Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Еве зошто се сака немири и дестабилизации во Македонија

2013, доколку се отвори букурешткиот мировен договор, само ако опстоиме како држава - Македонија, без никаква промена на името ќе можеме да си ги побараме загубените делови од балканските војни! Тоа е причината поради која нашиот јужен и источен сосед постојано не негираат! Знамето го сменивме, беше голема грешка, името сеуште го имаме, но дали ќе дозволиме уште една катастрофанлна грешка? Само овие наши соседи знаат што пишува во договорот и затоа се обидуваат да ни ја одземат можноста да ја обединиме Македонија! Многу веројатно е дека пишува дека само ако се оформи држава под името Македонија, во која живеат Македонци, таа е наследник на овие територии кои беа доделени на грција и бугарија, кога Македонија не функционираше како држава под турско ропство! Постојаното негирање на македонскиот идентитет е обид на соседите и трајно да ни ги одземат овие делови кои треба да бидат во наши граници! Затоа, МАКЕДОНЦИ не смееме да промениме ни буква од името и да се бориме за нашиот идентитет и за нашите права, особено за одземените права на Македонците во грција и бугарија! МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ!!! (мони)

http://mk-mk.facebook.com/notes/makedonija-vo-2013/букурештки-договор-2013-целта-на-соседите/132671953438739?comment_id=921731&offset=0&total_comments=29
Поголеми глупости - амин! Во Букурешкиот договор не постои временска рамка или нешто такво, 100 години и после аш договорот. Бајки на романтичните патриоти е тоа. Не бидете и вие сеа како овие што протестираат па да викате дека и тоа е монтирано нешто ова она. Едноставно, не е така како што збори.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Генти, зошто да си одиш? Никој не те избрка, можеме да полемизираме за проблемите кои очигледно е дека ги Албанската заедница во Македонија.

Ме интересира зошто мислиш дека ДУИ не се залага за Албанците, иако пред 1 година народот кажа поинаку на избори.
Nevozmozno e da se razgovara tuka kako Albanec , se glea toa , zimaj primer od Leandra za povekemina i da ne zborime ..
Taka e toa ... i neam komentar poveke .

@-Sluzbarski-
Gi pozdravuvam tvoite postovi .
Pozdrav i do cesnite ..

P

Princ

Гостин
And how do u know that? Ти го имаш оружјето со кое се изврши убиство, па со сигурност тврдиш дека не е тоа?
Ја имаше веста во многу медиуми, пример http://www.bezpardon.mk/oruzhjeto-najdeno-kaj-uapsenite-ne-e-ona-od-koe-e-pukano-kaj-smilkovskoto-ezero-pokazhalo-veshtachen-eto/
МВР потврди дека оружјето кое е пронајдено во акцијата Монструм, не е она од кое е пукано кај Смиљковското езеро.
Слеп при очи не планирам да глумам.

O

Orion.

Гостин
Nevozmozno e da se razgovara tuka kako Albanec , se glea toa , zimaj primer od Leandra za povekemina i da ne zborime ..

@-Sluzbarski-
Pozdrav i do cesnite ..
Генти ти го изгледа ли документарецот што го постираше Леандра?
Во него меѓу другото се збори за акцијата во Бродец. Мајката на двајцата уапсени и еден убиен албанец тврди дека македонската полиција им облекла униформи на УЧК на нејзините синови за да ги уапси или убие. Ова е АПСУРДНО !!!
Надвор од здрав памет !! И како после да ви веруваме?

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Ја имаше веста во многу медиуми, пример http://www.bezpardon.mk/oruzhjeto-najdeno-kaj-uapsenite-ne-e-ona-od-koe-e-pukano-kaj-smilkovskoto-ezero-pokazhalo-veshtachen-eto/
МВР потврди дека оружјето кое е пронајдено во акцијата Монструм, не е она од кое е пукано кај Смиљковското езеро.
http://www.mkd.mk/30616/crna-hronika/haziri-priznal-deka-gi-vozel-ubijcite-na-petminata-makedonci/

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
@radapciger
U pravo si nekade , pa ke te poslusam i ke si odam sea..
pak ne si me razbral ...ne ti vikam da si odis,tuku ti vikam deka vo site tie procesi i da se montirani i da ne se podednakvo se krivi i Albancite i Makedoncite....Albanci ima vo dosegasnite 9 od mozni 10 vladi od osamostuvanjeto e sega ako na Albancite im e sumljivo nesto vo aktuelniov slucaj sto ne protestirat pred zgradata na DUI a ne tuka ja zamarate cela drzava so vasite somnezi.. DUI se legitimni prestavnici na Albancite i bi ti preporacal kaj niv da se obratis za prasanjatoa*kako bas ovie lica se obvineti za ovoj gnasen cin i koj toa gi iskodosi osomnicenite*.

Член од
29 јули 2008
Мислења
262
Поени од реакции
34

@-Sluzbarski-
Pozdrav i do cesnite ..
Доста не терозираш и на форумов , зарем не ти е доволно и на улица што вршиш терор врз Македонците!

M

Moon Child

Гостин
И тоа дали значи дека НЕ се тие убијците? Неможам да те разберам. Можеби го фрлиле оружјето во езерото, го закопале некаде итн. сигурно нема дома да си го чуваат.
А што правиме дека чуваа толку многу оружје дома? Тоа е прекршок. Нелегално и забрането за цивилна употреба.
Сакаш МВР лично тебе и другарчињата од форумов да ве викнат и да ви ги презентираат доказите ли?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
И јас дома ако немам пиштол, не е гаранција дека не сум убил или пукал во некого.Џезаир Шаќири рече на Балканот никогаш не е проблем наоѓањето оружје :)

А за ова видео некое објаснение?
http://www.youtube.com/watch?v=_-6divqdCZ8&t=10m59s

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Na nemu bese namerata da ne istera i odgovorot bese Malo Morgen , ti sto se bunis ?
Pa covek nemoze so vas dva zbora da smeni be , pa ke mi zbori za nekoj sozivot DUI...
А што случајно да не ти пречи ако не се бунам а?

Па со вас нема соживот. И мене ме залажуваа СДСМ и ВМРО дека со вас има соживот, теоретски тоа звучи убаво, ама во пракса тоа е сосема друго. Соживотот со Македонците кој беше на конец овие 10 години го закопавте во петокот на проетестите што браневте убијци и нивни помагачи, а ќе го закопате уште подлабоко утре! Нека ве лажат и манипулираат Мендух Тачи и кукавиците со бради кои убиваат деца. Нека ви ја кројат ОНИ ( американските платеници од Саудиска Арабија) судбината која сами си ја избравте. Утре сите на протести за одбрана на убијците и нивните помагачи.

Kajgana Shop

На врв Bottom