Албанците со муслиманска вероисповест протестират против што?

Статус
Затворена за нови мислења.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Друже ај не забегуј, многу глупости и контрадикторности изнатропа. Оваа земја имала Македонци 2500 години и уште толку ќе има! Заради граѓани како тебе и никако да ни тргне на подобро!
Пошто гледам дека си се посрал од страв, да ти собереме на форумов пари за карта? Ти бирај дестинација!
Кој контрадикторности бе брат ај кажи ми еве ти си од Тетово дали има помалце Македонци одколку што имаше пред 5 години и дали Тетово има повеке Албанци одколку што имаше пред 5 години ? мене страв не ми е од ништо ми е гајле јас си живеам во топанско поле и немам намера да се преселам топ ми е ... ама факт е дека едно Липково има повеке луѓе отколку што во цело тетово има Македонци ....

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Кој контрадикторности бе брат ај кажи ми еве ти си од Тетово дали има помалце Македонци одколку што имаше пред 5 години и дали Тетово има повеке Албанци одколку што имаше пред 5 години ? мене страв не ми е од ништо ми е гајле јас си живеам во топанско поле и немам намера да се преселам топ ми е ... ама факт е дека едно Липково има повеке луѓе отколку што во цело тетово има Македонци ....
Еве инфо од прва рака, пред 10 години во маало кај мене имаше само 3 деца до 10 години. Денес има над 20 деца. Ако не ми веруваш, бујрум на кафе и види си самиот. Не се Македонците намалени туку има многу доселеници од Косово и Албанија. Доаѓаат на студии и многумина остануваат. После бегалската криза, од кампот во Непроштено (имаше 30000 бегалци) две третини од бегалците останаа тука, во Тетово и околината. Истите и ги прават сите овие проблеми!
Дали има некој што студирал на Штул? Ако има нека ви каже какви се албанките! Нема шанси тие после цивилизација/образование да раѓаат по 5-6. Професорката моја, Албанка од Тетово, при тема за наталитет сама кажа дека има едно дете и не и паѓа на ум да раѓа второ.

Инаку колку да споредам, Македонци има и во југоисточна Албанија, дај бе нека ни го дадат тој регион!

O

Orion.

Гостин
дискриминација - цел парламент ни е Албанци, носител на јавна функција - приоритет е да си аљбанец, а не да имаш средно.

прогон на албанците - се доселуваат и котат бетер од зајци.

монтирани случаи - терористите ги сместија во парламент, а бранителите по затвори, помонтирано, здравје.
Баш така, со рамковниот договор добија статус на заштитен вид уште малце фали да бидат прогласени и за национално богатство.
Дискриминација ? Да не беше тажно, ќе беше смешно.

Поговорката е му даваш прст цела рака сака да ти ја земе.
Ние цела рака веќе им ја дадовме клетите не се задоволуваат сакаат цело тело да ни го земат . . .

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Еве инфо од прва рака, пред 10 години во маало кај мене имаше само 3 деца до 10 години. Денес има над 20 деца. Ако не ми веруваш, бујрум на кафе и види си самиот. Не се Македонците намалени туку има многу доселеници од Косово и Албанија. Доаѓаат на студии и многумина остануваат. После бегалската криза, од кампот во Непроштено (имаше 30000 бегалци) две третини од бегалците останаа тука, во Тетово и околината. Истите и ги прават сите овие проблеми!

Инаку колку да споредам, Македонци има и во југоисточна Албанија, дај бе нека ни го дадат тој регион!
Ете тоа што ми го кажа сега е многу убаво јас сум многу среќен што во твоето маало се зголемил бројот на деца Македонци се надевам на најдобро ... тоа што го кажав беше само реална можност и закана за Македонија ...
иначе во пустец има 2-3 илјади луѓе неспоредливо е ...

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Ете тоа што ми го кажа сега е многу убаво јас сум многу среќен што во твоето маало се зголемил бројот на деца Македонци се надевам на најдобро ... тоа што го кажав беше само реална можност и закана за Македонија ...
Хмм... Темелко кажува дека се над 100,000!

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Грешка си!Денес Тетово има помалку Албанци, а тоа се покажа на последните избори каде што Македонците освоија 5 пратеници, а Албанците 15.Тоа е најголемата бројка на Македонци до сега.Тебе така ти се чини, затоа што многу Косовари и другиве од Македонија гравитираат во Тетово заради Тетовскиот и Штуловиот универзитет

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Хмм... Темелко кажува дека се над 100,000!
Абе и Тодор Петров вика дека има 300 000 Македонци во Егејска не значи дека е вистина ... макс 20 000 Македонци има во цела Албанија , а во пустец на попис имало 1500 ...

S

Shaman

Гостин
Нема потреба од нервирање бе.
Демократско право е на секој да протестира..

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Абе и Тодор Петров вика дека има 300 000 Македонци во Егејска не значи дека е вистина ... макс 20 000 Македонци има во цела Албанија , а во пустец на попис имало 1500 ...
Па нормално кога ги притискаа за пописот!

O

Orion.

Гостин
А зошто албанскиот факор го бојкотираше последниов попис што требаше да се оддржи? Нели многу се?:)

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Западна Македонија требаше сами да им ја дадеме односно само Тетово Гостивар и Дебар како што рече Љубчо и дел од академиците сега не ќе да се задоволат само со тоа ќе биде мн мн повеке
Да те прашам бе тебе детенце малецко, од кој град си ти? Кај живееш што толку знаеш скаски да раскажуваш?
Ќе им ги дадеме така на тацна градовите, ама ти после да живееш во Гостивар или Тетово... ако си толкав маж, да те видам.
Оди види ги на Косово како живеат Србите па после прави се паметен.

• Ми се допаѓа
Reactions: oon
Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Општина Пустец има скоро 6 000 жители, а населението таму е 6 пати зголемено во последните 50 години.Општина Пустец пред 50 години имало едвај 1 000 жители.Македонците таму се многу конзервативни и имаат во просек 5-6 деца по семејство.Многу се множат.Треба овдешните Македонци да учат од нив, а не да им се смејат на тамошните Македонки зашто влегувале во брак невини:tapp:

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
А зошто албанскиот факор го бојкотираше последниов попис што требаше да се оддржи? Нели многу се?:)
затоа што не се 25% .. ама се некој 20 сигурно
Да те прашам бе тебе детенце малецко, од кој град си ти? Кај живееш што толку знаеш скаски да раскажуваш?
Ќе им ги дадеме така на тацна градовите, ама ти после да живееш во Гостивар или Тетово... ако си толкав маж, да те видам.
Оди види ги на Косово како живеат Србите па после прави се паметен.
Топанско поле ниту сум се отселил ниту ќе се отселам бла бла напишав преска

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Исто како тебе постојат луѓе и во Тетово, Гостивар, Кичево, Дебар, Струга без план да се преселат.Дали исто ќе реагираш ако и Скопје северно од Вардар им е по ќеиф за своина?не е ок да зборуваш како во претходните коментари за тие места, не се приватна фирма.

Инаку, имало по интернетов и trailer за најавениот протест
ете ги организаториве на 0:17
--- надополнето: 25 мај 2012 во 01:11 ---
затоа што не се 25% .. ама се некој 20 сигурно

Топанско поле ниту сум се отселил ниту ќе се отселам бла бла напишав преска
Yeah... sure! Ќе дојде и тој ден...

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
ете ги организаториве на 0:17
--- надополнето: 25 мај 2012 во 01:11 ---

Yeah... sure! Ќе дојде и тој ден...
Да ме познаваше или барем да си бил еднаш кај мене или во мое маало би знаел дека никогаш не би се отселил ... тоа може да го потврдат некој членови на форумов што ме познаваат лично

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom