A
AnFem
Гостин
А за кого и што ќе го жртвуваш ти животот во септември а? Имаш идеја ? Или можеби идеал?
Хехе, реши да отидеш значи. Па добро тогаш барем ќе научиш да ги цениш ветераните, без разлика на кој табор припаѓаат.
Ок, чим е отворена тема, како би било јас таму да отидам, со уште 5-6 мои истомисленици, и да се нафрламе без врска, да осудувам без врска, како што ти тука правиш, без воопшто да знаеш за што се работи. Да ја разводниме цела тема во правец „слободата на племенските старешини во Пакистан за силување на децата од 10 години“.
Не ми ставај зборови во уста, никогаш не би се симнал толку ниско да те наречам кучка. Тоа никогаш не сум го ни помислил. Јас не се обидувам да те направам арогантна, ти тоа сама го правиш. Животот ќе те научи дека не е важно ти како се осеќаш, туку каков впечаток оставаш, а ти оставаш впечаток на арогантна. Јас знам уште 20 луѓе тука што одма ќе потврдат дека си арогантна, зошто „не заслужуваат одговор“, „се прости и изманипулирани“ и горе доле такви одговори.
Не жртвувам јас никаков живот во септември, што ти е? Ти реков ако сакаш да дојдеш до Атина со мене и да се увериш дека не си во право. Поинаку не би можела да ти докажам, на форум можеме со години да се натегаме. Ниту прв, ниту последен пат ќе ми биде да отидам или да комуницирам со овие луѓе. Кои ветерани да ги ценам, извини?
Без врска? Зарем малку факти и аргументи ти имам изнесено во други теми?
Ја знаеш онаа: Сакај се себеси, за да можеш да ги сакаш и другите. Еднаш ќе се посакам себеси и одма сум арогантна. Јас ќе одлучам кој е достоен за мојот одговор, а кој не, не сум мазохист и не можам постојано да си го трошам моето скапоцено време за некој што не може и не сака да разбере што зборувам. Не мора да се согласи, доволно е да разбере. Видиш, јас те разбирам тебе многу добро, ама разбирањето не ни е обострано и пак се жртвувам, така да, она со ароганцијата ти пропаѓа во вода