Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Завршив и со 2ра сезона, слики ќе стаам покасно.Освоив 9 место, ептен изненадувачко за мене, по лошиот почеток и скромните финансии, како и скромниот број и квалитет на играчи.
Кабул ми испадна најјако засилување(како што очекував),успат во зимски преоден рок го земав Ворм од Свонси во замена за играч, и добив јако голмаче :)
Е сеа гледам дека и овој Оспина е слободен играч.Дали вреди да го земам иако го имам Ворм?Ако го земам Оспина ќе треба Ворм да си иде, зашто неможам 2 приближно јаки голмани да имам во тим.Совет?

M

marko 1996

Гостин
Да прашам со стадионот , ми вика може две сезони дека им е у план да се гради стадионот и ми е во сиво , неможам значи да кликнам за да побарам а вика дека ќе се прави стадион. Имам 12 илјади само а освовено све што е можно лига шампиони , премиер лига сите купови... 2021 сум некое чаре?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Да прашам со стадионот , ми вика може две сезони дека им е у план да се гради стадионот и ми е во сиво , неможам значи да кликнам за да побарам а вика дека ќе се прави стадион. Имам 12 илјади само а освовено све што е можно лига шампиони , премиер лига сите купови... 2021 сум некое чаре?
Со кој клуб играш ? како може да имаш 12 илјади само .. види таму барај кој е најбогат клуб и ке видиш на кое место си и колку пари имаш во тој момент .

M

marko 1996

Гостин
Со кој клуб играш ? како може да имаш 12 илјади само .. види таму барај кој е најбогат клуб и ке видиш на кое место си и колку пари имаш во тој момент .
Гледачи 12 илјади а иначе 371 милион имам

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Завршив и со 2ра сезона, слики ќе стаам покасно.Освоив 9 место, ептен изненадувачко за мене, по лошиот почеток и скромните финансии, како и скромниот број и квалитет на играчи.
Кабул ми испадна најјако засилување(како што очекував),успат во зимски преоден рок го земав Ворм од Свонси во замена за играч, и добив јако голмаче :)
Е сеа гледам дека и овој Оспина е слободен играч.Дали вреди да го земам иако го имам Ворм?Ако го земам Оспина ќе треба Ворм да си иде, зашто неможам 2 приближно јаки голмани да имам во тим.Совет?
Оспина е Бог, значи зимај Оспина. Ворм му стави rotation статус, па ако се буни, тогаш може да го продадеш, ако не се буни, играј го во куп и во „небитни“ утакмици.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Добро е ми го тргнаа ембаргото само што пишав тогаш, ај да видиме новиве газди какви ќе се.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Играта ми крашнува при лоадирање на сејвот. Ја јавува следнава порака:

First of all you need to turn on hidden files and folders.

XP:
My Computer
'Tools'
'Folder Options'.
The go to the 'View' tab and select 'Show hidden files and folders'

Windows Vista and Windows 7:
My Computer
'Organize'
'Folder and Search Options'.

Once this is done, follow the instructions below:

Windows XP:
1. Open “My Computer”
2. Navigate to : “Documents and Settings\<Username>\Application Data\
3. Go into the “Sports Interactive” Folder.
4. Delete the “Football Manager 2012” Folder.

1. Click “Start”
2. Click your username on the start Menu
3. Click on “AppData” and then “Roaming”
4. Go into the “Sports Interactive” Folder
5. Delete the “Football Manager 2012” Folder.

If you get an xml parsing error message

Try this:

Delete the following folder:

XP: C:\Documents and Settings\[your username]\Application Data\Sports Interactive\Football Manager 2012\settings

Vista\Windows7: C:\Users\[your username]\AppData\Roaming\Sports Interactive\Football Manager 2012\settings

Once deleted restart your computer and try launching the game again.
Го пробав ова во спојлеров, но не помогна. Друго чаре? :confused:

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Оспина е Бог, значи зимај Оспина. Ворм му стави rotation статус, па ако се буни, тогаш може да го продадеш, ако не се буни, играј го во куп и во „небитни“ утакмици.
Ме одби гадот и тоа за fucking Олимпијакос.Сеа гледам дека сме му давале скоро иста плата (1-2 к разлика), и бонусите се тука некаде, а он ме одби....Добро и Ворм не е толку лош :)

Член од
1 април 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
има ли искочено пач за трансферите ?

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
Сакаш да ти пратам готови тренинзи ?
Одлични тренинзи се тоа,кај мене дури и Занети на 39 години сеуште се развива од тие тренинзи :pos:
Имам и неколку готови тактики ако сакаш.
Во врска со другото,најдобро е ти да присуствуваш на секој прес,бидејќи ако го пратиш помошникот може да каже нешто што не треба и моралот во екипата да биде нула.
Секако,треба да пазиш и ти што ќе кажуваш на пресовите.
На полувреме ако не си задоволен од резултатот,т.е ако губиш зборувај им со агресивен тон на играчите,така се мотивираат.
После секое дерби што ќе го победиш,фали ги играчите,моралот така им лета до плафон и даваат резултати.
Формација за Ливерпул и јас мислам дека е најдобра 4-5-1,во напад осамен Суарез со голема поддршка од средниот ред.
Би ти препорачал да го земет Мет Џарвис ако си можност,т.е ако имаш пари,а ако немаш,стави на трансфер листа сите играчи што не ти требаат,а земаат јака плата.
Додека играв јас со Вест Хем,го земат Мет Џарвис одма,лево крило е,бомба лево крило,јак центаршут и опасен дриблинг.
Равел Морисон исто така школа на Вест Хем АМЦ игра,19 години има,ама се развива ненормално многу јако и игра одлично.
Џејмс Томкинс,одбрана и Џејк Колисон,среден ред.
Овој вториов ми беше key player во Вест Хем,многу јако играчиште,барем на менаџерот.
Уз Џерард и Леива одлично би се вклопил.
Пријателе прати ми на пп линк од тренинзите и тактиките да видам како играш

Г

Гучи

Гостин
Има некој "умрено" на менаџеров? :LOL: Мислам, да стигнал до одредена старост и да неможе више да игра :)

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Играта ми крашнува при лоадирање на сејвот. Ја јавува следнава порака:

First of all you need to turn on hidden files and folders.

XP:
My Computer
'Tools'
'Folder Options'.

My Computer
'Organize'
'Folder and Search Options'.

Once this is done, follow the instructions below:

Windows XP:
1. Open “My Computer”
2. Navigate to : “Documents and Settings\<Username>\Application Data\
3. Go into the “Sports Interactive” Folder.
4. Delete the “Football Manager 2012” Folder.

1. Click “Start”
2. Click your username on the start Menu
3. Click on “AppData” and then “Roaming”
4. Go into the “Sports Interactive” Folder
5. Delete the “Football Manager 2012” Folder.

If you get an xml parsing error message

Try this:

Delete the following folder:

XP: C:\Documents and Settings\[your username]\Application Data\Sports Interactive\Football Manager 2012\settings

Vista\Windows7: C:\Users\[your username]\AppData\Roaming\Sports Interactive\Football Manager 2012\settings

Once deleted restart your computer and try launching the game again.
Го пробав ова во спојлеров, но не помогна. Друго чаре? :confused:
Луѓе помош околу ова? Никому се нема случено? :sick:

Можда пачување во 12.2.2 верзијата ќе помогне?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Пробај да ја реинсталираш, само сејвот го стави во некој друг фолдер.
Не верувам дека ќе помогне, затоа што изгледа нема решение за тој проблем, ама ништо не те кошта.

Го избриша крашот од My Documents?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Луѓе помош околу ова? Никому се нема случено? :sick:

Можда пачување во 12.2.2 верзијата ќе помогне?
Избриши све што имаш снимано .. па пробај од почеток пушти ја играта..

Kajgana Shop

На врв Bottom