Албанците со муслиманска вероисповест протестират против што?

Статус
Затворена за нови мислења.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
... Ацететово студираш во Скопје :) ? планираш и станче тука да си земеш а ?
Јас сум студирал на Штул, не се плашам!

И внимавај што лупаш, некој загинал за оваа територија за ти со љупчо да ја распродаваш како афричка да е!

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Исто како тебе постојат луѓе и во Тетово, Гостивар, Кичево, Дебар, Струга без план да се преселат.Дали исто ќе реагираш ако и Скопје северно од Вардар им е по ќеиф за своина?не е ок да зборуваш како во претходните коментари за тие места, не се приватна фирма.

Инаку, имало по интернетов и trailer за најавениот протест
има само прашање е колку се на број .. тука знам дека се малце еве најново у Цветан у топанско скоро и да немало македонци веке ...
--- надополнето: 25 мај 2012 во 00:13 ---
Јас сум студирал на Штул, не се плашам!

И внимавај што лупаш, некој загинал за оваа територија за ти со љупчо да ја распродаваш како афричка да е!
Океј од тетово си неможеш да гледаш објективно ама пред 20-30 години исто вака и Србите од Приштина викаа ....

V

Vollstandig

Гостин
Ова место попрво ќе биде пандан на Израел и Палестина ама територија ќе добијат преку нас мртви, па нека пробаат. . .
Ни мртви, ни живи, веќе ги зазедоа териториите. Уште официјално да се сменат границите остана, и крај на муабетот.

Албанци се да ви ебам до еден а најкасно до два !
Солунски атентатор - ова излези и плесни им го влице кога ќе протестираат, вака од форум нема фајде.

На последниот протест кој беше закажан во сабота од страна на македонците против радикален ислам, на фејсбук настанот имаше тешки капс-лок коментари и околу 5.000 луѓе се нафатија оти ќе идат. Во реалноста, на настанот појдоа помалце од 100.

И на крај краева, преку глава со тие протести. Никој не дискриминирал ислам, никој не дискриминирал албанци. Сами глумат жртви.

O

Orion.

Гостин
Никаков демографски проблем не се Албанците што живеат тука, поентата е дека на запад имаме држава со 3 милиони а на север со 1 и пол исти народ плус гастербајтерите. Голем дел од нив гравитираат низ Западна Македонија, да се само нашиве 450 000 лесно ќе се справиме.
И?
Албанија е во Нато, не е возможно да не нападне. Факт
Косово исто ништо не ни може суверена територија сме. Постои нешто што се вика ООН креирана после Втора Светска Војна како нејзина директна последица чија цел е превенција од идни агресорско освојувачки војни кои се уствари и апсолутно забранети согласно меѓународното право.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Што е твоето мислење, дека во Тетово нема македонци?!
Не бе брат таман работа да мислам така имам колеги македонци од Тетово повеке од 1 значи познавам луѓе од Тетово Македонци ама факт е дека е така од година на година се помалце ги има .. а албанците обратно ај кажи ми дека не е така ?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.752
Западна Македонија требаше сами да им ја дадеме односно само Тетово Гостивар и Дебар како што рече Љубчо и дел од академиците сега не ќе да се задоволат само со тоа ќе биде мн мн повеке
Тетово, Гостивар и Дебар не се имот на татко ти, и нема на никого да го даваме.
Посебно па не, Гостивар, каде што има 10 000 Македонци и 15 000 Албанци.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
И?
Албанија е во Нато, не е возможно да не нападне. Факт
Косово исто ништо не ни може суверена територија сме. Постои нешто што се вика ООН креирана после Втора Светска Војна како нејзина директна последица чија цел е превенција од идни агресорско освојувачки војни кои се уствари и апсолутно забранети согласно меѓународното право.
систем на колективна безбедност се вика тоа ... ама тоа не важи за внатрешни проблеми какви што е можно да имаме и можно е да завршат мн полошо за македонија .него ли на љубчо идејата ... реално да прајме муабет има таква можност

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.752
Кој ти е проблемот бе, што ќе дадеш ти бе твое ли е да го дадеш !!!
Ако не и на бугарите Источна Македонија да им ја дадеме. . .
Дојран, Гевгелија на Јунистанците....
--- надополнето: 25 мај 2012 во 00:20 ---
Ма не мој да ме ј*беш! Ваква изјава од човек кој се смета сам себе за македонец :facepalm: Ние тоа имаме мака со години, а ти така ладнокрво си кажуваш кој дел да им се даде, така?! А зошто да им се даде? Зошто да се дели Македонија? За некои нивни цели?! За некои нивни замисли?! Зошто не викаш да престанат да го бараат тоа што го сакаат и да престанат со идеите за голема Албанија?!
I just can't believe it! Македонец да рече дека треба САМИ ние - што во превод би значело доброволно да им речеме еве земете го Тетово, Гостивар и Дебар. :tapp::tapp::tapp:
Немој, Љупчо бил доста мудар....
шта да ти причам, кад све знаш.

O

Orion.

Гостин
систем на колективна безбедност се вика тоа ... ама тоа не важи за внатрешни проблеми какви што е можно да имаме и можно е да завршат мн полошо за македонија .него ли на љубчо идејата ... реално да прајме муабет има таква можност
Најлошо нешто што може да се случи е војна, ништо друго...

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Тетово, Гостивар и Дебар не се имот на татко ти, и нема на никого да го даваме.
Посебно па не, Гостивар, каде што има 10 000 Македонци и 15 000 Албанци.
Не се не реков дека се на таткоми имот ама провери во општина гостивар колку Албанци има колку Македонци има и провери колку родени има Македонци во Гостивар колку родени има Албанци и провери колку отселено има последниве 2 години од тие Макеоднци

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.752
... Ацететово студираш во Скопје :) ? планираш и станче тука да си земеш а ?
Јас студирам во Тетово (од Скопје сум) и имам намера утре таму работа да барам.
И нема да мрднам еден милиметар од каде што има Албанци.
Се додека ние бегаме, други ќе се населуваат.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Јас студирам во Тетово (од Скопје сум) и имам намера утре таму работа да барам.
И нема да мрднам еден милиметар од каде што има Албанци.
Се додека ние бегаме, други ќе се населуваат.
Гуд фор ју ... кажав у еден пост предходно јас сум од Чаир односно топанско поле и од тука нема шанси да се преселам ама моето мислење не ќе да го делат голем број на луѓе

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Западна Македонија не е покраина со сопствен главен град и остали надлежности па да прогласи отцепување. Тоа сценарио им го сервираа само на Србите...ете и во Шпанија има милион провинции па неможат да прогласат независност оти не се применуваат исти стандарди за сите...оти ЕУ е кучка вавилонска.

Таа територија нити е на Љубчо Георгиев нити на дедо му па да ја дава и продава. Си имаме војска и полиција и како суверена и независна држава ќе се браниме од агресорите. Ќе нема толку автобуси во државава напатена што може да ги транспортира на безбедно терористите...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom