Студирам психологија

Член од
31 март 2011
Мислења
102
Поени од реакции
18
Морален развој и јас учев од истата книга и мене ми беше доста интересен материјалот.
Психометрија и јас сум многу заинтересирана колку вас ви беше тешко/лесно мене страв ми е да седнам да учам :)
Ne e mnogu tesko a i ne e golem materijalot, vo sporedba so statistika ova e mnogu polesno :) A najveke se uci od predavanja. Patem moralen razvoj od koja kniga ucese?

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Ne e mnogu tesko a i ne e golem materijalot, vo sporedba so statistika ova e mnogu polesno :) A najveke se uci od predavanja. Patem moralen razvoj od koja kniga ucese?
Највеќе и најлесно се учи ако ја замислиш Бешка како си ги мие нозете во леген :pos:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Морал? Од Ана Фрицханд (така беше мислам).
Од предавања Психометрија 1 знам по нешто, ама Психометрија 2... па не знам ништо :)
--- надополнето: 9 мај 2012 во 23:55 ---
Најдобро е сите што студираат психологија да се откажат затоа што нема работа ни за тие што имаат завршено одамна а камоли за тие што тек ќе завршат! Нека одат на друг факултет каде можноста за работа и заработка е поголема едноставно не вреди толку време од животот да си го потрошите за психологијата која не е ниту наука туку област на шпекулации! Најдобронамерно ви го кажувам ова од сопствено и туѓо искуство едноставно не вреди а да не зборувам за луѓето кои таму работат така наречените "професори" и нивните "асистенти" посебно за нивниот непотизам! Страшно! (n)
Ај фала, што друго да ти кажам?!
Освен тоа, не поднесувам кога некој друг ми кажува што да правам, ни добронамерно. Ние знаеме најдобро за себе, ако ти не си успеал не значи дека и другите нема да успеат.
И пред да речеш дека нешто не го бива, прашај се дали тебе можеби не те бивало.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Од предавања Психометрија 1 знам по нешто, ама Психометрија 2... па не знам ништо :)

Освен тоа, не поднесувам кога некој друг ми кажува што да правам, ни добронамерно. Ние знаеме најдобро за себе, ако ти не си успеал не значи дека и другите нема да успеат.
И те како ме биваше имав 9.6 просек и стипендија, не е до мене до непотизмот е, надвор просекот се цени тука не, а посебно на психологија не, сеа работам потполно друга работа! Бегајте од таму додека можете....не ја правете истата грешка!
--- надополнето: 10 мај 2012 во 00:01 ---

Како што ми се чини ќе паднеш психометрија 2 а?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
И те како ме биваше имав 9.6 просек и стипендија, не е до мене до непотизмот е, надвор просекот се цени тука не, а посебно на психологија не, сеа работам потполно друга работа! Бегајте од таму додека можете....не ја правете истата грешка!
--- надополнето: 10 мај 2012 во 00:01 ---

Како што ми се чини ќе паднеш психометрија 2 а?
Зошто да паднам? Нема да бидам тука во сесија, додека стигне време да полагам, ќе научам ;)
И те молам не ја уништувај темата. Тоа што си имал 9.6 просек не те прави поспособен од другите. Да речеме, познавам девојка 10.00 просек е на Економски, па недај боже да треба нешто да продаде утре.
Ќе ти пропадне бизнисот.

Фаламногучаопријатно

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Зошто да паднам? Нема да бидам тука во сесија, додека стигне време да полагам, ќе научам ;)
И те молам не ја уништувај темата. Тоа што си имал 9.6 просек не те прави поспособен од другите. Да речеме, познавам девојка 10.00 просек е на Економски, па недај боже да треба нешто да продаде утре.
Ќе ти пропадне бизнисот.

Фаламногучаопријатно
Да ме прави поспособен бев и демонстатор меѓу другото и ме прави далеку поискусен а како се цени знаењето, веројатно преку оценките така? Или ти и твојте професорки го цените можда преку емоциите...а? Што е тоа што прави разлика помеѓу студентите? Вие само ги читате или можда и разбирате по нешто од тие книгите? Знае ли некој од вас на кој начин Ана Фрицханд го доби тоа место? Или можда ќерката на Арнаудова? Знаете ли кои се вашите професори и асистенти на кој начин таму се вработиле? Која била мајка и на Бешка кога Бешка се вработила ај прашајте ја? А Благоја Јанаков...приказна за себе има некој полагано личност кај него ако не еве ќе ви кажам како да положите...само пишете некое ваше сексуално искуство и завршена работа...перверзњак... а имате и асистент кој предава клиничка психологија :tapp:...мислам едноставно си ја предава... да асистент...Ја има ли некој прочитано таа развојна психологија и разбрано кои тешки глупости ги пишува во нејзе? Тој не е институт туку творевина "на, на ти го дај ми го" трагикомична претстава во мало на нашата ни држава македонија! Не за џабе сме таму кај што сме....:facepalm:...слободно пишете на темава по некоја година и кажете ми до кај сте со вашата психологија :pos:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Да ме прави поспособен бев и демонстатор меѓу другото и ме прави далеку поискусен а како се цени знаењето, веројатно преку оценките така? Или ти и твојте професорки го цените можда преку емоциите...а? Што е тоа што прави разлика помеѓу студентите? Вие само ги читате или можда и разбирате по нешто од тие книгите? Знае ли некој од вас на кој начин Ана Фрицханд го доби тоа место? Или можда ќерката на Арнаудова? Знаете ли кои се вашите професори и асистенти на кој начин таму се вработиле? Ја има ли некој прочитано таа развојна психологија и разбрано кои тешки глупости ги пишува во нејзе? Тој не е институт туку творевина "на, на ти го дај ми го" трагикомична претстава во мало на нашата ни држава македонија! Не за џабе сме таму кај што сме....:facepalm:...слободно пишете на темава по некоја година и кажете ми до кај сте со вашата психологија :pos:

Другар, јас ич не сум студент на УКИМ; прво, само ја користам литературата која ја користат студентите на УКИМ.
И јас не видов ништо лошо во Развојна на Шкариќ, би сакала да ми предочиш што е толку проблематично (инаку учев по ,,старата,, верзија, односно едната книга, сега материјалот е разделен во две).

Како Ана Фрицханд добила место, или кој со кого се онадел после предавања, ич не ми е гајле. Ниту планирам во животот да работам како професор, ниту да имам било каква допирна точка со професорска работа. Во други води ќе запливам ;)

Така што, за твоето разочарување можеш да зборуваш со Магде, да видиме колку таа се согласува со тебе.

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Изгледа многу лошо искуство имаш со факултетов, горанезоране?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
А кога сме кај толку извиканите оценки, на пример, иронија на животот е кога некој има 10ка зошто по ,,новиот систем,, дремел на предавања, копирал од Википедиа и ја набубал книгата (зборува за Фројд, а везе нема кој е тој), а има и такви кои додека зборуваш со нив ништо не може да те убеди дека не се веќе психолози со искуство, а всушност имаат некаква 8ца.
Оценките и знаењето, се помалку имаат врска, повеќе има врска способноста да копираш од Википедиа или да преведеш од Англиски и способноста да научиш буквално на памет нешто, отколку колку реално те бидува во практични ситуации да го примениш тоа што си го прочитал.

Затоа пак ќе кажам - за мене просекот е најневажното нешто што студентот го има.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
А кога сме кај толку извиканите оценки, на пример, иронија на животот е кога некој има 10ка зошто по ,,новиот систем,, дремел на предавања, копирал од Википедиа и ја набубал книгата (зборува за Фројд, а везе нема кој е тој), а има и такви кои додека зборуваш со нив ништо не може да те убеди дека не се веќе психолози со искуство, а всушност имаат некаква 8ца.
Оценките и знаењето, се помалку имаат врска, повеќе има врска способноста да копираш од Википедиа или да преведеш од Англиски и способноста да научиш буквално на памет нешто, отколку колку реално те бидува во практични ситуации да го примениш тоа што си го прочитал.

Затоа пак ќе кажам - за мене просекот е најневажното нешто што студентот го има.
Тоа го викаат сите со слаб просек! А да и професорите и асистентите на психологија...нив им се побитни родово-племенските односи...таму треба да бидеш "роден психолог" на мајка или на тато!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Тоа го викаат сите со слаб просек! А да и професорите и асистентите на психологија...нив им се побитни родово-племенските односи...таму треба да бидеш "роден психолог" на мајка или на тато!
Јас немам слаб просек, ако веќе зборуваме.
Ама ти имаш комплекси, исто така. Време е да посетиш некој колега :)

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Изгледа многу лошо искуство имаш со факултетов, горанезоране?
Не е тоа факултет друже само така го викаат да си запознаен како само функционира ќе ти згади животот...:eek:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.785
Не е тоа факултет друже само така го викаат да си запознаен како само функционира ќе ти згади животот...:eek:
Ниту тој не студира на УКИМ. Сега ќе кажеш што поточно те мачи ? :)

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
Ти го заеба животот и младоста таа психолоја. Пу !

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Ти го заеба животот и младоста таа психолоја. Пу ![/quote
Да бе ќути добро што си отидов а и во Америка им бил битен просекот инаку тешко мене...туку добро што они ете различно размислуваат...моја среќа :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom