Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
so doagjanjeto na prorokot Muhammed i svetiot Kuran, Biblata stana nevalidna za covectvoto!
inace mislam na orginalot koj vekje i taka ne e validen tuku ima nekoi kopii koj se prepisani od covek kako sto sakale oni.
svetiot Kuran za lugjeto e "kako treba da gi ziveat nivnite zivoti i vo sto treba da veruvaat"
Дали си свесен дека со ова навреди најмалку 3 милијарди Христијани.

Е сега тие да беа како вас, коа у Данска му нацртаа бомба на педофилот Мухамед, ќе требаше да те запалта на сред плоштад:P

Двојни аршини пријателе. Таков е Исалмот, насилен:P

Ама има време, со помош на образованието ќе сфатите кај сте биле и што сте биле, и што треба да бидете понатака во животот.

Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31
Пријателе ова што го напишав

Или, мора да сум муслиман, или христијанин или било како врзан за некој Бог, за да станам нешто?

е моето прашање кон тебе:P

Не е ова мој заклучок, туку прашање бидејќи на крајот има знак прашалник.

Ама претпоставувам дека твојот одговор е токму црвенот - морам да сум врзан за некој Бог, за да бидам нешто:P Така?

Е тие безбожниците, атеистите како сакаш наречи ги, што казна им следуе според Куранот?

И дали тебе ти е дозволено да ја земеш правдата во свои раце, наместо Бог, во однос на неверниците?
va e navistina smesno
za bezboznicite kaznata e pekolot (spored Kuranot)
vtoroto prasanje e NE, Gospod ni zabranil da vrsime sila nad nevernicite,
vo Islam e zabraneto da go prinudis covek so sila da veruva vo toa sto ne saka, no ima mnoguuu nacini na objasnuvanje, no veruvanjeto e zelba na covekot
no dali toj sto veruva e vo praviot pat (toa druga tema)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
va e navistina smesno
za bezboznicite kaznata e pekolot (spored Kuranot)
vtoroto prasanje e NE, Gospod ni zabranil da vrsime sila nad nevernicite,
vo Islam e zabraneto da go prinudis covek so sila da veruva vo toa sto ne saka, no ima mnoguuu nacini na objasnuvanje, no veruvanjeto e zelba na covekot
no dali toj sto veruva e vo praviot pat (toa druga tema)
Хмм некои од вашите применуваат сила, а останатите го одобруваат тоа, и тоа не само врз безбожниците, туку и врз Христијаните.

Какви се тогаш тие Муслимани според тебе и според Куранот?

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
Дали си свесен дека со ова навреди најмалку 3 милијарди Христијани.

Е сега тие да беа како вас, коа у Данска му нацртаа бомба на педофилот Мухамед, ќе требаше да те запалта на сред плоштад:P

Двојни аршини пријателе. Таков е Исалмот, насилен:P

Ама има време, со помош на образованието ќе сфатите кај сте биле и што сте биле, и што треба да бидете понатака во животот.
jas ne kazav nisto pogresno tuku ja kazav vistinata koja sigurno boli. izvini ama vreme e da se razbudite i da bidete malce posilni.
priznajte deka islamot e cista i vera i za koja prioritet e mirot na lugjeto :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
jas ne kazav nisto pogresno tuku ja kazav vistinata koja sigurno boli. izvini ama vreme e da se razbudite i da bidete malce posilni.
priznajte deka islamot e cista i vera i za koja prioritet e mirot na lugjeto :)

Ами и тие од Данска ја кажаа вистината, и за мене Мухамед е бандит и педофил, и ти го соопштувам тоа како апсолутна вистина.

Разбуди се, Прифати ја вистината;)

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
Ами и тие од Данска ја кажаа вистината, и за мене Мухамед е бандит и педофил, и ти го соопштувам тоа како апсолутна вистина.

Разбуди се, Прифати ја вистината;)
covece tie se samo nekoi individi koi imaat omraza kon islamot i kon nasiot prorok!
primer Barsa e najaka ekipa no na nekoi individi ne im se svigja pa kazuvaat grdi zborovi za nea :)
ziveat razni cudovishta niz svetot, sto zapnale deka poteknuvaat od majmun pa takvi potezi i pravat ;)
ne mi deli pamet tuka koga i samiot nemas dovolno da gi svakjas rabotite kako sto se.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
covece tie se samo nekoi individi koi imaat omraza kon islamot i kon nasiot prorok!
primer Barsa e najaka ekipa no na nekoi individi ne im se svigja pa kazuvaat grdi zborovi za nea :)
ziveat razni cudovishta niz svetot, sto zapnale deka poteknuvaat od majmun pa takvi potezi i pravat ;)
ne mi deli pamet tuka koga i samiot nemas dovolno da gi svakjas rabotite kako sto se.
Седни бе научи нешто, срамота е за годините што ги имаш.
Науката ниту покажала ниту докажала дека од мајмун човек настанал, но обратното и тоа како исламот докажал.

Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31
Хмм некои од вашите применуваат сила, а останатите го одобруваат тоа, и тоа не само врз безбожниците, туку и врз Христијаните.

Какви се тогаш тие Муслимани според тебе и според Куранот?
"HMM NEKOI OD VASITE PRIMENUVAA CILA"
ne znam kakvi crtani filmovi gledas ti ,
ako gi spordeuvas poslednite slucuvanja vo Makedonia
jas bi ti rekol deka vo Makedonia ima Muslimani i " takanareceni Muslimani.no nasata drzava pogresno gi procenuva
za takanarecenite muslimani gi narekuva muslimani, a na Muslimanite gi narekuva radikalni.
a edno ke ti kazam.
tie sto gi narekuvaat redikalni muslimani, tie nikogas nemale problemi so policiata,"zakonot" ne kradat, ne silovaat,ne se tepaat,ne se karaat,noo nepravdata ne ja sakaat..
tie se cesni pred sekoj covek bilo hristianin ili od nekoja druga religija
toa e islam so kratki zborovi
a problemite izleguvaat od tie takanareceni muslimani od bilo koja nacionalnost

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Според кажаново од тебе и ти си само некоја индивидуа која има омраза кон христијаните. На пример, ти велиш дека е надмината Библијата и учењата во нив, а секојдневно некој човек си наоѓа духовна храна таму, додека ти кажуваш грди зборови за неа.
Живеат разни чудовишта низ светот, што запнале да владеат со светот (а не сфаќаат дека на тој пат ќе се изгубат себеси) ;)

Не му дели памет на Мики1976 тука, оти со последнава реченица си се поби самиот себеси од пред неколку реченици....

Упс, извини, не сфатив дека ненамерно ти ги повторувам речениците....

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
Според кажаново од тебе и ти си само некоја индивидуа која има омраза кон христијаните. На пример, ти велиш дека е надмината Библијата и учењата во нив, а секојдневно некој човек си наоѓа духовна храна таму, додека ти кажуваш грди зборови за неа.
Живеат разни чудовишта низ светот, што запнале да владеат со светот (а не сфаќаат дека на тој пат ќе се изгубат себеси) ;)

Не му дели памет на Мики1976 тука, оти со последнава реченица си се поби самиот себеси од пред неколку реченици....

Упс, извини, не сфатив дека ненамерно ти ги повторувам речениците....
jas vi kazuvam toa sto e tocno, no vie pak prasajte nekoj sto se razbira okolu vistinata.
--- надополнето: 15 мај 2012 во 16:29 ---
moze da puknete i da zbesnete i sto sakate da pravite no vistinata e ocigledna :)
ups mislam za tie sto imaat pamet ;)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
jas vi kazuvam toa sto e tocno, no vie pak prasajte nekoj sto se razbira okolu vistinata.
moze da puknete i da zbesnete i sto sakate da pravite no vistinata e ocigledna :)
За тие што имаа памет гледаат дека исламот не е ни религија дури
Докази 4 ти кажав на другана тема. Тоа е вера во ѓаволот. Ама кој има памет ќе види

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
naprotiv jas nemam nisto protiv hrisitjanstvoto, jas samo sakav da vi kazam deka e izmislena od covecki pamet i deka biblata vi e prepisana.
sto znaci "gola voda e se"

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
добро, важи

Член од
7 март 2012
Мислења
296
Поени од реакции
55
За тие што имаа памет гледаат дека исламот не е ни религија дури
Докази 4 ти кажав на другана тема. Тоа е вера во ѓаволот. Ама кој има памет ќе види
Islam znaci mir :)
kako sto znam satanizmot e vera na gjavolot.
Ete kolku si znael.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom