Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Зашто се правите на три и пол и мешате политичари и спортисти? Ако првите се тука за дипломатски работи и грешат во милион полиња и имаат милион опструкции, токму оние вторите се вистинските амбасадори кај кои нема простор за дилеми и секогаш мора да негуваат исклучителен патриотизам! Па видете ги Србите или Грците, нивните спортисти, видете го еден Џокович! Сите се толку патриотски настроени што дел преминуваат и во национализам. Едноставно тоа е тој спортски менталитет насекаде познат. Перо пред милиони гледачи ширум Европа и цел свет кого прослави?? ФИРОМ ли?? Спортистите се луѓе кои СЕКОГАШ МОРА ДА ЈА ПРОМОВИРААТ СВОЈАТА ЗЕМЈА! Затоа и добиваат стипендии, ордени за заслуги и доживотни пензии. Кога капитенот на најсилната спортска репрезентација вака ќе го понижи сопствениот народ, во било која друга држава веднаш би останал без лентата, ако не и без местото во репката! Но нејсе, човекот играше со стечач од Ц. Звезда утакмици, си ја нарекува земјата онака како што само најомразениот непријател би ја нарекол, па дај бре не бидете толку лицемерни да го нарекувате патриот. Нека не е предавник, но не го величајте до врвот на терасата! Смешно е... Веднаш да му се земе капитенската лента!
Колку за споредба што му се случи на еден швркнат што проба да тера свои политики на спортски настан

In 2008, Čavić won the European championship in the 50 m butterfly, setting the new European record (23.11) in Eindhoven, Holland – a result briefly quashed when the European Swimming Federation (LEN) immediately disqualified the swimmer for wearing a T-shirt at the medals ceremony that read “Kosovo is Serbia”.

Така да не се правете наудрени дека ви е дозволено што сакате да правите таму, овие неколку спортски федерации се преригорозни во мешањето вакви нерешени политички загатки и еве како Чавиќ се испозаеба себеси со тоа што сакаше да се направи најпаметен со маицата.

D

dagau

Гостин
Колку за споредба што му се случи на еден швркнат што проба да тера свои политики на спортски настан

In 2008, Čavić won the European championship in the 50 m butterfly, setting the new European record (23.11) in Eindhoven, Holland – a result briefly quashed when the European Swimming Federation (LEN) immediately disqualified the swimmer for wearing a T-shirt at the medals ceremony that read “Kosovo is Serbia”.

Така да не се правете наудрени дека ви е дозволено што сакате да правите таму, овие неколку спортски федерации се преригорозни во мешањето вакви нерешени политички загатки и еве како Чавиќ се испозаеба себеси со тоа што сакаше да се направи најпаметен со маицата.
Другар тука збориме за основното човеково право, правото за самоопределување. Каква врска има примеров со Перо Антиќ?

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Перо зема стипендија (?!) од Македонија, ама платата во Грција му е колку 100 наши посрани стипендии.
Глуп муабет е, ептен.
100 наши посрани, не ми се верува. наши посрани, грчките златни. Ако е така нека се откаже од нашата посрана стипендија и нека си седи у грчка.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Зашто се правите на три и пол и мешате политичари и спортисти? Ако првите се тука за дипломатски работи и грешат во милион полиња и имаат милион опструкции, токму оние вторите се вистинските амбасадори кај кои нема простор за дилеми и секогаш мора да негуваат исклучителен патриотизам! Па видете ги Србите или Грците, нивните спортисти, видете го еден Џокович! Сите се толку патриотски настроени што дел преминуваат и во национализам. Едноставно тоа е тој спортски менталитет насекаде познат. Перо пред милиони гледачи ширум Европа и цел свет кого прослави?? ФИРОМ ли?? Спортистите се луѓе кои СЕКОГАШ МОРА ДА ЈА ПРОМОВИРААТ СВОЈАТА ЗЕМЈА! Затоа и добиваат стипендии, ордени за заслуги и доживотни пензии. Кога капитенот на најсилната спортска репрезентација вака ќе го понижи сопствениот народ, во било која друга држава веднаш би останал без лентата, ако не и без местото во репката! Но нејсе, човекот играше со стечач од Ц. Звезда утакмици, си ја нарекува земјата онака како што само најомразениот непријател би ја нарекол, па дај бре не бидете толку лицемерни да го нарекувате патриот. Нека не е предавник, но не го величајте до врвот на терасата! Смешно е... Веднаш да му се земе капитенската лента!
oф бе леле, а да извадеше македонско знаме на прославата, дел од истиве што плукаа сега ќе го плукаа за тоа како бил националист, и како тоа ние сме националисти!

И тоа уште самиот викаш: видете ги Србите и Грците... па тие се едни од глобално најомразените селекции баш заради нивниот национализам! Ама ај, како ќе ви сврти, кога ќе испадне некој од нас „националист“ тогаш не требало, сега треба...

Македонче, експерт за СЕ, сега сите станаа експерти и за спорт и надворешна политика...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.921
Поени од реакции
16.193
100 наши посрани, не ми се верува. наши посрани, грчките златни. Ако е така нека се откаже од нашата посрана стипендија и нека си седи у грчка.
Ај кажи ми ти на мене колку е една стипендија? .. и воопшто дали постои такво нешто кај нас, или се воведе од пред некоја година.
Грижа за спортисти 0 кај нас. Тоа беше поентата, не дека на Грција им е златна или позлатена.
Па и да си седи, шо толку тебе тоа те забрињава?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Другар тука збориме за основното човеково право, правото за самоопределување. Каква врска има примеров со Перо Антиќ?
Има бе пријател. Како немало? Ти мислиш дека ако Перо се пожали дека го терале да каже ФИРОМ ќе го сослуша некој? Ќе го прашаат а баце твојата земја како се води под ФИБА? И?Само што така ќе си направи ем проблеми со клубот, ем со ФИБА, за што? За во Македонија едно три четири дена да го слават што рекол Македонија и после да потоне во заборавот како и премногу македонски спортисти. Али хеј, битно кажал Македонија, шо има везе шо од првак на европа ќе се пресели во тим од втора сибирска лига.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
pero sto pati pokaza kolkav makedonec e a ti sto plukas po nego kazimi so sto se pravis tolkav makedonec sto imas ti napraveno za makedonija , inace nie makedoncite sme najpoganiot narod na svetov znaci da mozime eden so drug ocite ke si gi isterame , e bas za toa site ne ebavaat kako sakaat se duri ima vakvi olosi kako tebe glava nema da krenime ,korenite na nasata lubomora i poganstilok ni datiraat uste od antikata sami si go ubivme filip 2 sami aleksandar 3 sami si go unistivme samoilovoto carstvo sami go unistivme ilindenskoto vostanie sami go predadovme karpos goceta gjorce racin cento i eve sega najnovo pamtam kako se plukase po tose proevski -peder vlav nz sto ama koga go snema site ee vaka taka eve posle negovata smrt pesna makedonska nemam cueno , taka e i za pero sega igra najdobar e edinsven makedonec koj uspea da osvoi kosarkarska evropa e nego ke go plkame ama koga ke go nema e togas ke go barame
Пеце Наумовски има, неписмен. Иначе само ти си поган од Македонците.
--- надополнето: 14 мај 2012 во 21:11 ---
Ај кажи ми ти на мене колку е една стипендија? .. и воопшто дали постои такво нешто кај нас, или се воведе од пред некоја година.
Грижа за спортисти 0 кај нас. Тоа беше поентата, не дека на Грција им е златна или позлатена.
Па и да си седи, шо толку тебе тоа те забрињава?
600еура
Има бе пријател. Како немало? Ти мислиш дека ако Перо се пожали дека го терале да каже ФИРОМ ќе го сослуша некој? Ќе го прашаат а баце твојата земја како се води под ФИБА? И?Само што така ќе си направи ем проблеми со клубот, ем со ФИБА, за што? За во Македонија едно три четири дена да го слават што рекол Македонија и после да потоне во заборавот како и премногу македонски спортисти. Али хеј, битно кажал Македонија, шо има везе шо од првак на европа ќе се пресели во тим од втора сибирска лига.
Не е никаков проблем како ќе се изјасни уопште. Проблем е што тука е патриот а таму....

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Не ми е јасно што се умарате за Антич што рекол ФИРОМ,воопшто не е битно.

D

dagau

Гостин
Значи ти го оправдуваш потегот на капитенот на моментално нашата најескспонирана репрезентација да ја нарече својата земја ФИРОМ? Зарем би оправдал и евентуален потег на Калиопи, кога по изведбата на "Црно и бело", би рекла Thank you Europe, vote for FYROM?? Пошто логиката ти е таа, и во ФИБА и на ЕВРОСОНГ сме примени под привремената референца. Ондак тебе не ти смета ни самиот да се наречеш ФИРОМ?? Зошто тогаш се бориме за името, зошто сите оние кампањи Dont You FYROM Me, ако главните фаци кои треба да бидат стожерот на нашата борба самите се фиромизираат на најпознатите културни и спортски манифестации?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Значи ти го оправдуваш потегот на капитенот на моментално нашата најескспонирана репрезентација да ја нарече својата земја ФИРОМ? Зарем би оправдал и евентуален потег на Калиопи, кога по изведбата на "Црно и бело", би рекла Thank you Europe, vote for FYROM?? Пошто логиката ти е таа, и во ФИБА и на ЕВРОСОНГ сме примени под привремената референца. Ондак тебе не ти смета ни самиот да се наречеш ФИРОМ?? Зошто тогаш се бориме за името, зошто сите оние кампањи Dont You FYROM Me, ако главните фаци кои треба да бидат стожерот на нашата борба самите се фиромизираат на најпознатите културни и спортски манифестации?
А што ми дала мене државава како репрезентативец во мојот спорт па да се осеќам дужна? Знаеш ли дека од мои пари плаќам цела кариера што и да треба, од натпревари до лекарски третмани? За тоа што треба да плаќаш за да си во репрезентација ли?
За тоа што треба да плаќаш и да стартуваш на натпревар?
За студот секоја зима, за ладната вода, за нехигиената?
Пред да ме нападнеш, јас бев дел од колективот кој требаше да оди 2007 на Игрите на ЈИЕ во грција кога ни собраа на граница се што имаше МКД на него во знак на протест се вратив дома.

Ама сеа глеам дека грешка беше тоа пошоништо не се смени од тогаш изатоа го разбирам Перо.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
Пеце Наумовски има, неписмен. Иначе само ти си поган од Македонците.
--- надополнето: 14 мај 2012 во 21:11 --- ima zimi tasaov ima igrano samo vo fajnal for nema osvoeno evropska titula , jas ne jadam gomna kako tebe i kompanija vie se sto e vredno za ova nasa drzava ovoj narod vie site takvite samo omalozuvate se i so treba i so netreba .

600еура

Не е никаков проблем како ќе се изјасни уопште. Проблем е што тука е патриот а таму....
--- надополнето: 14 мај 2012 во 21:32 ---
pa od takvi ko tebe i ke sedi ic k**rt nema da go boli poso nikoj tamu nema da mu jade gomna kako ti ovde so jades

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
--- надополнето: 14 мај 2012 во 21:32 ---

pa od takvi ko tebe i ke sedi ic k**rt nema da go boli poso nikoj tamu nema da mu jade gomna kako ti ovde so jades
Абе шо запна со вакви глупости, не реков дека треба тука да седи цел живот да не мрдне од овде, за да го славиме. Само треба да припази на понашање како лидер на репрезентацијата и идол на навијачите.
--- надополнето: 14 мај 2012 во 21:41 ---
Пред да ме нападнеш, јас бев дел од колективот кој требаше да оди 2007 на Игрите на ЈИЕ во грција кога ни собраа на граница се што имаше МКД на него во знак на протест се вратив дома.

Ама сеа глеам дека грешка беше тоа пошоништо не се смени од тогаш изатоа го разбирам Перо.
Добро си направил. Батерфлај ефект сигурно не си предизвикал. И да си влегол во Грција, сега пак ќе бевме овде и ќе го водевме овој бесмислен разговор. Вака барем си го сочувал достоинството, колку толку.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
Абе шо запна со вакви глупости, не реков дека треба тука да седи цел живот да не мрдне од овде, за да го славиме. Само треба да припази на понашање како лидер на репрезентацијата и идол на навијачите.
--- надополнето: 14 мај 2012 во 21:41 ---slusaj za zabe se glupirame na temava za antic poso sakas veruvaj sakas ne realnosta e taa sto ja kaza antic nie nesme nigde r. makedonija segde sme nie FIROM antic ne kriv sto B.C i kiro gligorov go menaa imeto vo FIROM a eve sega veruvaj me deka ako se najdi nekoe resenie i se klaj na referendum siguren sum deka ke go ubedat narodov + albancite i ke ni smenat se i kade e nemakedonstinata na antic nemakedonstina e toa sto sami nie si se narekovme FIROM i toa sme realno sme toa nisto drugo

Добро си направил. Батерфлај ефект сигурно не си предизвикал. И да си влегол во Грција, сега пак ќе бевме овде и ќе го водевме овој бесмислен разговор. Вака барем си го сочувал достоинството, колку толку.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Антиќ предавникот оваа работа ...

Да се разбереме....срце ме боли кога ќе го слушнам она мочано зборче од негова уста ама не е тој крив што така не вика еден дел од светот.Вината за тоа треба да се бара на друго место,а не кај спортистите.

п.с Спанулис (играчот до него) што е предводник на тимот и е штрк од она што можеше да се види на ТВ е ептен близок со Перо.Сигурен сум дека не му претставува никаков проблем да го нарече Македонец зошто е апла очигледно дека политиката е многу далеку од соблекувалната на Олимпијакос.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Каква споредба.... Евросонг со Олимпијакос. Евросонг можеш да го споредиш со Евробаскет на пример, таму како се претставуваше Перо? Калиопи на Евросонг не и зависи ништо од тоа како ќе се претстави, а на Перо му зависи, треба да остане во Атина уште доста години зима солидна плата и се што оди со тоа. Единствена поглупа споредба е таа со Панчев.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom