Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Ај пробај и ти да размислуваш малце. Не се плаши нема да фатиш рак на мозок од размислување.
Само не претерувај со надевањето во твоето размислување, тоа е сигурно разочарување.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.138
Поени од реакции
12.123
Напротив, Таа се занимава со егзистенцијални проблеми, на создавањето, постоењето и неговата смисла.
Точно!
Да ти пуштам сликици од автомобилите и дебелината на свештениците по црквите?
ГИ имаат тие сите решенија за проблемите на егзистенцијата (наплаќање за пеење на умрен, на венчавки, на крштевки), создаваат палати од куќи, да да...
Постојат неминовно, на улица не може да се разминеш со нив од дебелина од удобната егзистенција...
Добра смисла има Црквата!
Ми се допаѓа!
Гледате верници, верувајте како свештениците во црквите! Колкава е вашата вера во Него (поима немам зошто со голема биуква го пишуваат, но ајде, сигурно ќе се навреди ако напишам него) толку и ќе имате! Затоа тие имаат се, а вие немате ништо!
Либериј, премногу фантастика има во твоето верување кое го имаш кон црквата кон која неминовно си припадник.
Црквата и те како бега од науката, како сенка од светлина.

Нели е така како погоре наведеното? Што велат христијаните на тоа (во овој случај, православните, другите нека одморат).

С

Само Човек

Гостин
Наука версус Религија
Да се соберат сите најмоќни умови на светот, не можат да ја објаснат суштината на една мува
--- надополнето: 24 мај 2012 во 22:37 ---
Точно!
ГИ имаат тие сите решенија за проблемите на егзистенцијата (наплаќање за пеење на умрен, на венчавки, на крштевки), создаваат палати од куќи, да да...
Постојат неминовно, на улица не може да се разминеш со нив од дебелина од удобната егзистенција...
Ми се допаѓа!
Гледате верници, верувајте како свештениците во црквите! Колкава е вашата вера во Него (поима немам зошто со голема биуква го пишуваат, но ајде, сигурно ќе се навреди ако напишам него) толку и ќе имате! Затоа тие имаат се, а вие немате ништо!
Либериј, премногу фантастика има во твоето верување кое го имаш кон црквата кон која неминовно си припадник.

Нели е така како погоре наведеното? Што велат христијаните на тоа (во овој случај, православните, другите нека одморат).
имаме МОРАЛ, а тоа е бесценето нешто

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Точно!
Ми се допаѓа!

Сите ние сме Царско свештенство, малку запознај ја еклисиологијата.
А кај има луѓе све има, па нели цело време зборам за Слободата?!
Затоа е реално, а не нешто сокриено само за т.н. Избрани, Паметни...
И доста со лажење, нема зошто да бега од Науката, ми се смачи да повторувам.:)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.138
Поени од реакции
12.123
Сите ние сме Царско свештенство, малку запознај ја еклисиологијата.
А кај има луѓе све има, па нели цело време зборам за Слободата?!
Затоа е реално, а не нешто сокриено само за т.н. Избрани, Паметни...
И доста со лажење, нема зошто да бега од Науката, ми се смачи да повторувам.:)
:pos:Царско свештенство... Ок ок реков јас фантастика ти е верувањето и беседите за црквата православна, но ајде, нека ти биде така. Си имате премногу проблеми вие внатре, не ви требаат и надворешни проблеми... Затоа науката сега за сега е ок ;)
Свештеното лице е НАД обичниот верник, треба да го поучи, да го исправи, да му кажи кои ритуали како, зошто...
А свештеното лице... да земиш да го истепаш со библијата по глаа бидејќи прави најмногу глупости надвор од верата која ја преставува.

Се е сокриено либериј, само децата мислат дека се е лесно достапно. Немој со тие муабети... глупо е.

Зошто иконите во црквите се опточени со злато? Зошто се користи злато?
Дали богот ваш ќе биде во неговиот дом ако нема злато и дрвени резби?
--- надополнето: 24 мај 2012 во 22:46 ---
Наука версус Религија
Да се соберат сите најмоќни умови на светот, не можат да ја објаснат суштината на една мува
--- надополнето: 24 мај 2012 во 22:37 ---

имаме МОРАЛ, а тоа е бесценето нешто
Ајде ако може, не ми бладај... морал... прочитај ми го постот што го цитираше и најди ми тука ти морал!

За моите поминати години на Земјата се видов, само христијански морал не видов!!!

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
:pos:Царско свештенство... Ок ок реков јас фантастика ти е верувањето и беседите за црквата православна, но ајде, нека ти биде така. Си имате премногу проблеми вие внатре, не ви требаат и надворешни проблеми... Затоа науката сега за сега е ок ;)
Свештеното лице е НАД обичниот верник, треба да го поучи, да го исправи, да му кажи кои ритуали како, зошто...
А свештеното лице... да земиш да го истепаш со библијата по глаа бидејќи прави најмногу глупости надвор од верата која ја преставува.

Се е сокриено либериј, само децата мислат дека се е лесно достапно. Немој со тие муабети... глупо е.

Зошто иконите во црквите се опточени со злато? Зошто се користи злато?
Дали богот ваш ќе биде во неговиот дом ако нема злато и дрвени резби?
--- надополнето: 24 мај 2012 во 22:46 ---
Па кажав од кај се проблемите, Слободата на човекот!
Дај посконцентрирано малку.:)
Никој во Црквата не е над, те буни надворешната перцепција. Во литургијата свештеникот предводи, а тоа не го прави Над или Поважен.
Не е сокриено, туку разбираме колку можеме.
Храмот е Икона(слика) на Вечното Царство што ќе дојде, а веќе уште сега и овде Иконолошки е присутно.(y)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.138
Поени од реакции
12.123
Па кажав од кај се проблемите, Слободата на човекот!
Дај посконцентрирано малку.:)
Никој во Црквата не е над, те буни надворешната перцепција. Во литургијата свештеникот предводи, а тоа не го прави Над или Поважен.
Не е сокриено, туку разбираме колку можеме.
Храмот е Икона(слика) на Вечното Царство што ќе дојде, а веќе уште сега и овде Иконолошки е присутно.(y)
Не прави слика брату, не прави.
Зошто Олтарот не е на отворено?
Под ведро небо?

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Не прави слика брату, не прави.
Зошто Олтарот не е на отворено?
Под ведро небо?
Може да биде, кој вели не,како што има низ историјата а и сега во некои земји, цел Свет е Храм Божји.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom