Отровни стрели на Груевски кон НАТО

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
А да прекинеш да трескаш глупости?

Не треба да биде заложник, ама е во случајов. И за тоа сме сите свесни, дека при секое вакво крупно прашање мораме да ја гледаме и нивната желба. А дали ќе имаат проблем со нас или не, тоа не зависи од нас. И тоа ни е јасно на сите. Знаеш барем ти дека мораме да ги тинтриме, иако не сакаме.
Кога викам дека треба 20% да доселиме албанци во велес тогаш викаш трескам глупости а кога викаме ако не им одговара нека идат во Албанија и Косово тогаш викаш да бидеме реални. Затоа да бидеме најрелани да ставиме 20% албанци во велес па ке не повикуваш да бидеме реални. Што е убаво така на 50 км од вас нема албанци и им солиш памет на тие што живеат покрај албанци и знаат што луге се. Тоа е како јас сум месождер а да ти викам да бидеш вегетерјанец е не иде така, има нешто се вика кредибилитет што го немаш.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Да те сфаќам, ама финтата е што нема да се преселат. Тоа ти го кажувам, при секој крупен чекор мораме да се консултираме со нив и нивните желби. Затоа и ти реков, да бидеме реални.
Незнам колку е точно, пред некое време нели се закануваа со дестабилизација доколку се откажеме од Нато?
И јас тебе те разбирам. Но мојот одговор е секогаш ист - ние како Македонци треба да имаме став кој ќе го браниме без разлика на тоа што мисли било кој внатре или надвор.Доколку некој се заканува со насилство би му рекол повели пробај. Реално албанците како малцинство во македонија не би требало да се бунат за ситуацијава во која се наоѓаме доколку им пречи нека се преселат, ако бараат конфликт внатре нека бидат спремни да го добијат. На сите треба да им биде јасно дека нашиот став не е некаков магарешки инает туку став за зачувување на она за кое постоиме како држава -зачуваање на националниот идентитет. Доколку се откажеме од тоа тогаш не знам која е поентата на постоењето на нашата држава.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Не разбирам за што тоа не чекате? Доколку не ви се допаѓа имате една и пол матична држава можете да се преселите. Ние друга држава немаме. Да менуваме име/идентитет ради Грците немаме намера а особено не ради албанците(доколку воопшто тоа го сакаат).
Da ne pocnuvame sea so tvojata Albanofobija (boldiranoto) , nego celta mi bese zosto problemot so imeto ne go zimate kako pozitivno od nasa strana nego spremen si odma na kontraodgovor da reagiras , da ne velam provokacii.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Da ne pocnuvame sea so tvojata Albanofobija (boldiranoto) , nego celta mi bese zosto problemot so imeto ne go zimate kako pozitivno od nasa strana nego spremen si odma na kontraodgovor da reagiras , da ne velam provokacii.
затоа што немам доверба во албанците од македонија, нешто за кое што верувам ниеден Македонец не може да ми замери затоа што сите го делиме истото чувство. Довербата се урна 2001 година.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
срамковниот не постои. Со политички пазар се решава секое меѓунационално прашање.
Иди направи пазар со албанските партии нека го укинат рамковниот па јас ке те предложам за доживотен претседател на македонија ако така лесно се правело пазар особено за рамковниот договор. политички пазар прават македонските партии кога прават коалиција со албанските партии кога продаваат државни интереси за фотејла повеке и СДСМ и ВМРО се исти по тоа прашање.

Член од
4 мај 2012
Мислења
183
Поени од реакции
90
Ti da bese realen , barem edna recenica ke go pisuvase "stvarno be majkata , ova e nas problem a Albancite ne cekaat veke so decenii i nikogas ne cuvme ni A ni B od niv "
Генти, доаѓа времето на решение. Какво и да е. Премиерот меѓу редови спомнува дека вака веќе не може и треба конечен став од НАТО членките. Мачкање очи со условување за преговори е само тоа, молерисување на ѕидот за да се одолговлечува. Ама веќе нема време.

Сакаме заедно сите во Македонија во НАТО, тоа е сигурно. Дали ќе е така не знам.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Иди направи пазар со албанските партии нека го укинат рамковниот па јас ке те предложам за доживотен претседател на македонија ако така лесно се правело пазар особено за рамковниот договор. политички пазар прават македонските партии кога прават коалиција со албанските партии кога продаваат државни интереси за фотејла повеке и СДСМ и ВМРО се исти по тоа прашање.
Да ме прашуваш мене лично би ти одговорил како проф. д-р Тони Науновски - Македонија треба да состави влада со помош на мнозинската македонска партија во која би биле вклучени и експерти од малцинствата доколку имаат волја и доколку постојат такви.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Генти, доаѓа времето на решение. Какво и да е. Премиерот меѓу редови спомнува дека вака веќе не може и треба конечен став од НАТО членките. Мачкање очи со условување за преговори е само тоа, молерисување на ѕидот за да се одолговлечува. Ама веќе нема време.

Сакаме заедно сите во Македонија во НАТО, тоа е сигурно. Дали ќе е така не знам.
I kako ponatamu misli Premierot ?
So Kinezi sigurno deka nema da ima buducnost , i kakov e planot na premierot ?

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
колку што видов од интервјуто неговиот одговор е РЕФОРМИ. И вистина тоа е најголемиот проблем во Македонија вистински реформи од социјалистичкиот систем. Реформи системски но реформи и во менталниот склоп на македонскиот граѓанин без разлика на националност (иако генти мора да признањш дека кај вас тоа ќе оди потешко бидејки освен националното не гледате ништо подалеку )

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Да ме прашуваш мене лично би ти одговорил како проф. д-р Тони Науновски - Македонија треба да состави влада со помош на мнозинската македонска партија во која би биле вклучени и експерти од малцинствата доколку имаат волја и доколку постојат такви.
др Тони Науновски многу го почитувам со 95% од неговите ставови се согласувам не не вика баш како ти што напиша он вика за да се укине рамковниот договор треба 2/3 мнозинство односносно околу 82или83 пратеници да гласаат а вмро кога беше најак немаше повеке од 63 така да без гласови на сдсм мало сутро ке помине тој предлог а сдсм кога ке гласа против рамковниот мало моргенн тие да можат на грците и на запад и орално ги би задоволиле така да со ваков сдсм во опозиција ништо не правиме не е доволно да имаш добра позиција треба и добра опозиција .види го примерот со рамковните без разлика која партија кај нив е во позиција а која во опозиција они си ја тераат нивната агенда за разлика од вмро и сдсм кој се обратно прават на штета на македонија

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
колку што видов од интервјуто неговиот одговор е РЕФОРМИ. И вистина тоа е најголемиот проблем во Македонија вистински реформи од социјалистичкиот систем. Реформи системски но реформи и во менталниот склоп на македонскиот граѓанин без разлика на националност (иако генти мора да признањш дека кај вас тоа ќе оди потешко бидејки освен националното не гледате ништо подалеку )
Ne me gleaj sekoj post kako Albanec , racunaj me nekogas (barem)kako drzavjanin na MK pa da mozam slobodno da se izjasnam :)
Ok , neka e taka , samo prasuvav deka iskren da bidam ne gleam veke nekakvi reformi u nasa korist , mislam ekonomski sme pred bankrot sto za zal malku se pisuva za toa ,a tokmu toa e klucniot problem vo ovaja drzava .

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Со кинезите ке се немало иднина иди малку прочитај економија која сила станува Кина па после прочитај геополитика па дојди на форум да дискутираме.

Член од
4 мај 2012
Мислења
183
Поени од реакции
90
Планот го пишав претходно.

1. Треба да расчистиме внатрешно ние македонците со петтата колона и да се стави крај на скриените субверзивни мисли што извираат од несвесната југоносталгија. Најверојатно на избори каде тоа ќе биде главната тема или на пак референдум.

2. Потоа се бара членство во НАТО со недвосмислена порка дека име и идентитет не менуваме. Ако 1) и 2) е неуспешно тогаш гледај 3б) доле.

3а. Добиваме некакво членство што ќе ги задоволи сите или

3б. ќе се делиме и тогаш ќе мора да избереш на која страна од границата ќе сакаш да живееш.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Ne me gleaj sekoj post kako Albanec , racunaj nekogas (barem)kako drzavjanin na MK pa da mozam slobodno da se izjasnam :)
Ok , neka e taka , samo prasuvav deka iskren da bidam ne gleam veke nekakvi reformi u nasa korist , mislam ekonomski sme pred bankrot sto za zal malku se pisuva za toa ,a tokmu toa e klucniot problem vo ovaja drzava .
Ич да не се секираш чим во време на Бранко не банкротиравме сега уште помалце ке банкротираме можеш мирно да спиеш.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Со кинезите ке се немало иднина иди малку прочитај економија која сила станува Кина па после прочитај геополитика па дојди на форум да дискутираме.
Jas gi citam drzavite od EU , tolku se u muka od niv sto germanskata policija iskoci duri u Ceska ili Slovacka da patroliraat samo niv da ne gi pustaat vnatre u EU .
Toa sto ekonomski se mocni neznaci deka ke ni donesat med tuka , pa tamu povekemina ziveat vo beda i siromastija .
Ostaj ti toa sto drzavata nivna ima ekonomski rast , toa e normalno deka od NULA pocnaa .

Kajgana Shop

На врв Bottom