Третман на алергија од прашина и полен

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Јас би препорачал и инхалации од камилица, босилек, мајчина душичка (се ставаат овие тревки во сад, се загреваат и потоа се инхалира пареата - имат значително против воспалително дејство, па заради тоа и потенцијал да ги олеснат симптомите).
Инхалација со растенија против алергија од полен - НЕ!
Acid , со цела почит кон членот што ти го препорача ова, методата се граничи со врачарство, Иван Исцелител во "ординациска" верзија со направен сајт :)
За вистински доктори за алергии - државна болница, амбуланта за алергологија на дерматологија или пулмолоалерголог да те види. Другово е сѐ "мижи Асан да ти баам".

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
И јас сум супералергичен на полен, прашина, злато и други работи, ама највеќе проблеми имам од полен и прашина. Пиев лоратадин, тафен спреј во нос, капки за очи (го заборавив името), преминав на авил таблети па на едни други, нема помош од ниту едни, само ублажување со нус појави како поспаност и тотално губење на енергија. Ако не ги користам капките за очи, од 5-6 метри подалеку се ми е матно, а имам диоптер 0.02 на лево и 0.05 на десно око...наутро кога се будам одвај дишам, може е астма незнам, кога вдишувам ме стегаат градите, ушите и очите ме чешаат, носот ми е иритиран, грлото ме боли...

Ми препорачаа БИОКОМ-БИОРЕЗОНАНТНА ТЕРАПИЈА, незнам колку чини, ама морам да пробам и ова, ако има подобрување ќе соопштам тука.

Член од
6 февруари 2009
Мислења
496
Поени од реакции
462
Pola tableta "rinostop" , prava stvar za momaentalno podobruvanje! Samo sto ako ispijam cela kao drogiran sum. Ama sea za sea i polovina pomaga, te susi barut te pravi, ni nos ti tece ni oci ti solzat. Se kupuva od apteka bez recept!!!

С

Само Човек

Гостин
Што и кои се овие „Информациска медицина“? Првпат слушам и искрено не ми звучи надежно...
Патем, какви „паразити“? Станува збор за алергиска реакција на полен. Навистина не разбирам како овие би помогнале. Објасни троа подетално.
ова ти е иднината на медицината. Биоинформатика. Уфф знаеш вака сите иаме паразит,само што ќе ја фатиш рачката од лифт имаш веќе. Е сега тие бактерии, вируси, габи и паразити ти прават проблем или не прават завии од имуниот систем.Со методов правиш
детекција на инфективни агенси:бактериски, габични, паразитски, вирусни. Послем патолшка состојба преку н
еинвазивен метод. На крај се гледа каде е проблемот и на тие клетки се дава информација. Н
а клеточно ниво доаѓа до пореметување на функциите на јонските канали на "неблаговремено" затворање и отворање, до пореметување на ритамот на тие процеси и на нормалниот редослед. Потенцијалите на мембраната се менуваат така што клетката повеќе не е способна да прима и да испраќа надвор јони (Na+, K+, Ca2+…).

Околу лекот
Основна разлика помеѓу информотерапијата и фармаколошката терапија е во тоа, што при лекувањето со помош на информација се користи енергија која е зачувана во форма на АТP (аденозин-фосфорна киселина), креатинфосфат и други високоенергетски материи кои се наоѓаат во организмот на пациентот и кои можат да се синтезираат со неговиот организам.
Тоа значи дека при практикување на информотерапијата, информациите кои организмот ги прима предизвикуваат во него процес на создавање на внатрешни лековити средства. Тие средства можат да бидат и материја и енергија на внатрешните физички процеси. Тоа овозможува во процесот на информотерапијата да се користат минимални количини на материја или енергија кои се потребни само како носачи на информацијата, а со тоа и веројатноста од појавување на непосакувани ефекти при инфотерапевтското лекување се смалува толку пати колку што е помала дозата на материјата или енергијата употребена при инфотерапевтското лекување од дозата на материјата или енергијата употребена во фармаколошката терапија или физиотерапијата.
При инфотерапевтското лекување, дозата на лековитото средство се мери со единица на информација (бит).

--- надополнето: 14 мај 2012 во 12:17 ---
И јас сум супералергичен на полен, прашина, злато и други работи, ама највеќе проблеми имам од полен и прашина. Пиев лоратадин, тафен спреј во нос, капки за очи (го заборавив името), преминав на авил таблети па на едни други, нема помош од ниту едни, само ублажување со нус појави како поспаност и тотално губење на енергија. Ако не ги користам капките за очи, од 5-6 метри подалеку се ми е матно, а имам диоптер 0.02 на лево и 0.05 на десно око...наутро кога се будам одвај дишам, може е астма незнам, кога вдишувам ме стегаат градите, ушите и очите ме чешаат, носот ми е иритиран, грлото ме боли...

Ми препорачаа БИОКОМ-БИОРЕЗОНАНТНА ТЕРАПИЈА, незнам колку чини, ама морам да пробам и ова, ако има подобрување ќе соопштам тука.
Да и тоа помага, но делува на начин ти тече нос, епа сега нема да тече,а не се лечи алергијата. Значи по некое време пак може да се врати. Не се лечи болната клетка

n/a

Член од
28 декември 2011
Мислења
1.194
Поени од реакции
2.258
Инхалација со растенија против алергија од полен - НЕ!
Acid , со цела почит кон членот што ти го препорача ова, методата се граничи со врачарство, Иван Исцелител во "ординациска" верзија со направен сајт :)
За вистински доктори за алергии - државна болница, амбуланта за алергологија на дерматологија или пулмолоалерголог да те види. Другово е сѐ "мижи Асан да ти баам".
Врачарство велиш?!
Тешка квалификација, но не е неочекувана. Сепак, нашето медицинско образование дури и фитотерапијата заснована на докази ја смета за врачарство. Нејсе....

Има смисла предупредувањето дека не смее да се инхалира, доколку пареата би содржела суспендирани честички полен (иако споменати алергени беа полен од липа и тополи), ама јас мислам дека дека тоа е речиси невозможно. Антиинфламаторното дејство на етеричните масла од споменатите растенија е докажано, па би можело да служи како помошна терапија при олеснување на симтомите.

Понатаму, ако не забележа, во сите мои претходни објави упатував на лекарска контрола, а да бев врачар, веројатно немаше да го праам тоа....

Член од
22 јули 2007
Мислења
53
Поени од реакции
5
тука има многу добри и проверени производи од органско потекло + со регистрација добиваш 10 долари попуст што значи испораката ( која е 10 долари за порачка до 1.5кг ) испаѓа бесплатна.
при порачување се внесува земја Словенија, потоа во полето за општина - Македонија
секој ден има попусти и до 70% на многу производи

http://www.vitacost.com/Referee?wlsrc=rsReferral&ReferralCode=30572417

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.810
Поени од реакции
21.561
Летизен + Беконазе/Флексоназе Спреј за у нос !!! Лек нема само може привремено да ублажиш .. trust me i know :(

Се влечам со ова срање од 2008 година па навака .. средина на април почеток на мај па се до кај август сум наркос .. алергичен на се што цвета полен .. а тек сега кога ќе се расцвета липа има да умрам .. исто така сум алергичен и на животињи најмногу на мачка :D

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Врачарство велиш?!
Тешка квалификација, но не е неочекувана. Сепак, нашето медицинско образование дури и фитотерапијата заснована на докази ја смета за врачарство. Нејсе....

Има смисла предупредувањето дека не смее да се инхалира, доколку пареата би содржела суспендирани честички полен (иако споменати алергени беа полен од липа и тополи), ама јас мислам дека дека тоа е речиси невозможно. Антиинфламаторното дејство на етеричните масла од споменатите растенија е докажано, па би можело да служи како помошна терапија при олеснување на симтомите.

Понатаму, ако не забележа, во сите мои претходни објави упатував на лекарска контрола, а да бев врачар, веројатно немаше да го праам тоа....
Се извинувам, на брзина го пишував постот. Мислев на онаа ординација која му ја препорачаа на Acid, http://www.informaciskamedicina.com/kontakt.html. Инаку, твоите методи се сосема во ред. Извини уште еднаш. :)

ова ти е иднината на медицината. Биоинформатика. Уфф знаеш вака сите иаме паразит,само што ќе ја фатиш рачката од лифт имаш веќе. Е сега тие бактерии, вируси, габи и паразити ти прават проблем или не прават завии од имуниот систем.Со методов правиш
детекција на инфективни агенси:бактериски, габични, паразитски, вирусни. Послем патолшка состојба преку н
еинвазивен метод. На крај се гледа каде е проблемот и на тие клетки се дава информација. Н
а клеточно ниво доаѓа до пореметување на функциите на јонските канали на "неблаговремено" затворање и отворање, до пореметување на ритамот на тие процеси и на нормалниот редослед. Потенцијалите на мембраната се менуваат така што клетката повеќе не е способна да прима и да испраќа надвор јони (Na+, K+, Ca2+…).
Ова е врачарството што го спомнав.

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Citerizin.
Мене ми помогна.

С

Само Човек

Гостин
Ова е врачарството што го спомнав.
хмм. Сигурна си ?
1989 г. Скрипњук З.Д. ги формулирал основните поставки на информотерапијата (лабораторија за невробиологија на Киевскијот оддел на Харковскиот научно-истражувачкиот институт за неврологија и психијатрија В. П. Протопопов на Министерството за здравство на Украина), со што се појави нов правец во медицинска наука: ИНФОРМАЦИСКА МЕДИЦИНА

не носи брзи заклучоци и те молам кажи ми една случност со врачарството
--- надополнето: 14 мај 2012 во 22:34 ---
Според AlternativeF лани на медицински факултет имаше предавање по врачарство:eek: Небитно Acid и во систина еден проф. ја применува методата. За жал не давам повеќе информации зошто сум разочаран од неинформирани луѓе.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
хмм. Сигурна си ?
1989 г. Скрипњук З.Д. ги формулирал основните поставки на информотерапијата (лабораторија за невробиологија на Киевскијот оддел на Харковскиот научно-истражувачкиот институт за неврологија и психијатрија В. П. Протопопов на Министерството за здравство на Украина), со што се појави нов правец во медицинска наука: ИНФОРМАЦИСКА МЕДИЦИНА

не носи брзи заклучоци и те молам кажи ми една случност со врачарството
--- надополнето: 14 мај 2012 во 22:34 ---
Според AlternativeF лани на медицински факултет имаше предавање по врачарство:eek: Небитно Acid и во систина еден проф. ја применува методата. За жал не давам повеќе информации зошто сум разочаран од неинформирани луѓе.
Те молам објасни како во оваа ординација вршат алерготестови? Со електроди? :cautious:
Кој професор ја применува оваа метода во Систина? Кој ги држел предавањата на медицински и кој ги слушал тие предавања?

С

Само Човек

Гостин
Те молам објасни како во оваа ординација вршат алерготестови? Со електроди? :cautious:
Кој професор ја применува оваа метода во Систина? Кој ги држел предавањата на медицински и кој ги слушал тие предавања?
не зборам за предавања воведени во настава, туку луѓе од украинскиот научен -институт држеа предавање.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.487
Поени од реакции
10.232
Алергичен сум веќе 10тина години...Всушност од роџење...Така да , веќе сум навикнат.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
не зборам за предавања воведени во настава, туку луѓе од украинскиот научен -институт држеа предавање.
Добро, го потенцираше најнебитното во одговорот.
Алергија се дијагностицира со ова

како и други проблеми со организмот?
Ахааааммммм... :cautious: Добро, whatever floats your boat...

С

Само Човек

Гостин
Добро, го потенцираше најнебитното во одговорот.
Алергија се дијагностицира со ова

како и други проблеми со организмот?
Ахааааммммм... :cautious: Добро, whatever floats your boat...
Да, баш со ова.Информирај се за што станува збор не туку мрчи

Kajgana Shop

На врв Bottom