LCD телевизори

Член од
15 април 2010
Мислења
38
Поени од реакции
0
Дечки може малку помош имам телевизор LG 42 LE 5500 и сега како може да гледам филм преку усб со превод пробав со mkvmerge на компјутерот кога ке го уклучам филмот го има преводот а на тв го нема превод одев по упатставата ама ништо ако знае некој да ми каже што треба да направам фала

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Дечки може малку помош имам телевизор LG 42 LE 5500 и сега како може да гледам филм преку усб со превод пробав со mkvmerge на компјутерот кога ке го уклучам филмот го има преводот а на тв го нема превод одев по упатставата ама ништо ако знае некој да ми каже што треба да направам фала
Филмот и преводот треба да имаат исто име и да се во ист фолдер.

Член од
15 април 2010
Мислења
38
Поени од реакции
0
Како се прави тоа да се со исто име и во ист фолдер

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Така што на усб стик ќе ставиш филм ави или мкв со вакво име, пример:
Matrix.avi ili Matrix.mkv и превод со исто име Matrix.srt. Така автоматски плеерот ќе го вчита и преводот. Се мисли на исти фолдер ако имаш повеќе филмови на еден стик, за секој филм посебен фолдер. Ако е само еден филм, тогаш само стави ги превод и филм на стик на едно место и тоа е тоа.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Nemozam nikako da go priklucam PC to site proceduri gi praam i na kraj nema signal vika a lcd -to mie Philips site vikaat se specificni tie dali nekoj mozebi znae podetalno kako da se povrzam ....

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Nemozam nikako da go priklucam PC to site proceduri gi praam i na kraj nema signal vika a lcd -to mie Philips site vikaat se specificni tie dali nekoj mozebi znae podetalno kako da se povrzam ....
Не те разбрав добро, сакаш ли да го поврзеш компјутерот на ЛЦД телевизор?

Ако ти е поврзано како што треба било со VGA, DVI или HDMI кабел, послето во опциите кај графичката треба да подесиш Extend/Clone/Dual View за да добиеш слика и на вториот монитор (во случајов ЛЦД тв).

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Не те разбрав добро, сакаш ли да го поврзеш компјутерот на ЛЦД телевизор?

Ако ти е поврзано како што треба било со VGA, DVI или HDMI кабел, послето во опциите кај графичката треба да подесиш Extend/Clone/Dual View за да добиеш слика и на вториот монитор (во случајов ЛЦД тв).
Da tocno nemoze com.da go povrzam idam so VGA kabel no koga sakam da go instaliram ne mi ja dava slikata vika nema signal , na koja graficka treba da podesuvam koga jas se povrzuvam samo so kukisteto i LCD tv ne koristam monitor od com. ..

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Sigurno ima toj televizor HDMI vlez, a grafickata ti ima dvi izlez. Kupi DVI-HDMI kabel i povrzi gi, posle na dalinskoto baraj pc ili na source ili na sto veke se bira vlezniot signal na televizorot izberi PC ili HDMI i ke imas slika. Ako veke nemas DVI izlez na graficka odis so VGA, togas samo na dalinskoto izberi PC ili tamu vo opcii vga.

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Супер е телевизорот, вреди за парите, за дизајнот нема муабет најфаца телевизорчиња прават самсунг и има вграден DTS декодер така да ќе немаш проблем при пуштање на HD филмови со DTS аудио :)
А и на обични SD канали колку што разгледав пред некој ден, најдобра слика имаат самсунг.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
За мене јас би играл на поголем екран плазма 50-51" за исти пари, секако првенствено би гледал да има DVB C тјунер и усб со подршка за мкв/титлови, DTS.

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Едно прашање ако може: Се двоумам меѓу 2 самсунг телевизори, едниот има 50 hz CMR, другиот има 100. Е сеа ме интересира што е разликата меѓу 50 и 100 и дали има некое огромно влијание тоа, поточно што ќар би имал ако би го земал тој со 100. Цената им е скоро слична, можеби и поскап е малце тој со 50 hz :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Едно прашање ако може: Се двоумам меѓу 2 самсунг телевизори, едниот има 50 hz CMR, другиот има 100. Е сеа ме интересира што е разликата меѓу 50 и 100 и дали има некое огромно влијание тоа, поточно што ќар би имал ако би го земал тој со 100. Цената им е скоро слична, можеби и поскап е малце тој со 50 hz :)

Многу има да се учи за да го купиш вистинскиот модел за тие пари што планираш да ги потрошиш. истражувај и читај колку повеќе можеш да ти стане појасна сликата, и да го увидиш маректиншкиот трик на трговците.

http://hdtelevizija.com/vodici-za-kupovinu/

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Луѓе,денес земав еден Daewoo EP 32 R3 B телевизор,е сега кога ќе ставам УСБ во него,и ќе отидам во менито,селектирам филм,не сака да отвори,т.е. не сака да влезе во менито за филм.Стискам ентер ентер ама не сака.
Ај хелп малку ако знае некој?

Kajgana Shop

На врв Bottom