Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Дали господ може да создаде камен толку тежок, што ни тој самиот потоа нема да може да го помрдне?
Не не може, самото прашање е контрадикторно, исто ко да прашаш дали може да ишиша ќелав човек.

С

Само Човек

Гостин
Чекајте сега човекот настанал од капка вода или пак од кал е направен ?! :confused:
Јас како што сум учел и знам луѓето се прават на следниов начин .............. нема ниту кал, ниту вода, туку сперма ............. два различни пола женско и машко ...... женското се соблекува и се поднаведнува, а машкото е позади нејзе ги откопчува и спушта панталоните како и гаќите, кондом не става на тоа таквото, малку работа и ете ти и би дете ! :icon_mrgr:
ako malku znaese za covekovotoo telo ke znaese deka 90% teloto e prav, voedno i kremiranjeto go pokazuva toa. Teloto e prav,voda,vozduh.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Не не може, самото прашање е контрадикторно, исто ко да прашаш дали може да ишиша ќелав човек.
Не може, значи не е омнипотентен (семоќен) иако во твојата книга вика дека е, што значи дека тоа е лага.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
ako malku znaese za covekovotoo telo ke znaese deka 90% teloto e prav, voedno i kremiranjeto go pokazuva toa. Teloto e prav,voda,vozduh.
ВЕЌЕ СОЗДАЛ,, ТОА Е ЧОВЕКОТ
Немој само ти друже да ми се обраќаш, тука се обидувам да ја свртам дискусијата на повисоко интелектуално ниво, а ти веќе докажа на дело дека не припаѓаш во такви дискусии.

Телото на човекот е најголем дел течност, коските се калциум (нема никаква врска со прав) а останатото во најмал дел се метали и други минерали.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Не може, значи не е омнипотентен (семоќен) иако во твојата книга вика дека е, што значи дека тоа е лага.
Па добро, самото прашање е контрадикторно, во никој случај никој неможе да биде 100 проценти семоќен, ајде објасни како некој би можел да создаде камен што неможе да го крене, а да остане семоќен?

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Знам, кај вас верниците секое прашање на кое што немате одговор е несериозно или нелогично. Тогаш се случува едно (или повеќе) од 3 можни сценарија и тоа:

1. Се оградувате и вешто менувате тема
2. Поставате контра-прашања во обид да го дискредитирате соговорникот
3. Исфрлате т.н argument from ignorance (аргумент од глупавост по нашки) давајќи глупави, неосновани и неточни одговори на прашањето.
#2.

Не е прашањето нималку контрадикторно и сосема е легитимно ако земеме во предвид дека твојата света книга го прави твојот бог семоќен. Ако е семоќен, тогаш би требало да може да направи се. Значи, не сум јас тука контрадикторен туку твојата книга во која веруваш. Нејзиниот автор требало малку повеќе да мисли пред да пишува глупости :)

С

Само Човек

Гостин
Немој само ти друже да ми се обраќаш, тука се обидувам да ја свртам дискусијата на повисоко интелектуално ниво, а ти веќе докажа на дело дека не припаѓаш во такви дискусии.

Телото на човекот е најголем дел течност, коските се калциум (нема никаква врска со прав) а останатото во најмал дел се метали и други минерали.
океј минери, метали и калциум, дали тоа го има во карпите?? + течност= КАЛ
--- надополнето: 24 мај 2012 во 20:59 ---
#2.

Не е прашањето нималку контрадикторно и сосема е легитимно ако земеме во предвид дека твојата света книга го прави твојот бог семоќен. Ако е семоќен, тогаш би требало да може да направи се. Значи, не сум јас тука контрадикторен туку твојата книга во која веруваш. Нејзиниот автор требало малку повеќе да мисли пред да пишува глупости :)
Човек-каменот што бог неможе да го помрдмне освен ако тоа не е воља на каменот

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
океј минери, метали и калциум, дали тоа го има во карпите?? + течност= КАЛ
Калциум, метали и минерали има и во мојот моторцикл. Тоа не значи дека човекот настанал од моторцикли, не?
Теоријата ти е премногу генерализирана и е баш онаа класична вернички тврдокорна, дизајнирана во стил да биде презентирана на начин на кој не ти треба никаков доказ. Ако си го гледал филмот Терминатор (првиот дел), Џон Конор со истата ситуација се соочи во полициската станица.

На другион цитат нема ни да те удостојам со одговор бидејќи не знаеш колку смешно звучиш. Искрено и најпријателски те советувам да не се брукаш одговарајќи на тоа со каменот.

С

Само Човек

Гостин
Калциум, метали и минерали има и во мојот моторцикл. Тоа не значи дека човекот настанал од моторцикли, не?
Теоријата ти е премногу генерализирана и е баш онаа класична вернички тврдокорна, дизајнирана во стил да биде презентирана на начин на кој не ти треба никаков доказ. Ако си го гледал филмот Терминатор (првиот дел), Џон Конор со истата ситуација се соочи во полициската станица.
не е теорија бе, ФАКТ Е, секој што учи медицина го знае тоа. Доказ, утре одиме у лаб. на мед. факс. Имаат органии коски се, ќе видиме од што се. ИНАКУ КАЛЦИУМОТ Е МИНЕРАЛ
--- надополнето: 24 мај 2012 во 21:07 ---
ОВА МУСЛИМАНИВЕ ДУПИЊА БИЛЕ МЕДИЦИНА МАЈКЕ МИ

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Факт е дека телото е направено од минерали, течности и метали. Теорија Бљувотина е дека човекот настанал од кал. Барем на начин на кој што ти го опишуваш. Капиш? Тоа ми беше поентата.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
#2.

Бре, со твојава мудра логика ја уништи Божјата семоќ!?
Еве, со Неговата семоќ, логично е да направи таков камен, што ти е следното прашање?:)

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
#2.

ама ако веќе го дигне каменот, значи не успеал да направи камен што не може да го дигне и пак испаѓа немоќен......парадокс ти е ова не може да се реши....семоќен е во смисла се гледа, се слуша, се е по негова волја......не верувам дека некој може да го реши парадоксот со каменот.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Бре, со твојава мудра логика ја уништи Божјата семоќ!?
Еве, со Неговата семоќ, логично е да направи таков камен, што ти е следното прашање?:)
Ако направи таков камен, нема да може да го подигне бидејќи прашањето јасно вика - камен кој подоцна ни тој нема да може да го подигне.

Што значи пак твојот бог не е омнипотентен. Ова не е прашање со тешка философија во позадина туку е нешто што може на секој ропак на улица да му текне да се запраша. Целта на ова прашање е всушност да турите прст на чело и да се замислите како може да верувате во нешто што е тотално негирано со едно просто прашање поставено од прост човек. Па мајка му стара, треба ептен да си слеп и уназаден за да паднеш на толку бедна манипулација.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Токму така телото е прав, вода и воздух ......... а сето тоа господ-бог убаво го измешал во миксер, направил милк-шејк па малку хокус-покус и го создал човека т.е. првиот човек(маж) Адам, а потоа од неговото ребро ја создал и женаму Ева и.т.н. ама потоа им дошол лошиот дедо Ноја/Ное и ги подбрал со стапот оти му краделе јаболки во неговата градина и ги истепал и избркал од неговата градина/овоштарник !

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom