Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.498
Колку за споредба што му се случи на еден швркнат што проба да тера свои политики на спортски настанЗашто се правите на три и пол и мешате политичари и спортисти? Ако првите се тука за дипломатски работи и грешат во милион полиња и имаат милион опструкции, токму оние вторите се вистинските амбасадори кај кои нема простор за дилеми и секогаш мора да негуваат исклучителен патриотизам! Па видете ги Србите или Грците, нивните спортисти, видете го еден Џокович! Сите се толку патриотски настроени што дел преминуваат и во национализам. Едноставно тоа е тој спортски менталитет насекаде познат. Перо пред милиони гледачи ширум Европа и цел свет кого прослави?? ФИРОМ ли?? Спортистите се луѓе кои СЕКОГАШ МОРА ДА ЈА ПРОМОВИРААТ СВОЈАТА ЗЕМЈА! Затоа и добиваат стипендии, ордени за заслуги и доживотни пензии. Кога капитенот на најсилната спортска репрезентација вака ќе го понижи сопствениот народ, во било која друга држава веднаш би останал без лентата, ако не и без местото во репката! Но нејсе, човекот играше со стечач од Ц. Звезда утакмици, си ја нарекува земјата онака како што само најомразениот непријател би ја нарекол, па дај бре не бидете толку лицемерни да го нарекувате патриот. Нека не е предавник, но не го величајте до врвот на терасата! Смешно е... Веднаш да му се земе капитенската лента!
In 2008, Čavić won the European championship in the 50 m butterfly, setting the new European record (23.11) in Eindhoven, Holland – a result briefly quashed when the European Swimming Federation (LEN) immediately disqualified the swimmer for wearing a T-shirt at the medals ceremony that read “Kosovo is Serbia”.
Така да не се правете наудрени дека ви е дозволено што сакате да правите таму, овие неколку спортски федерации се преригорозни во мешањето вакви нерешени политички загатки и еве како Чавиќ се испозаеба себеси со тоа што сакаше да се направи најпаметен со маицата.