Oнлајн складирање (online storage)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Skydrive веќе го намали просторот на 7 гб.Тоа е и единствена опција за секој нов регистриран корисник.Но,ако сте негов корисник од порано можете бесплатно да го надоградите просторот до 25 гб, но и таа опција ќе биде достапна кратко време.Затоа побрзајте да си го надоградите просторот на SkyDrive.Еве и како:
How to Keep Your Free 25 GB of Microsoft SkyDrive Storage

SkyDrive FTW!

Плус можете да си симнете SDExplorer за да имате интернет партиција директ во (My) Computer или па “пешки“ да го мапирате SkyDrive фолдерот.

SkyDrive FTW!

Плус можете да си симнете SDExplorer за да имате интернет партиција директ во (My) Computer или па “пешки“ да го мапирате SkyDrive фолдерот.

Имаш на ајфонот SkyDrive инсталирано? Јас на windows phone кога уплоадирам слика ми ја намалува резолуцијата и квалитетот. Не гледам опција да го сменам, на ајфон како е?

Имаш на ајфонот SkyDrive инсталирано? Јас на windows phone кога уплоадирам слика ми ја намалува резолуцијата и квалитетот. Не гледам опција да го сменам, на ајфон како е?

Си бирам на ајфонот дали да ги смалува сликите или да ги става оригиналите :)

Си бирам на ајфонот дали да ги смалува сликите или да ги става оригиналите :)

:pos: Стварно не ги сваќам Мајрософт некогаш, како и да е сепак повеќе корисници во предност сте. А

:pos: Стварно не ги сваќам Мајрософт некогаш, како и да е сепак повеќе корисници во предност сте. А

Абе мора да има :)
Побарај да не има некоја понова верзија :)

Кај нас ваквите предности генерално ги користат ентузијастите.
Гледам братми е фасциниран од ваквата услуга што убунту ја нуди.

Лично за да користам web storage Би требало барем некаква практична примена да имам од тоа. Идејата е супер, ама не седнувам на различни компјутери секој ден.

Лично за да користам web storage Би требало барем некаква практична примена да имам од тоа. Идејата е супер, ама не седнувам на различни компјутери секој ден.

Имаш 20-30 гига музика и исто толку слики/клипчиња од родендени, забави, излети.... да не ги ставаш на хард дискови, USB или цедиња кои можат секој момент да се зезнат, ги ставаш на нет и ги имаш секогаш и секаде.

Имаш 20-30 гига музика и исто толку слики/клипчиња од родендени, забави, излети.... да не ги ставаш на хард дискови, USB или цедиња кои можат секој момент да се зезнат, ги ставаш на нет и ги имаш секогаш и секаде.
На нет исто може да се зезне, тоа е проблемот.
Мојот хард диск ми е секогаш посигурен затоа што ми е тока и ако нешто се случи тоа е моја одговорност и ќе можам јас да реагирам.
Но за такви некои работи како музики и слики доста е практично с оглед дека до сеа веќе два пати изгубив огромни дискографии.

Мојот хард диск ми е секогаш посигурен затоа што ми е тока и ако нешто се случи тоа е моја одговорност и ќе можам јас да реагирам.
Но за такви некои работи како музики и слики доста е практично с оглед дека до сеа веќе два пати изгубив огромни дискографии.

Како ќе реагираш ако ти рокне хард дискот? А и како ќе се зезне на нет проблемот?

Бекап.
--- надополнето: 13 мај 2012 во 13:44 ---
Шансите на нет да се зезне нешто се далеку помали отколку кај тебе да се зезне нешто.

Кај мене на скајдрајв многу споро ми иде upload-от...Максимум 300кб/с
А на дробопс и гугл драјв - 1- 1.5mb/s

И тие се чуваат на некој хард диск, се е до перцепција јебига.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom