Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Ако го купи Ливерпул кинезот следен тренер ќе биде Ќиро Блажевиќ :)
Кинезот е газда не сегашниот клуб на Блажевиќ и ако го купи Ливерпул можно е да стане тренер на Ливерпул.

http://www.jutarnji.hr/preuzme-li-zhu-liverpool-ciro-sjeda-na-klupu-redsa/768614/
Абе не се заебавајте Чиро......!:uvo:

Него нашата легенда во отворена војна со Бенитез. Тој во едно интервју јавно го искажа неговот незадоволство и рече дека е време Рафа да го напушти Ливерпул.

Повеќе .......
Time is right for Rafa Benitez
to leave Liverpool, says
Anfield legend Robbie Fowler

Read more: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1277822/Robbie-Fowler-Time-right-Rafael-Benitez-leave-Liverpool.html?ITO=1490#ixzz0no0leCYK

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Него нашата легенда во отворена војна со Бенитез. Тој во едно интервју јавно го искажа неговот незадоволство и рече дека е време Рафа да го напушти Ливерпул.

Повеќе .......
Time is right for Rafa Benitez
to leave Liverpool, says
Anfield legend Robbie Fowler

Read more: http://[B]www.dailymail.co.uk[/B]/sport/football/article-1277822/Robbie-Fowler-Time-right-Rafael-Benitez-leave-Liverpool.html?ITO=1490#ixzz0no0leCYK
Абе ајде тоа е само Daily Fail исто ти е ко да читаш NOTW или The Shit, нема ништо точно и се ќе направат само за да им се продава повеќе весникот. Во Daily Fail, Fowler е само missquoted односно земени се само делови од неговото интервју за да изгледа подраматично, а точно што сака да каже Fowler имаш на Liverpool Echo. Како што прочитав јас Fowler сака да каже дека никој не е поголем од клубот и дека нема да жали ако Benitez си замине, тој само сака Liverpool повторно да се бори за трофеи и да биде меѓу најдобрите безразлика дали Benitez или некој друг ќе биде на тренерското/менаџерското место.

Инаку Daily Fail и The Shit пред некојден напишаа дури дека ќе го продаваме Aquilani за 10 милиони, а другиот ден одма агентот на Aqua рече дека првпат слуша за тоа на Liverpool Echo (што е далеку по доверлив извор од било кој од овие три што ги спомнав претходно).

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
А овие шпекулациите за Евер Банега од кај се?

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
А овие шпекулациите за Евер Банега од кај се?
Од goal.com :pos2:

EXCLUSIVE: Valencia's Ever Banega Keen On Liverpool Switch
€10 million could see the Argentinian leave the Mestalla...

Valencia midfielder Ever Banega is keen on securing a summer move to Liverpool, Goal.com has learned.

It appears that Liverpool boss Rafael Benitez is set to raid his former club to fill the void left by the departure of Xabi Alonso to Real Madrid last summer and it is believed that Banega is fully in favour of a move to Anfield despite the lack of UEFA Champions League football on Merseyside next season.

Sources close to the 21-year-old central midfielder have told Goal.com Spain that the Reds have made an enticing offer, the terms of which Banega is said to be happy with, paving the way for a move which would see him link up with fellow Argentinians Javier Mascherano and Emiliano Insua.

It is understood that Liverpool have made a bid of around €10 million, which is rumoured to match Banega's new buyout clause but is considerably less than the €18 million los Che paid Boca Juniors to take him from the Bombonera two years ago.

Valencia's financial problems are well publicised and despite talk of potential big money departures from the Mestalla, such as David Villa and Juan Mata, the transfer income from such sales would not be sufficient to plug holes in their massive debt and so los Che now seem willing to cash in on Banega, even at a loss.

Мора да се види :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

Член од
28 мај 2008
Мислења
318
Поени од реакции
8
Бенитез ...

Кога дошол Рафињо во Валенсија имало големи протести низ градот. Дури една улица била блокирана.
Откако на Валенсија ја направи топ 2 тим во светот, и освои скоро се што му дојде при рака, одлучи да ја замени за легендарниот Ливерпул. Тао ваљда му беше голем предизвик. Некое време пред да замине Рафа, пак имало протести, ама сега за да не си оди. Рафа се прокламираше како најдобар менаџер на светот.

Дојде во Ливерпул на местото на Жерар Улие. Од него во наследство доби тим кој беше тотален хаос. Под палката на Улие, тимот заврши на четвртото место со неверојатни 30 бода заостанување зад шампионот Челси. Рафа направи некои промени во составот, се ослободи од некои дотогашни првотимци. Се очекуваше нова ера. Нов напаѓач (Сисе) и нов менаџер (Рафа).

Дојде Рафа и неговата 4 - 5 - 1 тактика. Во нападот беше Сисе или Барош. Па потоа двајцата се повредија. Тимот играше слабо во Премиер лигата, поради тешкотијата да се постигне гол, поради дефанзивната тактика. Или победуваа или губеа. И пола тим беше повреден. Рафа се потпираше на играчи како Леталек и Понгол. Малерозен беше стартот. Сисе се повреди многу тешко и го немаше цела сезона. И никогаш повеќе.

Но, ја освои Лигата на Шампионите после 20 години и го врати Ливерпул во врвот. Во Англија заврши петти, но повторно играше во ЛШ, поради тоа што беше првак. Евертон заврши четврт, ама покасно играше со Виљареал во квалификациите и наеба. Значи - исто е ...

Понатаму ... скоро се е стандардно и познато. Рафа не води трансфер политика, тоа беше работа на Рик Пери. Некои трансфери беа добри, некои лоши. Тимот почна да игра како што се очекуваше, а тактиките на Улие беа минато. Оти се познаваше дека играчите се растргнати меѓу стратегијата на двата тренери. И Ливерпул беше се подобар.
Играше уште едно финале против Милан. Тоа го загуби несреќно.
Освои ФА куп, лани заврши втор и беше многу блиску до титулата. За прв пат беше конкурент за титула.
Оваа година го загуби Чаби Алонсо и цела сезона ја изигра десеткуван, откако трансфер политиката ја презедоа Јенките.

Зошто е крив Рафа Бенитез? Тренерот кој два пати не однесе во Финале, освои ФА куп, го обележа Ливерпул на Европската и светската карта и лани заврши втор во Англија, сега е крив?

Нека остане, и онака никој нема да замине од играчите. Нека остане за следна подобра сезона! Само ... Јенките нека си одат.
Ебати Америка, и фудбалот ни го еба!

se izvinuvam sto vaka ke postiram....ama deckovo sto go postiral ovoj post i onie so rekoa dobar post neka se podrazmilsat malce...deka momakov ne e upaten tolku vo liverpool ke vi pokaze mojot boldiran tekst......na negoviot post......koga toa Gerrad ulie bil trener a celsi stanale sampioni????? koga celsi za rpv pat stanaa sampioni posle 51 ili 52 godini menager na liverpool bese Benitez a toa e 2004/05 ...taka da konstatacijava na momakov demek klubot bil 30 boda razlika zad celsi pod vodstvo na Ulie e dokaz deka deckovo ne prati fudbal od damna...ili pak realno e fan na Baneitez a ne na liverpool....pa zatoa i saka da gi izbrka jenkite....koi sto mu go zacementiraaa mestoto na Benitez so parite za tolkava osteta ako go otpustat......

pod vodstvo na ulie....liverpool isto taka bese vtor vo Pl kako sto bese i pod vodstvo na Benitez....ne osvoi LS....no zatoa osvoi 5 tituli vo edna sezona KUP UEFA....FA...Curling......SUPER KUP NA EVROPA ...i cheirti shiljd.....ne osovoi samo PL kako sto i benitez ne napravi istoto....

nekade procitav.....vo nekoj od postovite deka Lucas bil megu najdobrite luge sto davalae pasovi vo Pl....pa ve ubeduvam deka da trenieram malce 5-6 meseci fudbal....iako napomenuvam sum duduk za igranje fudbal......odgovorno tvrdam deka ke stanam najbolji spoter u ligata.....samo stom ke mi ja podadat odma ke ja prosledam nan ekoj drug i nema da zgresam nieden pas.....lesno e taka kako so pravi zverot lucas...primi topka podaj do toj so ti e najblisku......Barcelona ja mrzam vo dusa.....ama aj neka dava topki kako so davaat Xavi iuli inijesta....ili kaj se negovite dobri pasovi na dalecina.....kako sto imase Alosno.....taka da taa procentualna uspesnot vo pasoivte nee merilo kolku luvcas e kvalitet ....
pozdrav

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
nekade procitav.....vo nekoj od postovite deka Lucas bil megu najdobrite luge sto davalae pasovi vo Pl....pa ve ubeduvam deka da trenieram malce 5-6 meseci fudbal....iako napomenuvam sum duduk za igranje fudbal......odgovorno tvrdam deka ke stanam najbolji spoter u ligata.....samo stom ke mi ja podadat odma ke ja prosledam nan ekoj drug i nema da zgresam nieden pas.....lesno e taka kako so pravi zverot lucas...primi topka podaj do toj so ti e najblisku......Barcelona ja mrzam vo dusa.....ama aj neka dava topki kako so davaat Xavi iuli inijesta....ili kaj se negovite dobri pasovi na dalecina.....kako sto imase Alosno.....taka da taa procentualna uspesnot vo pasoivte nee merilo kolku luvcas e kvalitet ....
pozdrav
Никој не рече дека Lucas е квалитет... Јас бев тој што го спомна тоа за најмногу прецизни и воопшто пасеви во PL и го реков тоа на шала, зборот тогаш ми беше дека не треба да се продаваат играчи кои имаат искуство во PL (како на пример Lucas) пошо и така сме слаби со резерви а немаме доволно пари за нови играчи кои ќе седат само на клупа и ќе имаат искуство. Немој да ме сфатиш грешка дека го бранам Lucas, тоа е само мое мислење ако не добиеме доволно пари за трошење на играчи.

[video=dailymotion;xd2qp6]http://www.dailymotion.com/video/xd2qp6_babl_people[/video]​

Еве ти едно од Lucas :)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.161
Абе копуци...што по ѓаволите се случи со Вилсон?????Чекам да биде официјализиран трансферот ама нема ништо....а за овој Банега....65% сум сигурен дека ќе го земеме...ако воопшто има интерес....а читам шпекулации и за Озил...не е лошо типчето а?????

--- надополнето ---

Ако го купи Ливерпул кинезот следен тренер ќе биде Ќиро Блажевиќ :)
Кинезот е газда не сегашниот клуб на Блажевиќ и ако го купи Ливерпул можно е да стане тренер на Ливерпул.

http://www.jutarnji.hr/preuzme-li-zhu-liverpool-ciro-sjeda-na-klupu-redsa/768614/
А јас па слушав еден индиец ако го купел Ливерпул Сречко Катанец ке бидел тренер :D:D

--- надополнето ---

Од goal.com :pos2:

Мора да се види :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:
хаххахахахахахахахахаххаха

KESKOO

Форум зависник
Член од
13 март 2010
Мислења
178
Поени од реакции
3
А што е ова слушам дека голема веројатност е и арда туран да дојде во Ливерпул

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Сега за сега има само изјави од играчот дека Liverpool му е омилен клуб од детството и би сакал да игра за Liverpool, другото е само шпекулации засновани на таа изјава. :smir:

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.161
Тој печен е веќе за во Ливерпул.....многу веројатно е дека ќе дојде....само лошото е што Бабел ќе мора да си оди

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.161
Тој печен е веќе за во Ливерпул.....многу веројатно е дека ќе дојде....само лошото е што Бабел ќе мора да си оди

KESKOO

Форум зависник
Член од
13 март 2010
Мислења
178
Поени од реакции
3
Абе она копилето само да не го игра Лукас и подобро ке биде:nerv:

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.794
Поени од реакции
12.161
Абе она копилето само да не го игра Лукас и подобро ке биде:nerv:
Е ајде де......докажи му!!!!За него Лукас е Роналдињо.... прилично сум сигурен дека и тие малку пари што ке ни бидат на располагање безвезно ке ги потроши

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Е ајде де......докажи му!!!!За него Лукас е Роналдињо.... прилично сум сигурен дека и тие малку пари што ке ни бидат на располагање безвезно ке ги потроши
Пошто беше пред едно недела дена кога излезе официјално информацијата а јас од шо го сакам ногу не го постирав тука!

Лукас е официјално прогласен за најдобар млад играч на Ливерпул!:nesvest:

Што се однесува до шпекулациите......
Арда Туран и Мехмет Озил се крилни играчи.
Според мене со ти двајца во клубот а секако и со Бабел и Торес во екипата мислам дека ке го имаме потребното што се однесува до играчи од средина и напад! Тие двајца според мене се едни од најголемите таленити во Европа.

Евер Бенега е играч од профилот на Маскерано и Лукас (мешавина) така да тешко дека со Бенитез во клубот тој ке добие некаква шанса иако би го сакал во клубот покрај Маскерано на местото на Лукас каде мислам дека ке бидат ФАНТАСТИЧНИ!

Но сепак реално од овие 3, само Арда Туран има шанси да дојде, тој и веке јавно пројави интерес дека самиот сака да дојде. Додека другите тешко и тоа многу.
Мехмет Озил царува во Вердер а таму не верувам да го пуштат и да го испуштат како Диего!
Евер Бенега исто како и Озил додека овој пак го бараат еден куп клубови !

--- надополнето ---

Член од
28 мај 2008
Мислења
318
Поени од реакции
8
duri se podzamisliv za svoeto fudbalsko znaenje pa na moment poveruvav deka Ozil se vika Mehmet iako bev siguren deka e Mesut :) se izvinuvam so ke ve ispravam no Mesut Ozil a ne Mehmet....sepak mislam deka i toj ne e igrac od kalbirot na svetska klasa....a na nas ni trebaat tokmu takvi za da bideme ovaa naredna godina konkurentni

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom