Славење полуматура во кафани/мотели/хотели или не ?

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување

Дали го подржувате законот на министерството за образование ?

• Вкупно гласачи
    82

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Абе шо не измислија сега.
Од ваквите срања, и важните работи ги изгубија своите вредности.
И шо дека завршиле 8мо? Си мислат кизнај колкависе..

Шо вика едно мое другарче.. Ти ја мислиш голема, таја осмооделенка.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Тогаш нека слават и за завршено четврто.Тоа ќе му дојде нешто како четвртматура.
Си пропуштил нешто..Некна незнам на која телевизија наша гледав.. Бамби матуранти ги викаат :facepalm:

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Нека слават бе.. Баш се интересни осмоодделенкине. Ставаат пудра, црвени кармини, купуваат високи штикли ( а тие сиротите одвај идат), ти се чини позади МРТВ ќе идат, а тие на полуматура! Шмизлички...:D:ROFLMAO: Ќе глумат пијани, а тие да ти пиле овошен сок.
Трошокот на родителите нема да им се намали околу облеката и сите тие модни додатоци, сите ќе сакаат да бидат убаво облечени, е сега можеби нешто побезбедно и ќе имаа поголема контрола додека се во школо. Па ако слават во школо, верувам дека тоа ќе се одвива во салите каде што се одржува часот по физичко образование, па ќе треба да ја светнат салата итн.. Ќе има многу подготовки, а ќе треба да изнајмат и озвучување, кетеринг служба и уште многу други работи!
Така да не им се исплати ни едното ни другото, родителите се ставаат во незгодна ситуација..

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Си пропуштил нешто..Некна незнам на која телевизија наша гледав.. Бамби матуранти ги викаат :facepalm:
Бамби матуранти? ХАХА, е уште ова фалеше.
Ако најдиш некое видео, постирај.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Јас не се ни сеќавам дека сум славел полуматура .... Ова со полуматуриве кај нас во струга не се слави ..... некоја скопска шема се почна пред неколку години а и да се слави со што ќе слават ? со чаши млеко и густо сокче ?
Завршил ОСНОВНО и ај сеа ќе славиме ..... јаки муда што завршил чоекот .... ај за средно е океj ама за основно ?
Ajde be pa ti pa so? Sredno si zavrsil I aj sea ke slavime, golemi "muda" sredno si zavrsil..

Kolku mi se odvratni vakvive komentari, ne mozam da ve smislam.
Ostajte gi decata da se raduvaat. Ne e deka pokasno ke pocnat da se alkoholiziraat koga ke bidat maturanti, ako ne slavat na polumatura I ne se napijat na vecerta.
Ako ne pijat na samata proslava, ke pijat posle zabavata, taka?
Ne gledam zosto da gi ukinuvaat zabavite. Moze ne treba da se praat u restorani so jadenje I sl, ama I toa ne e na odmet.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Да ..... +18
И да не дадат ќе си земиш ..... друго е да славиш нешто на 18 години а друго е на 14

епа ај тогаш до 18 години да не славиме ништо :pipi: ако не прославиме разделба со луѓе со кои си поминал 9 год, што има поголемо од тоа да се слави за тие години?

Зошто мора да има алкохол за да се слави?

коментариве ви се само да се хејтало нешто а вчера убаво ви беше кога славевте полуматура.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
епа ај тогаш до 18 години да не славиме ништо :pipi: ако не прославиме разделба со луѓе со кои си поминал 9 год, што има поголемо од тоа да се слави за тие години?

Зошто мора да има алкохол за да се слави?

коментариве ви се само да се хејтало нешто а вчера убаво ви беше кога славевте полуматура.
Ортак бараш славење на завршено ОСНОВНО образование .... тоа е некој успех за тебе ?

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Ако сум сопственик на хотел/ресторан/фото студио - Треба да имаат децата прослави :$ :$ .
Ако сум родител - Маме му ебам тие што ги измислија прославите.
Директор на школо - Да скиниме некое договорче сеа со овие фото студијата оти на одмор треба да се оди.
Ученикот - леле види го оној слави во најскапиот хотел во државата, морам и јас оти моите другарчиња ќе ми се смеат и ќе ме озборуваат ако не направам прослава.
Васко - Ах да имав еден пиштол да ви ги скратев маките.
:tapp:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Ajde be pa ti pa so? Sredno si zavrsil I aj sea ke slavime, golemi "muda" sredno si zavrsil..

Kolku mi se odvratni vakvive komentari, ne mozam da ve smislam.
Ostajte gi decata da se raduvaat. Ne e deka pokasno ke pocnat da se alkoholiziraat koga ke bidat maturanti, ako ne slavat na polumatura I ne se napijat na vecerta.
Ako ne pijat na samata proslava, ke pijat posle zabavata, taka?
Ne gledam zosto da gi ukinuvaat zabavite. Moze ne treba da se praat u restorani so jadenje I sl, ama I toa ne e na odmet.
Прифатливо е да се слават достигнувања како завршено средно, одење војска , стапување во брак , дипломирање на факултет ама за завршено основно образование само кај вас во скопје се слави .... можеби и во некои други градови ама јас само за скопје знам

S

stefi

Гостин
Многу е тоа славење у ресторани ко на свадба, а на 14 ни идење у кафана поштено не си видел така да најдобро според мене организирање некој простор на пример Вулкан или некое друго такво место. Ем девојчињава ко шо им е мерак ќе се дотераат ем шемата им е диско.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Леле, сите против полуматура, све сте пораснати, зрели... Кога дошло ред за полуматурата гарант вие и протест сте напраиле, за да се буните, така? ;) Се понашате ко да сте биле деца пред 120130 години. Основно школо, и тоа е еден дел од животот. Прелазот од основно во средно е голема работа за 14 годишно дете, а и шансите дека ќе остане во контакт со некој од основно се многу мали, така да не знам што толку ја изругавте полуматурата како таква. Ќе се соберат деца некаде, ќе играат и ќе се зезаат. Леле, што направиле!:eek:

Ние имавме полуматура во кафиЌ. И супер беше. За тоа време. :)
Против сум да се организира во самите школи, нека си одат децата во некој кафич што има лошо во тоа?o_O

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Во принцип не сум од оние луѓе кои сакаат да прават галама од се и сешто, но мислам дека периодот од основното образование е клучен за понатамошниот живот на човекот, и треба неговото завршување да се одбележи. Славењето сепак има некаква смисла, затоа што 9 години во кои си ги запознал основните принципи на животот завршува. Со некои од соучениците можеби и понатаму ќе се среќаваш, со повеќето не, но во име на времето кое сте го поминале и заеднички сте го запознавале животот, вреди да се одбележи со некаква прослава. Е сега, тоа што се претерува со облека, приватни забави, пијанење и сл. е непотребно но јас го сфаќам тоа како дел од човековата природа да бара изговор за да направи некои работи што ги сака (пијанењето е само дел од нив).

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
ти славеше полуматура ?
Не
Исто и сегашниве полуматуранти не слават. Кај нас фино лепо по дома спремаат нешо да се прослави со најблиските и тоа е тоа нема циркузи праење како кај вас.
Ај почните четвртматура да славите ..... исто време си учел и со тие до 4-то одд

Јас разбирам да се прослави матура,банкет,дипломирање,свадба ама за завршено основно ? wtf

Kajgana Shop

На врв Bottom