Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Колеги ај некој од МЧР ако го знае тој Schein-овиот систем малце да го објасни тоа радијалното движење, пишува дека е движење од јадрото спрема периферијата, вработените можат да бидат унапредени но и понатаму да останат на периферијата или да останат на истото ниво, но да се движат поблиску до јадрото на системот. :cautious: Онака, уат д фак? Шо значи ова во реален живот?

А да и последниот кејс го нема во тие учебниците од Либро и Зоки, некој идеа кај да го најдеме?

Како мислиш го нема кејсот? Кај мене го има:
"Стресот на работните места во современото живеење"

Како мислиш го нема кејсот? Кај мене го има:
"Стресот на работните места во современото живеење"

Епа кај мене и кај некој останати колеги го нема.

Колеги, Јавни финансии вториот колоквиум потежок ли е доста од првиот? Утре полагам, па ако имате нешто да ми посочите на што да обрнам повеќе внимание додека повторувам... Фала однапред

Менаџмент на мал бизнис се знае кога ќе истакне оценки?

И осигурување сигурно не треба теорија?

Менаџмент на мал бизнис се знае кога ќе истакне оценки?

И осигурување сигурно не треба теорија?
За првото рекол во Вторник, конечни оценки, за второто ич не знам.

Менаџмент на човечки ресурси некој што беше 2ра група, да ми каже кои кејсови се паднаа и кои беа точните одговори? Фала :)

Менаџмент на човечки ресурси некој што беше 2ра група, да ми каже кои кејсови се паднаа и кои беа точните одговори? Фала :)

последниот кејс и тој со 360 систем на оценување. Кај последниот ти беше прашањето кои се двата екстерни фактори кои влијаат на стресот на Тереза, одговорите беа промени во животот така нешо и семејни проблеми, а кај тој 360 системот кои се недостатоците, точни одговори беа обемен материјал и непостоење на анонимност.

Тој првио кејз кај втората група ептен ми боди очи јас заокружив само под А,ама покето колеги ми рекоја дека требало под А и под В...

Да ти е**м грдиот предмет МЧР, има само 14 минути за решавање вкупно, тоа кејсовите никакви сосе понудените одговори. Катастрофа.
Не, стварно, зашто има толку малку време за решавање? Не можев да добојам

Тој првио кејз кај втората група ептен ми боди очи јас заокружив само под А,ама покето колеги ми рекоја дека требало под А и под В...

Абе нагласено беше во прашањето дека се два фактора. Незнам зш сите се збунаја.

Иначе имаше време бе, јас во 2 и 20 излегов, после мене уште останаја 15 мин минимум.

Абе нагласено беше во прашањето дека се два фактора. Незнам зш сите се збунаја.

Иначе имаше време бе, јас во 2 и 20 излегов, после мене уште останаја 15 мин минимум.
Па шознам ко полагав тие два фактори ми беа спакувани под А :D во секој случај овај колоквиум полесен ми делуваше него првиот,доста работи од скриптата паднаја...

Kolegi ima nekoj so gi polagal Teorija na organizacija i Marketing menadzment da spodeli iskustvo shto da se uci,i ako ima nekoj prasanja da prati :confused:

Можни (идни) колеги. Да ве прашам некои работи, би сакал да ги знам пред (ако) се запишам на овој факс.
1.Во кој смер има најмалце математика?
2.Каква е математиката, сметководтсвото и статистиката?Тоа сум чул дека највише ги кочи студентиве (барем на државниот).
3.Мене воопшто не ми иде математика каква се учи во средно, равенки, функции и слични задачи. Дали математиката, сметководството и статистика е нешо у смисла-Пресметка на видови трошоци, оперативен профил, данок перед и после оданочување, годишни пресметки и слични ЛОГИЧКИ и потребни работи или е тупење на мозок како во средно?
И ако не ви е тешко кажете ми уште нешто што е карактеристино за економски.
Фала! :)

Можни (идни) колеги. Да ве прашам некои работи, би сакал да ги знам пред (ако) се запишам на овој факс.
1.Во кој смер има најмалце математика?
2.Каква е математиката, сметководтсвото и статистиката?Тоа сум чул дека највише ги кочи студентиве (барем на државниот).
3.Мене воопшто не ми иде математика каква се учи во средно, равенки, функции и слични задачи. Дали математиката, сметководството и статистика е нешо у смисла-Пресметка на видови трошоци, оперативен профил, данок перед и после оданочување, годишни пресметки и слични ЛОГИЧКИ и потребни работи или е тупење на мозок како во средно?
И ако не ви е тешко кажете ми уште нешто што е карактеристино за економски.
Фала! :)
Во прва година на сите смерови се исти предметите и таа година се и математика, сметководство и статистика. Мене лично воопшто не ми оди математика, ама статистика ми беше прелесно а и сметководство е лесно. Математика на испит ми се погодија задачи како во збирка-зашто и збирката се носи на полагање и така положив.
За понатаму конкретно за мојот смер- економија нема многу математика (и тие предмети што се со задачи се лесни и се со формули само со заменување слично на статистика) ама затоа има премногу учење теорија, функции и графикони на памет зашто има голем дел од колоквиумите што се полагаат на пишување.

Колеги, меѓунардона економија кои прашања ви се паднаа втор колоквиум ? И финансиски менаџмент како да се спреми испит x)) :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom