Научни чуда во Ку`ран

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Professor Yushudi Kusan: Director of the Tokyo Observatory,
I can say, I am very mush impressed by finding true astronomical facts in the Qur’aan.

Професор Yushudi Kusan: Директорот на Токио опсерваторија
Можам да кажам, јас сум многуимпресиониран од наоѓање на вистинската астрономски факти во Qur'aan.
Неверојатно, астрономски факти:D

А тогаш како ќе биде изненаден овој твој професор од астрономскит ефакти кај Сумерите, Маите, Инките, Кинезите, Индијците итн...;)

Ах бе момче, бегај од Куранот, додека има време. Читај друга литература, после касно ќе ти биде.

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
Неверојатно, астрономски факти:D

А тогаш како ќе биде изненаден овој твој професор од астрономскит ефакти кај Сумерите, Маите, Инките, Кинезите, Индијците итн...;)

Ах бе момче, бегај од Куранот, додека има време. Читај друга литература, после касно ќе ти биде.
najdete mi nekoja kniga sto e postara od Kuranot i zbori za ovie fakti jas ke se trgnam ;)
no takva kniga literatura sto ima takvi fakti kakvi sto ima vo Kuranot ne postoi!
znaci se e dzabe nikad nema da se trgnam :)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.030
Од една страна си ти и само ти, кој постираш глупости кои се одамна побиени и при секое постирање ти ги побиваат и од другата страна се останатите кои не само што не веруваат, туку и се смеат на глупостите што ги копираш.

Целта која се обидуваш да ја постигнеш, да го преставиш исламот како најдобра религија, ја правиш сосем спротивно. Место да направиш некој да го засака исламот, ти го имаш спротивниот ефект.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
najdete mi nekoja kniga sto e postara od Kuranot i zbori za ovie fakti jas ke se trgnam ;)
no takva kniga literatura sto ima takvi fakti kakvi sto ima vo Kuranot ne postoi!
znaci se e dzabe nikad nema da se trgnam :)
Читај индиска митологија, ќе се запрепастиш.

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
Од една страна си ти и само ти, кој постираш глупости кои се одамна побиени и при секое постирање ти ги побиваат и од другата страна се останатите кои не само што не веруваат, туку и се смеат на глупостите што ги копираш.

Целта која се обидуваш да ја постигнеш, да го преставиш исламот како најдобра религија, ја правиш сосем спротивно. Место да направиш некој да го засака исламот, ти го имаш спротивниот ефект.
sto ti e be decko sto sakas da mi kazes ne citam ubavo "naucni cuda vo Ku'ranot" ?
temata za toa e otvorena. vie kjutete si ako nemate nekoe cudo da objavite!
nz zs voopsto ja posetuvate temava koga niedno cudo ne kazavte od Kuranot :facepalm:
--- надополнето: 17 мај 2012 во 14:47 ---
Читај индиска митологија, ќе се запрепастиш.
mozes da mi ja najdes ili pa da otvorime edna tema "naucni cuda od indiska mitologija" :tapp:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
sto ti e be decko sto sakas da mi kazes ne citam ubavo "naucni cuda vo Ku'ranot" ?
nz zs voopsto ja posetuvate temava koga niedno cudo ne kazavte od Kuranot :facepalm:
Па ни ти не кажа бе дете. Све се тоа глупости што изнапиша.
mozes da mi ja najdes ili pa da otvorime edna tema "naucni cuda od indiska mitologija" :tapp:
Земи прочитај и за сумерите и за старите египќани, повеќе „чуда“ имаат

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.030
nz zs voopsto ja posetuvate temava koga niedno cudo ne kazavte od Kuranot
Финтата дечко е дека не постојат "чуда" во куранот, уште помалку научни.
Не гледаш дека сите тврдења ти се побиени?
И види малку на почетокот на темава, многумина пробале да го докажат куранот како чудо, ама не успеале, бидејќи куранот пали само кај неписмените.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Не одете оф-топик, оставете муслиманите да ги објаснат „научните“ чуда во Куранот, на македонски јазик... без копирања и тупкање цртежи кои не се од куранот...

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
Финтата дечко е дека не постојат "чуда" во куранот, уште помалку научни.
Не гледаш дека сите тврдења ти се побиени?
И види малку на почетокот на темава, многумина пробале да го докажат куранот како чудо, ама не успеале, бидејќи куранот пали само кај неписмените.
vie od koa go napraivte Kaka glupav navodno sto rekol "qoran is a miracle" svativ so kakvi imam rabota :facepalm:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.030
Не одете оф-топик, оставете муслиманите да ги објаснат чудата во Куранот, на македонски јазик... без копирања и тупкање цртежи кои не се од куранот...
Кој е тој што има таков капацитет да ги објасни на македонски текстовите што ги копира? Како прво, ако се разбира од тоа, просто нема да биде припадник на религија, освен ако не е финансиран.
Како второ, никој од овие што постираат овде го немаат прочитано куранот, уште помалку разбрано она што го цитираат. Треба некој прво да изманипулира со напишаното и да им остави на овие да копираат.
Сосем друга работа е што треба да имаат барем основни познавања од астрономија, биологија и сл. за да можат да дискутираат на некое ниво.

Нека повелат со објаснување...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не одете оф-топик, оставете муслиманите да ги објаснат „научните“ чуда во Куранот, на македонски јазик... без копирања и тупкање цртежи кои не се од куранот...
Не заебавај, ќе отиде тогаш темава у канта, како празна:P

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
professor Alfred Kroner koj e eden od najpoznatite geolozi vo svetot.
Razmisluvajki za mnogu od ovie prasanja, razmisluvanja i tocni fakti kako dojde do niv Muhammed, toj bese samo eden nepismen Beduin. Mislam toa e recisi nevozmozno da toj bi mozel da znae za nesta kako zaednicko poteklo na univerzumot, bidejki naucnicite gi otkija vo ramkite na poslednivte nekolku godini, so mnogu komplicirani i napredni teholoski metodi.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Razmisluvajki za mnogu od ovie prasanja, razmisluvanja i tocni fakti kako dojde do niv Muhammed, toj bese samo eden nepismen Beduin. Mislam toa e recisi nevozmozno da toj bi mozel da znae za nesta kako zaednicko poteklo na univerzumot, bidejki naucnicite gi otkija vo ramkite na poslednivte nekolku godini, so mnogu komplicirani i napredni teholoski metodi.
Точно е тоа, дека тој како обичен бедуин, љубител на деца, не можел да го знае тоа.

Го препишал од нешто што веќе постоело. Библијата:cool:

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Грешка научниците не ги открија туку ги докажаа битна разлика. А своевремено такви претпоставки имале Кинезите пред се и донекаде Индијците.
Е сега како можел да знае Мухамед. Само одговориси од каде поминувал патот на свилата. Кои земји на истокот ги окупирале Арапите и ке ги најдеш одговорите за твоите чуда.

Kajgana Shop

На врв Bottom