Ти Христијанин си?
Пошто видов дека прашањето беше поставено до Христијаните.
Атеист или АлКаеда, што си?
Ахх етикети, јас сум човек прв. А од етикетите што ги создава несвесниот ум сум христијанин.
--- надополнето: 13 мај 2012 во 17:44 ---
Најголема, грешка е што мислиме дека нешто знаеме, НЕ не знаеме.Да се собере целото човество не би можело да ја објасни суштината на една мува. Религиите се само магарето на патот кон бога, на крајот треба да се симнете од магарето и да влезете кај бога. Таму тој ќе суди кој за каде е. Да му објаснуваш на човек што е бог изгледа вака. Слеп човек те рашува каква е жолтата боја и му велиш горка затоа шрто не можеш да му дадеш друга аналогија. Дали знае каква е , НЕ но ти верува дека е горка . Знаете како што син ви ви верува да не фајќа рингла зошто жиш жиш. Дали тој знае што е шпоретот ,НЕ, но верува на својот татко дека е жиш .Пред некоја година видов човек кој му рече на син му ,фрли се од терасата јас ќе те фанам, детето без проблем, но потоа неговото другарче требаше да го направи тоа, но тоа не скокна. Човекот зачуден запраша зошто се плаши? Жена му рече затоа што не е твој син.
Иста е и вербата во Бог, ние едноставно му веруваме и нее бараме објаснување за тоа што го кажува.
--- надополнето: 13 мај 2012 во 17:52 ---
Ете ја таа деховна логика што јав викаат некои,. за мене логика на животот.
Стварно не ми е јасно како луѓето не се сомневаат дека чек од милион долари е милион долари. Чек од милион долари е само хартија, ништо повеќе. Ете ги тие етикети што ги ставаат луѓето. Творецот незнам колку имиња има, но сепак е творец
Ете тоа сакал да каже исус со она не правете слика.