Проблем со напојување

• Креатор на темата Креатор на темата vlatko_95
  • Време на започнување Време на започнување
Исти се, по 133 Mhz се. А иначе пробав со 500 ватно, ги фаќаше сите слотови на матичната но истата реакција, не се уклучува и светка црвено :S
пробај со еден рам . Кога волонтирав многу носеа со овој проблем .Причина е РАМ ., кабел, штекер . Најчесто рам

пробај со еден рам . Кога волонтирав многу носеа со овој проблем .Причина е РАМ ., кабел, штекер . Најчесто рам
Пак нејќе :( Навистина не ми е јасно, зашто нон-стоп си работи напојувањето.. :( и тоа не би ми претставувало толкав проблем колку тоа што не работат слотовите за ставање кулер... не работи кулерот на процесорот :( не е до кулерот, туку до слотот... работи кулерот, го пробав на батерија... :S

Пак нејќе :( Навистина не ми е јасно, зашто нон-стоп си работи напојувањето.. :( и тоа не би ми претставувало толкав проблем колку тоа што не работат слотовите за ставање кулер... не работи кулерот на процесорот :( не е до кулерот, туку до слотот... работи кулерот, го пробав на батерија... :S
каков слот има кулерот жити мајка. Кулерот се поврзуе само на напојување и крај. Не си ми јасен.КАКО ГО ГАСИШ КОМОТ ?

каков слот има кулерот жити мајка. Кулерот се поврзуе само на напојување и крај. Не си ми јасен.КАКО ГО ГАСИШ КОМОТ ?
Добро де не се викаат слотови, ама има на матичната едни бели со три излеза (како жички на кои се става...)

Добро де не се викаат слотови, ама има на матичната едни бели со три излеза (како жички на кои се става...)
епа како ќе ти работи кулерот кога тие се расипани :D Океј исклучувај го комот со задржување на копчето за пуштање и ќе се гаси цел

епа како ќе ти работи кулерот кога тие се расипани :D Океј исклучувај го комот со задржување на копчето за пуштање и ќе се гаси цел
Па да де.. го праам тоа на некој начин се гаси компјутерот, ама напојувањето уште работи, и светка црвено доле на куќиштето :S многу чудно.. :(

Па вака, компјутеров е во исправна состојба ама немаше напојување, па позајмив од кај едно другарче. Е сега слотот на матичната за напојување е поголем од тоа кабелчето што треба да иде таму... како што гледате на сликата.. Прегледај го приврзокот 43726
Е сега не знам дали е до тоа што кога ќе го уклучам напојувањето на матична нон-стоп работи..и кога ќе го исклучам пц-то, пак работи напојувањето, работат и некои делови од пц-то, а што е најтреагично па кулерите не работат и можат тие делови да загреат... Ај кажете некое решение :)
Дечко а малце да ја зачистеше матичнава.....:P

Па да де.. го праам тоа на некој начин се гаси компјутерот, ама напојувањето уште работи, и светка црвено доле на куќиштето :S многу чудно.. :(
чудно да..некој дел не чини
решение1
извади двд -ром., флопи
решение два
нов CMOS,
решение 3
нов ОС
решение 4
нов кабел
Едно решение е вистинско, кое незнам
--- надополнето: 23 мај 2012 во 20:38 ---
и повер конекторите исчисти ги со алкохол

чудно да..некој дел не чини
решение1
извади двд -ром., флопи
решение два
нов CMOS,
решение 3
нов ОС
решение 4
нов кабел
Едно решение е вистинско, кое незнам
--- надополнето: 23 мај 2012 во 20:38 ---
и повер конекторите исчисти ги со алкохол
Нема логика компјутерот да работи исправно кога е без последните 4 пина. Тогаш компјутерот работи без проблем, само што напојувањето не се гаси.

Значи неможе да е расипан некој дел од компјутерот.

Проблемот е со напојувањето, па ако знае некој да ми каже како треба да се врзе, и дали може да се поврзе. :)

Нема логика компјутерот да работи исправно кога е без последните 4 пина. Тогаш компјутерот работи без проблем, само што напојувањето не се гаси.

Значи неможе да е расипан некој дел од компјутерот.

Проблемот е со напојувањето, па ако знае некој да ми каже како треба да се врзе, и дали може да се поврзе. :)
ти кажав горе за што се тие 4 пина. Напојувањето е океј верувал ти или не .

ти кажав горе за што се тие 4 пина. Напојувањето е океј верувал ти или не .
Да, разбирам дека не ми требаат 4тирите пинови, но зашто нон-стоп работи напојувањето? :(

ти кажав погоре решенија
Мислам дека не е ниедно од тие... мене претходното напојување ми цвикна пошто го ставив наместо на европска, на американска струја... е сеа можно ли е тоа да прегорело некој осигурач или нешто такво што ќе се одрази вака, да неможе да го регулира гаснењето и палењето на пц-то :unsure:

Мислам дека не е ниедно од тие... мене претходното напојување ми цвикна пошто го ставив наместо на европска, на американска струја... е сеа можно ли е тоа да прегорело некој осигурач или нешто такво што ќе се одрази вака, да неможе да го регулира гаснењето и палењето на пц-то :unsure:
ти можеш да мислиш што сакаш, каков осигурач бе , купи НОВО ќе видиш дека не е до него

ти можеш да мислиш што сакаш, каков осигурач бе , купи НОВО ќе видиш дека не е до него
Не мислам баш на осигурач, класичен, можеби тоа е ВДР, кондензатор, мосфет или пак некој чип од power menagment системот... :unsure: не е до напојувањето...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom