Samsung Galaxy S2 - kolku ne ima?

Na kakov rom ste?

• Вкупно гласачи
    22

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ke se zboruva i pisuva za s2 uste:). Najprodavan android do sega. S3 e nesto kako S2-S :). Pojacana,nasminkana verzija.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Па не би се сложил дека дека SIII е нешто како SII-S, во се се разликува од SII како хардверски така и софтверски. Инаку и јас имав SII ама више не, го продадов заедно со Htc Sensation XE BA и сега со душа го чекам ѕверот SIII да дојде кај нас. :)

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Sakav da ti dadam sporedba kako Apple sto pravat so iPhone-ot. Ke izbacat nekoj telefon, posle ke stavat podobar ekran, pojaka rezolucija, nesto hardware plus software i ke izbacat nova verzija S.
S3 kolku sto vidov ima pogolem ekran, sto veke e mnogu, barem za mene, kako tablet mi e. Dovolno e 4.3'' na S2 i toj mi bese golem na pocetok, ama se naviknav. HD rezolucija kako Nexus-ot, quad cpu po mene preterano za telefon i plus nekoi softwerski sitnici koi mozea i na S2 da gi stavat, sigurno se podrzani hardwerski, ama nejkat. I sega ke lupnat cena od 42 000 denari. Pa za tie pari ke zemam Macbook Air podobro :).
Mozda da pocekas, ke im romovi portirani od S3 za S2 pa ke vidime, moze da izleze nesto interesno i za S2.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Sakav da ti dadam sporedba kako Apple sto pravat so iPhone-ot. Ke izbacat nekoj telefon, posle ke stavat podobar ekran, pojaka rezolucija, nesto hardware plus software i ke izbacat nova verzija S.
S3 kolku sto vidov ima pogolem ekran, sto veke e mnogu, barem za mene, kako tablet mi e. Dovolno e 4.3'' na S2 i toj mi bese golem na pocetok, ama se naviknav. HD rezolucija kako Nexus-ot, quad cpu po mene preterano za telefon i plus nekoi softwerski sitnici koi mozea i na S2 da gi stavat, sigurno se podrzani hardwerski, ama nejkat. I sega ke lupnat cena od 42 000 denari. Pa za tie pari ke zemam Macbook Air podobro :).
Mozda da pocekas, ke im romovi portirani od S3 za S2 pa ke vidime, moze da izleze nesto interesno i za S2.
Исто, се сложувам. И јас сум многу по технологијава ама квад е веќе премногу и претерано.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ќе се збори за С2 уште 3 месеци, после со новата 5.0 верзија нема да биде поддржан зашто ќе биде само за квад-кор и чао-пријатно.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Колку што успеав да видам, с2 има 8мп, а н8 има 12. Дали тоа нешто посебно менува во квалитетот на сликата? Од н8 сум импресионирана.
Нокиа Н8 моментално има една од најдобрите камери на пазаров. с2 не е ни блуску до квалитетот на сликите како што е нокиата. Плус блицот на нокиата е најдобар, а не од подобрите.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.772
Галакси тројката многу ми е заоблен, дизајнов ич мерак не прави. Цена околу 660 долари (во евра, ваљда околу 550 би дошло (на памет ова)).
Треба да е ептен супериорен за некој да замени тазе супер телефонче со него :)
--- надополнето: 19 мај 2012 во 18:30 ---
Нокиа Н8 моментално има една од најдобрите камери на пазаров. с2 не е ни блуску до квалитетот на сликите како што е нокиата. Плус блицот на нокиата е најдобар, а не од подобрите.
Да, но се плашам дека кај н8 нема да успеам да модифицирам скинови/теми, да инсталирам што ќе ми падне на памет, плеери... А камерата и сликата се нешто воодушевувачко. Гледав клипови кои си дојдоа заедно со телефонот, и мислам се подмочав од милина :D

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Галакси тројката многу ми е заоблен, дизајнов ич мерак не прави. Цена околу 660 долари (во евра, ваљда околу 550 би дошло (на памет ова)).
Треба да е ептен супериорен за некој да замени тазе супер телефонче со него :)
--- надополнето: 19 мај 2012 во 18:30 ---

Да, но се плашам дека кај н8 нема да успеам да модифицирам скинови/теми, да инсталирам што ќе ми падне на памет, плеери... А камерата и сликата се нешто воодушевувачко. Гледав клипови кои си дојдоа заедно со телефонот, и мислам се подмочав од милина :D
Види, имаш среќа што овие луѓево овде се фини, иначе на вистински познавачи нема шанси на живци да не им отидеш.

Слушни се малце, збориш за најскапите премиум телефони на пазарот, а се што те интересира се скиновите и камерата. Дај не заебавај жити се. :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.772
Види, имаш среќа што овие луѓево овде се фини, иначе на вистински познавачи нема шанси на живци да не им отидеш.

Слушни се малце, збориш за најскапите премиум телефони на пазарот, а се што те интересира се скиновите и камерата. Дај не заебавај жити се. :)
Па баш зашто се вистински познавачи нив ги прашувам, нормално нема мене некој да ме праша за телефони -.- .

А што би требало да ме интересира? Јас не го ни разбирам нивниот јазик, на пример, што се тоа ромови :) Ако некој е заинтересиран да објаснува, јас немам ништо против ;)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Па баш зашто се вистински познавачи нив ги прашувам, нормално нема мене некој да ме праша за телефони -.- .

А што би требало да ме интересира? Јас не го ни разбирам нивниот јазик, на пример, што се тоа ромови :) Ако некој е заинтересиран да објаснува, јас немам ништо против ;)
Сакам да ти кажам дека освен овие телефони, најскупиве, сигурно работа ќе ти вршат и некои Sensation V или слично, сеа јебига нема пичку-матер камера, ама ако планираш по цели денови да сликаш...и така ќе си земеш апарат во ташна, барем за тоа вие жените сте во предност. :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.755
Поени од реакции
8.772
Сакам да ти кажам дека освен овие телефони, најскупиве, сигурно работа ќе ти вршат и некои Sensation V или слично, сеа јебига нема пичку-матер камера, ама ако планираш по цели денови да сликаш...и така ќе си земеш апарат во ташна, барем за тоа вие жените сте во предност. :)
Не сакам повеќе од едно нешто да мкнам со мене. Затоа барам телефон што ќе биде и телефон, и интернет да има, и мп4 и одлични слики да вади ;)

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Не сакам повеќе од едно нешто да мкнам со мене. Затоа барам телефон што ќе биде и телефон, и интернет да има, и мп4 и одлични слики да вади ;)
Stom e taka ako ti e za solidna slika i sekoj den da se igras so customizacija, preureduvanje preporacuvam S2. S3 mene licno ne mi pravi kef za tolku pari. Isto taka Samsung ima najdobra podrska za codeci i pleeri.
Ako ti e primarno slikanjeto zemi N8. Carl Zeiss optics, Xenon flash....TOP.
Nokia mislam deka e najdobra za sliki. Imav pred nekoja godina N82 so 5mp kamera,Xenon,Carl Zeiss...mi fali samo za sliki :).
--- надополнето: 19 мај 2012 во 19:53 ---
Ќе се збори за С2 уште 3 месеци, после со новата 5.0 верзија нема да биде поддржан зашто ќе биде само за квад-кор и чао-пријатно.
Mislis deka Jelly Bean nema da raboti na dual core i 1gb ram?
Ostanuva da vidime.
A i ICS izleze pa samo 5% od android telefoni go imaat i uste ne e bas stabilen.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Телефонот е супер го користам веќе подолго време, ако го зимате проверете да нема Red Doт при сликање затоа што има различни модули инсталирани на камера едни се ок други прават розева точка во средина на слика (сликај некоја бела површина). Инаку за шминка имаш многу luncher-и со кој тотално може да го промениш изгледот.

За оние што сакаат да чепкаат еве некои работи со објаснувања што и како да правите за да телефонот ви биде "fancy":

http://mycolorscreen.com/explore/

инаку за понежниот пол има и pink верзија :rolleyes: .

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Stom e taka ako ti e za solidna slika i sekoj den da se igras so customizacija, preureduvanje preporacuvam S2. S3 mene licno ne mi pravi kef za tolku pari. Isto taka Samsung ima najdobra podrska za codeci i pleeri.
Ako ti e primarno slikanjeto zemi N8. Carl Zeiss optics, Xenon flash....TOP.
Nokia mislam deka e najdobra za sliki. Imav pred nekoja godina N82 so 5mp kamera,Xenon,Carl Zeiss...mi fali samo za sliki :).
Абе и на татко ми Desire-от има 1 гига процесор и 512 рам, па испадна дека не е ни за ICS компатабилен - не е до хардверот, туку до производителот колку ќе сака да се замара со постари модели...

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Абе и на татко ми Desire-от има 1 гига процесор и 512 рам, па испадна дека не е ни за ICS компатабилен - не е до хардверот, туку до производителот колку ќе сака да се замара со постари модели...
Epa toa bas sakav da ti kazam vo pogorniot post. Softwerskiot del od s3 sigurno ke raboti i na s2,kako sto i dvata se na ics. Ama kako ke prodadat novi modeli. Napravija bez vrska update za s2 od 2.3 GB na 4.0. ICS. Stock ICS za s2 e tapa.Tuka e xda,pa ima barem dobri developeri sto pravat cuda.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Веќе е пуштен ромот од SGS III од страна на sam mobile на XDA се пуштени апликациите S Voice, Flipboard iтн.

Kajgana Shop

На врв Bottom