Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Здраво. Сакам да ве прашам дали знае некои како игра од 9,5 Gb да ја изрежам на 2 DVD CD со тоа што коа ќе го инсталирам првото cd автоматски да ми го побара 2 cd??? Некои да знае како ??
Фала однапред. :)
Подели ја на 3 двд цедиња (или 2 Dual Layer DVD), изрежај ги како најнормален data disc, копирај ги во хард диск во еден фолдер и стартувај ја инсталацијата од таму.

Член од
9 мај 2012
Мислења
34
Поени од реакции
3
Здраво, од каде и да пробам да го инсталирам Microsoft office 2010 ми го покажува следново:

ако знае некој како да го направам нека каже мн е важно!

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.518
Влези во Properties на My Computer и види кој оперативен систем го користиш.
Или уште подобро, зошто гледам дека си најверојатно на XP - види дали имаш SP3.

Член од
9 мај 2012
Мислења
34
Поени од реакции
3
Влези во Properties на My Computer и види кој оперативен систем го користиш.
Или уште подобро, зошто гледам дека си најверојатно на XP - види дали имаш SP3.
Фала во ред е, ми беше Service pack 2 си го направив Service pack 3, сега ми се инсталира .. :)) Поз

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Вака уклучувам PC и ми вика
Warning: The boot devices have been changed.
BBS boot priority will be affected. Please enter setup to check.

Press F1 to continue. Del to enter setup.

После тоа морам да стиснам f1 за да се уклучи а ако стиснам на delete влага во bios ама не знам што треба да правам дека не сум нешто многу искусен.
Бев на гугл и нешто прочитав ама сепак ми е страв да експериментирам.
Помош некој?
Windows XP ми е инаку

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Вака уклучувам PC и ми вика
Warning: The boot devices have been changed.
BBS boot priority will be affected. Please enter setup to check.

Press F1 to continue. Del to enter setup.

После тоа морам да стиснам f1 за да се уклучи а ако стиснам на delete влага во bios ама не знам што треба да правам дека не сум нешто многу искусен.
Бев на гугл и нешто прочитав ама сепак ми е страв да експериментирам.
Помош некој?
Windows XP ми е инаку
Редоследот на бутирање ти е измешан, барем така прочитав ја на гугл, а како ти се измешал сам си знаеш. Стај ги First бут дивајс да ти е CD, втор HDD, трет и натака disable би требало да ти се изгуби. Некои биоси барале бутирањето од SATA/IDE дивајси да е пред USB уреди. Вероватно фирст бут дивајс со приоритет пред HDDto ти е USBto а сега ти е изваденои нормално неможе да бутира од таму.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Редоследот на бутирање ти е измешан, барем така прочитав ја на гугл, а како ти се измешал сам си знаеш. Стај ги First бут дивајс да ти е CD, втор HDD, трет и натака disable би требало да ти се изгуби. Некои биоси барале бутирањето од SATA/IDE дивајси да е пред USB уреди. Вероватно фирст бут дивајс со приоритет пред HDDto ти е USBto а сега ти е изваденои нормално неможе да бутира од таму.
E вака сеа,ми беше стаено usb па го рестартирав заборавајќи дека usb-то ми е во писи и ми прикажа тaa poraka,после тоа го извадив од коа се уклучи писито и го извадив usb-то.Отпосле се досетив и го вратив usb назад и напраив safety remove и го извадив и се среди проблемот,можно ли е до usb-to да е?
Фала ти на одговорот.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
E вака сеа,ми беше стаено usb па го рестартирав заборавајќи дека usb-то ми е во писи и ми прикажа тaa poraka,после тоа го извадив од коа се уклучи писито и го извадив usb-то.Отпосле се досетив и го вратив usb назад и напраив safety remove и го извадив и се среди проблемот,можно ли е до usb-to да е?
Фала ти на одговорот.
Тоа со F1 што ти искача не е страшно, информативно е, значи не е проблем или ерор, само те информира, е сеа ако не е бутабилно USBто ке си продужи од хард да бутира и то е то..
Инаку до УСБто е да, биосот стиков го гледа ко УСБ-HDD и го става како Primary Boot DEvice, барај у БИОС негде дали имаш за приоритет меѓу HDD и USB...значи ко ке заборавиш стикот да го извадиш при рестарт, да не ти бутира прво од УСБ туку да си тера стално од HDD, кај тебе приоритет добива УСБстикот ПРЕД HDD, е тоа нечини

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307
здраво, пак кај вас, ми се јавува проблем кога слушам Ју ТЈУБ......песната е исполнета значи симната ....ама кога пее сецка влече........скоро сменив Кулер.....што му е маката дали имам малку вирутелна меморија......некоја од прогрмаите заебава како јава и адобе плејер.....не се разбирам ама ми претставува проблем нерешлив за мене......ајде некои совети и слично

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
здраво, пак кај вас, ми се јавува проблем кога слушам Ју ТЈУБ......песната е исполнета значи симната ....ама кога пее сецка влече........скоро сменив Кулер.....што му е маката дали имам малку вирутелна меморија......некоја од прогрмаите заебава како јава и адобе плејер.....не се разбирам ама ми претставува проблем нерешлив за мене......ајде некои совети и слично
Која верзија на флеш плеер имаш? Апдејтирај ако не ти е најновата.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Ма и кај мене од скоро прави вака:(

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Треба пред тоа да ги тргнам претходните и да го симнам новиот или директно да го симнам само новиот и тој ќе се намести како најнова верзија.Фала ти

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Треба пред тоа да ги тргнам претходните и да го симнам новиот или директно да го симнам само новиот и тој ќе се намести како најнова верзија.Фала ти
Не мора да тргаш, инсталирај го најновиот, рестартирај и види дали кочи пак.

Kajgana Shop

На врв Bottom