Дали Македонците ќе станат малцинство и во Македонија?

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Дали Македонците ќе станат малцинство и во Македонија?

• Вкупно гласачи
    105
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
N

Nessa Alcarin

Гостин
Не сум оженет и немам деца..Не знам,но сигурно нема да чекам 30..
А работиш? Имаш сопствена куќа, стан (не зборам за една соба во цела куќа)? Ако имаш девојка, таа работи?
Ако одговорот на сите прашања е не, тогаш не на 30 на 35 има да се жениш. :)

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
А работиш? Имаш сопствена куќа, стан (не зборам за една соба во цела куќа)? Ако имаш девојка, таа работи?
Ако одговорот на сите прашања е не, тогаш не на 30 на 35 има да се жениш. :)
Како не бе..На 65..:)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Како не бе..На 65..:)
Ќе правиме муабет кога ќе дојдеш 25 години (таман за женење) и нема да можеш да се вработиш, сам да се гледаш, а не фамилија да создаваш. Јас на твои години мислев дека до сега 2 деца ќе имам. :D

S

Shaman

Гостин
Никој не ни е крив! Младите не сакаат да се мажат/женат! Абортуси еден куп... а од друга страна ги гледаш Албанците, Турците сите се земаат околу 23-24 години најсила, а на 28 веќе имаат цела банда позади себе!......
Ех Македонче...
на младите светот останува.
убаво ова што се констатирало.
како ти што си го сфатила го сфатиле и многу други.
само никој ништо не прави со тоа.
секој чека другиот да почне.
има луѓе што се по 30-35 што имаат пари и што
се болни за да имаат деца. што плачат за деца,
ама на некого повеќе му се шетаат пудлици отколку деца и
поважно му е дали ќе оди на одмор отколку дали ќе има дете.
плус капак на се, секој сака да има маж директор/ка или
што знам што и кого и да прашаш, секој брка некоја прилика...
цццц колку ми е ова моронско кога ќе го слушнам - брка прилика.
и така ја брка 10-20 години и на крај се буди сам дома на 55 години
и оди во парк на шах... вакви примери да ги ринеш со лопата.

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Ќе правиме муабет кога ќе дојдеш 25 години (таман за женење) и нема да можеш да се вработиш, сам да се гледаш, а не фамилија да создаваш. Јас на твои години мислев дека до сега 2 деца ќе имам. :D
Ама ти..Ја и ти не сме исто.. :D
И од кај знаеш дека нема да можам да се вработам?Нити па сам да се гледам,а не па фамилија да создавам?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ама ти..Ја и ти не сме исто.. :D
И од кај знаеш дека нема да можам да се вработам?Нити па сам да се гледам,а не па фамилија да создавам?
Видеќемо, видеќемо... :) учи, заврши факултет, вработи се, почни да собираш пари за стан или куќа (или за реновирање), па пари за кола ... освен ако не си од „благословените“ па да чекаш од мамичка и татичко :) да ти сервираат на тацна.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Не е све у парите..

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Видеќемо, видеќемо... :) учи, заврши факултет, вработи се, почни да собираш пари за стан или куќа (или за реновирање), па пари за кола ... освен ако не си од „благословените“ па да чекаш од мамичка и татичко :) да ти сервираат на тацна.
Хх,знам се што треба да правам,не се секирај.. :)
И да,благословен сум што не сум од "благословените". :)
А ти деца имаш?И ако не е тајна,колку години имаш?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Тоа може да го каже некој кој нема проблем со финансии :D
Напротив,тие имаат и најмалку деца..според мене побогатите се и полицемерни.. Прост пример ти е Данска и Шведска,топ економија а и они имаат по 1 до 2 макс деца..Значи не е у парите,него у помодарството..луѓето станаа себични,егоисти и лицемери..Новото време ќе донесе големи жртви..све почна со америчките серии,па продужи со шпанските па со мобилните па потоа со мирцовите,скајпот и сега со фејсбукот.. Наместо да чува дете,некоја цел ден ќе си се шема со 5 различни типци на фејсбук..зашто да мења пелени кога може лајкови да стиска..тука го гледам ја проблемот последниве 10-тина години..

N

Nessa Alcarin

Гостин
Хх,знам се што треба да правам,не се секирај.. :)
И да,благословен сум што не сум од "благословените". :)
А ти деца имаш?И ако не е тајна,колку години имаш?
Немам деца, не сум ни мажена. Имам 28 години :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom