#SpreadTheTruth, секој ден, 21 часот

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
ајде бе одете на протест. дај боже пола милион да излезат.
само кажете ми, зошто минатиот пат кога беше пред влада и пред да бидат апсењата мававте по полицајците со камења?
Јас ако отидам на протестот (пред се зависи од тоа што ќе се случува во петок) нема да мавам по полиција или да кршам било што, било какви инциденти да почнат јас прв ќе си отидам.. тоа важи за 90% присутните претпоставувам

А според моја логика ќе ти објаснам зошто мавале по полицијата (многу сум против тоа). Тие што маваа во глобала се малолетници и го имаат она мислење "албанска полиција" што донекаде ги разбирам, ако се потсетиме што се случи на Кале, како полицијата реагираше а ќотекот го изедоа истите тие што и на протестот фрлаа со камења

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не е поентата во трпеливоста, туку во креативноста, во насочувањето на целата таа мотивираност, емоции и енергија во вистинска насока! А не во насока која им одговара токму на оние кон кои и ќе бидат насочени тие протести.
Токму затоа го кажав следново:

Кој разбере, разбере.
Се сложувам реков, но крајно време е да се лоцира противникот.
Не мора утре, задутре, но мора полека да се направи национална стратегија.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Залудно е да "задаваш удар" ако првин не го лоцираш противникот! Не само што нема ни да го чепнеш, не само што ќе ти се смее зад грб, туку "мавтајќи" во празно, голема е веројатноста и самиот да се истепаш.
Sto vi rekov paralelni dimenzii...
Ovoj uste ne go lociral protivnikot :D
Ajde da mu pomogneme...
http://www.youtube.com/watch?v=HHKxxRerns0&list=FLv6dJErhI0SqLhNYnI4GnFQ&index=1&feature=plpp_video
Ako seuste ne znaete pocekajte do petok se ke vi se razjasni skoro vo site gradovi na Mkd so znacitelna albanska populacija

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Еве нешто мое. Целта ми беше да се поврзам со Германците знаејќи дека и тие имаат проблем со Радикалните Исламисти, ама некако слаби ми оди. Кој ќе креира подобар твит со истата цел има 5+ од мене.

https://twitter.com/#!/TheQuickRisk/status/200314627748397058

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Sto vi rekov paralelni dimenzii...
Ovoj uste ne go lociral protivnikot :D
Ajde da mu pomogneme...
http://www.youtube.com/watch?v=HHKxxRerns0&list=FLv6dJErhI0SqLhNYnI4GnFQ&index=1&feature=plpp_video
Персеј друго сака да каже човекот.
Преносна смисла му е.

Ни треба национално единство, пред се политичко, да нема поделба на плави и портокалови, а тогаш лесно ќе се справиме со ваквиот ништожен непријател.

Б

Бат Елохим

Гостин
ти си изгледа анти македонец немам што друго да коментирам... оди во петок со пријателчињата!
види, не те прашува ништо лошо. На пример кога беа студентско-средношколските протести не знам дали памтиш (колку год имаш) како бе организирани. Имаше редари, самите за раце се држеа и штитеа луѓе, раскрсници, имаше неколку мали, ама стварно мали инциденти. Се знаеше маршута на движење.
Ако веќе сакате протести, се седнува, се договара што се бара, кој ќе спроведува ред, на кого гневот се насочува и на кој начин. Мора да има одговорени не во смисол пред закон, туку одговорни за движење, скандирање. Треба и со масата луѓе што протестира да се манипулира. Инаку малку фали да има експлозија на незадоволство што тлее од се и сешто ...

N

Nessa Alcarin

Гостин
Еве нешто мое. Целта ми беше да се поврзам со Германците знаејќи дека и тие имаат проблем со Радикалните Исламисти, ама некако слаби ми оди. Кој ќе креира подобар твит со истата цел има 5+ од мене.

https://twitter.com/#!/TheQuickRisk/status/200314627748397058
to all the world,
не сме сите христијани ;)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Б

Бат Елохим

Гостин
ајде бе одете на протест. дај боже пола милион да излезат.
само кажете ми, зошто минатиот пат кога беше пред влада и пред да бидат апсењата мававте по полицајците со камења?
извини, али полицијата си заслужува многу повеќе.
Гарант во сабота ќе има специјалци, а во петок со празни раце, уште транспаренти да им даат со арапски букви да не идат празни... Е сеа не се баш тие џандарчиња криви пошо имаат команда, ама јеби га во прв ред си се...

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.559
Поени од реакции
22.494
Дајте листа со повеќе твитови, кои ќе ги објавуваме, исто како вчера.

Kajgana Shop

На врв Bottom