпреварувате кој ќе крене поголем златен крст во црква? Или кој ќе донесе кутија зејтин во истата?
Ти мене за вежбање...
Супер! Знаев дека го сакаш Исус, тајно работиш за НегоОва „разбираш“ со мала или со голема буква е?
Секогаш кога немаш одговор или те иритира прашањето ти го напаѓаш прашувачот како нешто не штима во прашањето... тоа е субјективно твое мислење и е небитно, одговори го прашањето ако имаш одговор. Ако не ти се одговара не одговарај море либериј... Нема да ја направиш твојата вера подобра ниту за влакно со твојот одговор во секој случај... Јас прашувам за да видам што размислувате вака како добри верници... и да прочитаат други по форумов како си одговарате, па да пресудат.
Исус го исполни и поништи законот како начин на живот, а ја воспостави Љубовта т.е. Слободата.Тој евреин не е бог на никој според мене. Имам зборувано за ова некаде по форумов... Ако постоел како човек тој евреин, тој секако умрел за евреите (барем оние неупатените кои мислеле дека дошол големиот спасител со царска крв). За жал, не ги ослободи бидејќи не беше месијата кој го чекаат истите тие. Сигурно не би се противел на еврејскиот закон, кој вие малку го модифициравте и си го скроивте по свој терк?
Не си ни ти нешто ослободен ниту спасен. Патот на евреинот е за евреи, бидејќи тие се обрезуваат, вие не. Зошто се обрезуваат, а вие не?
Точно, исправно. Ма ти си Христов,Божји нема што. Така ли чичко Бог?Кралови, Царство небесно, Цар... Царска Заедница.. Вистински Израил денес е православната црква? Ти што ќе кажеш на тоа размислување? Исправно е?
Или секој со своето сега ќе биде?
И затоа сега не вежбаш? Немаш време од вежбањето христијанство?На времето вежбав Џит Кун До, Кунг Фу затоа седи мирен
Вежбав е минато свршено време, не постои ништо од тоа... си завршил.Тоа со крстот , зејтинот... го објаснив порано, се работи за човечкиот однос кон природата, и принесување на истата на Бог.
На времето вежбав Џит Кун До, Кунг Фу затоа седи мирен
Супер! Знаев дека го сакаш Исус, тајно работиш за Него
Исус го исполни и поништи законот како начин на живот, а ја воспостави Љубовта т.е. Слободата.
Во контекст на ова, затоа ние не се обрезуваме туку се Крштеваме.
Точно, исправно. Ма ти си Христов,Божји нема што. Така ли чичко Бог?
Свештениците на Ватикан гледам редовно им ја објаснуваат "љубовта" на малите деца.Или тебе отците ти објаснија за љубовта?
Свештениците на Ватикан гледам редовно им ја објаснуваат "љубовта" на малите деца.
A најинтересно ми е кога ќе го изнесат аргументот за морал, небаре само верниците имаат морален компас. Оној атеистот безбожен Бил Гејтс има дадено во добротворни цели повеќе од сите ваши цркви заедно. Само тој пази, другите да не ги спомнувам. Ама не, ние атеистите не даваме 10 денари на сиромашни на улица, само ние убиваме, само ние лажеме и крадеме...
Буда немој вакада се срамиш,Читај штом дава за барање вонземјани милиони тогаш за останати истражувања, да не зборам еве уште 13 милијарди од коосновачот на Макрософт,Бил Гејтс има фондација,Мајкрософт исто и на крај краеви токму Благодаренирение на Гејтс сеуште не работиме со црн екран и мневмоници туку соглувчеи прозорчиња-работа со мневмоници=ретардација или не е толку јузер френдли и ги ограничувала рајата од Компјутерот,виндовс е револуција на ова поле и да не постоеше таков оперативен систем,лесен едноставен за употреба-тогаш компјутер ќше имааше само 1 од 5000 луѓе а на факултет немаше да има поим Е-бизнис ниту амазон или Ибеј.
Викаш ги дал у борба против рак, сида и слично?
Се ми се чини дадени се за да се пронајде уште некоја неизлечива болест екстра.
Mатеј не е очевидец, неговото евангелие е до некаде и конфузно составени собрани прикаски за исуса во кои тој повторува едни те исти настани. Библистите сметаат дека настанало во период од 90-110 година нова ераМислев на тоа дека Јован и Матеј се очевитци