Македонско национално движење - НЕПОКОР - 10 години

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
А за кого и што ќе го жртвуваш ти животот во септември а? Имаш идеја ? Или можеби идеал?

Хехе, реши да отидеш значи. Па добро тогаш барем ќе научиш да ги цениш ветераните, без разлика на кој табор припаѓаат.

Ок, чим е отворена тема, како би било јас таму да отидам, со уште 5-6 мои истомисленици, и да се нафрламе без врска, да осудувам без врска, како што ти тука правиш, без воопшто да знаеш за што се работи. Да ја разводниме цела тема во правец „слободата на племенските старешини во Пакистан за силување на децата од 10 години“.

Не ми ставај зборови во уста, никогаш не би се симнал толку ниско да те наречам кучка. Тоа никогаш не сум го ни помислил. Јас не се обидувам да те направам арогантна, ти тоа сама го правиш. Животот ќе те научи дека не е важно ти како се осеќаш, туку каков впечаток оставаш, а ти оставаш впечаток на арогантна. Јас знам уште 20 луѓе тука што одма ќе потврдат дека си арогантна, зошто „не заслужуваат одговор“, „се прости и изманипулирани“ и горе доле такви одговори.

Не жртвувам јас никаков живот во септември, што ти е? Ти реков ако сакаш да дојдеш до Атина со мене и да се увериш дека не си во право. Поинаку не би можела да ти докажам, на форум можеме со години да се натегаме. Ниту прв, ниту последен пат ќе ми биде да отидам или да комуницирам со овие луѓе. Кои ветерани да ги ценам, извини?

Без врска? Зарем малку факти и аргументи ти имам изнесено во други теми?

Ја знаеш онаа: Сакај се себеси, за да можеш да ги сакаш и другите. Еднаш ќе се посакам себеси и одма сум арогантна. Јас ќе одлучам кој е достоен за мојот одговор, а кој не, не сум мазохист и не можам постојано да си го трошам моето скапоцено време за некој што не може и не сака да разбере што зборувам. Не мора да се согласи, доволно е да разбере. Видиш, јас те разбирам тебе многу добро, ама разбирањето не ни е обострано и пак се жртвувам, така да, она со ароганцијата ти пропаѓа во вода ;)

Не жртвувам јас никаков живот во септември, што ти е? Ти реков ако сакаш да дојдеш до Атина со мене и да се увериш дека не си во право. Поинаку не би можела да ти докажам, на форум можеме со години да се натегаме. Ниту прв, ниту последен пат ќе ми биде да отидам или да комуницирам со овие луѓе. Кои ветерани да ги ценам, извини?

Без врска? Зарем малку факти и аргументи ти имам изнесено во други теми?

Ја знаеш онаа: Сакај се себеси, за да можеш да ги сакаш и другите. Еднаш ќе се посакам себеси и одма сум арогантна. Јас ќе одлучам кој е достоен за мојот одговор, а кој не, не сум мазохист и не можам постојано да си го трошам моето скапоцено време за некој што не може и не сака да разбере што зборувам. Не мора да се согласи, доволно е да разбере. Видиш, јас те разбирам тебе многу добро, ама разбирањето не ни е обострано и пак се жртвувам, така да, она со ароганцијата ти пропаѓа во вода ;)
Чекај, чекај, игра на зборови, уште ова и враќај се на темата. Не е дека некому не си одговорила, и јас имам еден куп одговори кои сеуште не сум ги дал и сум останал недоречен. Туку е начинот на кој тоа го правиш. Не се замарајте да ми одговарате пошто нема да ве прочитам, тоа го нагласувате само ти и Дивајн и тие што вас ве следат. „Освен Разиел на таа тема никој нема да прочитам“, пошто другите се:
а. Малоумни.
б. Идиоти.
в. Глупи.
г. Дивјаци со рогови (попут мене)
д. Све од горе наведеното.

Моето разбирање би било во ред кога не би се мешале лончињата во теми каде што тоа не му е местото. И кога саркастичните изјави попут „Со госпот напред и сл.“, нема да ги има кога оддавам почит кон нешто коешто високо го ценам. Ако сакаш некој да те слушне, остави го цинизмот на страна, со цинизмот ќе си стекнеш само непријатели, и можеби следбеници, кои во цинизмот гледаат моќ, а не и на идеалите коишто ги следиш. Пошто цинизмот не е орудие на една идеологијата, туку инструмент на пропагандата. И во оној момент кога ќе ги отвориш очите на тие работи што секојдневно се случуваат и се претвораат егзистенцијален проблем и прашање на живот и смрт, сакале ние тоа да е така или не, тогаш и ќе можам да кажам дека не си изманипурана од радикалното крило на Папандреовци.

Што се однесува до ветераните, ете немораш да ги цениш, но да провоцираш.... не е убаво ни тоа, уште повеќе што во тој скуп на луѓе се Коле Чашуле и Петре М. Андреевски, луѓе кои никогаш не се зафатиле со идеологија, туку едноставно поминале животот посветувајќи се на уметноста. Но ете за да не биде провокацијата кон НЕПОКОР лицемерна, те поканувам во петок да излезеш со транспарент на кој го има нацртано пророкот, од јајапаша и да ги повикуваш протестантите дека се изманипулирани од религијата, де ка овој (мухамед од сликата) сите ги излажал до еден, дека е манипулатор гаден и педофил. Се дотогаш додека немаш гз тоа да го напраиш, секоја провокација направена во друга насока ќе ја прифаќам како навреда.

А за у Атина, баш би сакал да се прошетам па дури и да отидам по на југ, но за жал во септември нема да можам, можеби друг пат. Туку одиш само на посета, не идеш во битка, не е интересно така.

Jamajka а да те прашам кој тебе те прашал, замолил или на каков било начин ти дал на знаење дека ти треба да се бориш за Македонските слободи и интереси?

Одговорот е никој.Си живееш во некаков свет во кој ти водиш војна против непријателите на Македонија и македонците против окупаторите и угнетувачите а притоа никој тоа од тебе не го бара ниту пак сака.Си играте организации и судови за кој на никого не му е ни гајле.Всушност кога ќе размислам подобро имаш многу сличности со Брејвик само без м***та да превземеш нешто.

Исто така од ова погоре ти доаѓа и мојот одговор на твоето прашање зошто не отварам теми во кои ќе зборам за слобода и такви работи.Не ги отворам зошто нема потребаниту планирам да убедувам некого ниту да учам тоа за што зборувам јас мора секој сам да си го дознае на свој начин се друго би било само привидно сваќање.

Jamajka а да те прашам кој тебе те прашал, замолил или на каков било начин ти дал на знаење дека ти треба да се бориш за Македонските слободи и интереси?

Одговорот е никој.Си живееш во некаков свет во кој ти водиш војна против непријателите на Македонија и македонците против окупаторите и угнетувачите а притоа никој тоа од тебе не го бара ниту пак сака.Си играте организации и судови за кој на никого не му е ни гајле.Всушност кога ќе размислам подобро имаш многу сличности со Брејвик само без м***та да превземеш нешто.

Исто така од ова погоре ти доаѓа и мојот одговор на твоето прашање зошто не отварам теми во кои ќе зборам за слобода и такви работи.Не ги отворам зошто нема потребаниту планирам да убедувам некого ниту да учам тоа за што зборувам јас мора секој сам да си го дознае на свој начин се друго би било само привидно сваќање.
Добро, ти ми личиш на Сталин само без инструменти да однесеш 40М во смрт.

И значи тоа што не отвараш теми е диретна причина што попуваш на туѓи теми, терајќи ги луѓето самите да им текне која е слободата што ти ја пропагираш ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom