ООН изврши кршење на човековите права - злосторства и тортура

• Креатор на темата Креатор на темата closse
  • Време на започнување Време на започнување
Боите се можеби слични, ама целта е сосем различна.
Овие утре протестираат затоа што друг така им кажал, палестинците многу добро знаат зашто протестираат.
Викаш дека е така?

Посебно би ти препорачал да го гледаш ова видео.
http://video.google.com/videoplay?docid=-6041204945834291260

Незнам зашто ама ме подсеќа на нешто што се деси пред неполн месец кај нас.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 23:27 ---
Ако најдам слики од македонци со фашистички поздрави и со фашистички изреки ќе кажеш дека сите македонци треба да ги снема одовде?
Не, туку ако најдеш Македонци што го прават ова:

Значи дечко батали книги со светски заговори кои го криват Израел за све. Едуцирај се малце, навлези во суштината на проблемот. Целта на движењата попут Хамас, Хезболах, Исламски Џихад и такви попут нив е јасна: Уништување на Израелската Држава, а не просперитет на Палестинскиот народ.

Значи дечко батали книги со светски заговори кои го криват Израел за све. Едуцирај се малце, навлези во суштината на проблемот. Целта на движењата попут Хамас, Хезболах, Исламски Џихад и такви попут нив е јасна: Уништување на Израелската Држава, а не просперитет на Палестинскиот народ.

Не само тоа туку основање калифат кој мора да поседува оружје за масовно уништување,да има влијание врз светските текови и секако да го шири радикалниот ислам т.е лажниот ислам.

Заговорите паѓаат во вода бидејќи Израел Сам се спаси за време на војните со арапските држави дури после ветото од франција стигнаа пратките на оружје од САД паралелно почнувајќи со свој ВИ комплекс кој денес е на ниво со тој на САД и Русија.,но да се потсетиме имаше и директна советска интервенција,запрашајте се кога Израел би владеел со светот-зарем би бил неколку пати за влакно уништен и тоа нападнат од над 5 држави,дури и Мароко учествувал.

Викаш дека е така?

Посебно би ти препорачал да го гледаш ова видео.

Незнам зашто ама ме подсеќа на нешто што се деси пред неполн месец кај нас.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 23:27 ---

Не, туку ако најдеш Македонци што го прават ова:

Што си мислиш ти, дека се радувам кога убиваат израелци?
Ти се радуваш што ги убиваат и прогонуваат палестинците.

Ако најдам срби што го прават тоа ќе кажеш дека србите треба са се протераат од балканов, дека сите срби се убици, шлајм на светот и не треба да постојат, или ќе бидеш дволичен?

Што си мислиш ти, дека се радувам кога убиваат израелци?
Ти се радуваш што ги убиваат и прогонуваат палестинците.

Ако најдам срби што го прават тоа ќе кажеш дека србите треба са се протераат од балканов, дека сите срби се убици, шлајм на светот и не треба да постојат, или ќе бидеш дволичен?
Не зборам за убивање на Израелци тука, туку зборам за Палестинци кои убиваат Палестинци ако можеш да забележиш.

Ти си тој со светските заговори, да побарам низ форумов?
--- надополнето: 10 мај 2012 во 23:40 ---
Не зборам за убивање на Израелци тука, туку зборам за Палестинци кои убиваат Палестинци ако можеш да забележиш.

Епа јас зборам за тие палестинци што се убиени, а не за палестинците убици. И сеа што

Епа јас зборам за тие палестинци што се убиени, а не за палестинците убици. И сеа што
Незнам што, дај просветлиме што сакаш да кажеш. Дека Хамас е движење за човекови права и слобода на Палестина, а убива Палестинци како кучиња?
--- надополнето: 10 мај 2012 во 23:43 ---
Ти си тој со светските заговори, да побарам низ форумов?
Би ти препорачал да побараш и да прочиташ.

Незнам што, дај просветлиме што сакаш да кажеш. Дека Хамас е движење за човекови права и слобода на Палестина, а убива Палестинци како кучиња?
--- надополнето: 10 мај 2012 во 23:43 ---

Би ти препорачал да побараш и да прочиташ.
Јас не го спомнав хамас, ти го спомна, кај виде дека го спомнав?

Јас не го спомнав хамас, ти го спомна, кај виде дека го спомнав?
Па очигледно не знаеш затоа не си го спомнал. Палестинската држава се простира во Западниот брег и Газа. Израел последните 10тина години нема конфликт со Палестинците во Западниот брег, туку има конфликт со Хамас во Газа каде што истите го угнетуваат Палестинскиот народ кој неретко бара заштита и од Израел.

Палестинската држава се простира во Западниот брег и Газа. Израел последните 10тина години нема конфликт со Палестинците во Западниот брег, туку има конфликт со Хамас во Газа каде што истите го угнетуваат Палестинскиот народ кој неретко бара заштита и од Израел.

ПАлестинците си бараат своја територија, не бараат друга, за разлика од нашиве што користеле слични бои.
И уште една споредба, Западниот брег за Палестина е исто што Вардарскиот дел за Македонија. Нас ни дужат територија исто како и на нив

Па очигледно не знаеш затоа не си го спомнал. .

Па ти ми го наметна Хамас, а ја пак крив. И затоа си ти тука, професоре

Топла вода открија овие. Свака част.

Ќе звучи лошо, но да не давам долги објаснувања сакам да кажам дека сум согласен со Израел. Во случајот Израел е вистинската страна на која треба да се застане, историски се во право. Особено со ОН, сега арапите се повикуваат на ОН. Зошто во 1949 ја нарушија одлуката на ОН и почнаа војна со Израел?! Палестинците го нападнаа Израел и почнаа со војна! Само континуирана тортура треба да се врши инаку ќе се рашири исламот секаде низ Европа. Треба да се сотрат во корен такви идеи кои се против секуларната држава.

Топла вода открија овие. Свака част.
Сеа можеш да се избањаш.
--- надополнето: 11 мај 2012 во 01:28 ---
Ќе звучи лошо, но да не давам долги објаснувања сакам да кажам дека сум согласен со Израел. Во случајот Израел е вистинската страна на која треба да се застане, историски се во право. Особено со ОН, сега арапите се повикуваат на ОН. Зошто во 1949 ја нарушија одлуката на ОН и почнаа војна со Израел?! Палестинците го нападнаа Израел и почнаа со војна! Само континуирана тортура треба да се врши инаку ќе се рашири исламот секаде низ Европа. Треба да се сотрат во корен такви идеи кои се против секуларна држава.
Пријател ај објасни кој ти ја наметна оваа исламофобија?
И како може Палестина да го нападне Израел кога Палестина нема држава?
Знаеш дека си радикален христијанин?
Да се родеше пред 1000 години, размислувањата ќе ти беа во ред.

На тој брод ми се чини дека имаше и некои ,,хуманитерци,, од македонија? Или се лажам? Мислам дека беа од некоја организација финансирана од саудиска арабија и овдека окупираа џамии а сега почнаа да убиваат и деца па некој и ги брани. Не е за џабе пукано, не се тие хуманитарци и требало едно торпедо да му бапнат а не сега да кукаат што им се десило. Кој кур ми барале во палестина? Треба таквите да се сотрат од корен за да не страдаат невини и од страната која што тие ја ,,подржуваат,,. Тие се зло на кое сите треба да се спротивставиме и треба да му кажеме браво на Израел, браво за тоа како опстојува и се спротивставува на сета таа гнаса. Ние овде неможеме да се справиме со неколку гниди од најниска лига. Треба да учиме од Израел....

Сеа можеш да се избањаш.
--- надополнето: 11 мај 2012 во 01:28 ---

Пријател ај објасни кој ти ја наметна оваа исламофобија?
И како може Палестина да го нападне Израел кога Палестина нема држава?
Знаеш дека си радикален христијанин?
Да се родеше пред 1000 години, размислувањата ќе ти беа во ред.
Зошто ги избегнуваш фактите? Палестина немала држава?! Ти знаеш воопште што се случило во 1949 или она си лупаш од памет? Бесплатно: ОН територијата ја разделува на две држави Палестина и Изрел. После неколку дена, палестинците ја напѓаат државата Израел. Јас не сум радикален, само сум националист.

На тој брод ми се чини дека имаше и некои ,,хуманитерци,, од македонија? Или се лажам? Мислам дека беа од некоја организација финансирана од саудиска арабија и овдека окупираа џамии а сега почнаа да убиваат и деца па некој и ги брани. .

Јави се на 199 дека знаеш кој се убиците, а утре право на протест за монтиран случај врз невини албанци.

Треба да учиме од Израел....

Има многу работи што можат да се научат од Израел, се согласувам. Убивање невини луѓе не е меѓу нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom