- Член од
- 4 мај 2009
- Мислења
- 2.476
- Поени од реакции
- 5.545
Јасно ни е , знаеме кој се. На Твитер!
Јасно ни е , знаеме кој се. На Твитер!
Ова на сликите да се случеше минатиот петок одма ќе се активираше “движењето“ за “полициска бруталност“.
Ти, и за жал огромното мнозинство очигледно не сте способни да препознаете кому му е во корист сега и кому му било во корист во 81-ва да протестира! Како и - што требало да се постигне со тие протести. Иако со Тапетарот не се согласуваме за некој нешта, овде итекако е во право.
На почетокот на 80-те, целта на протестите беше да се предизвикаат немири и дестабилизација во која Албанците ќе испаднат жртви во очите на западниот свет, тоа и се случи! Ај погоди сега, во оваа ситуација, кому му е во корист истото тоа сценарио?
Зарем не се провидни и очигледни тие намери, кога за да излезат на протест, немајќи што друго како изговор, се вадеа на тоа што мажи полицајци привеле жена муслиманка! На нив им се потребни изговори, и единствен начин да ги добијат се наивни и националистички настроени вжештени глави!
Оваа битка се добива единствено со глава, со лобирање, со трпеливост! Не со препуштање на емоциите.
Copkar Фала на инфо ја не сум у тек цело време во подрум бев
Za da znaat deka ako ne gi fatat oni se sledni.ајде бе одете на протест. дај боже пола милион да излезат.
само кажете ми, зошто минатиот пат кога беше пред влада и пред да бидат апсењата мававте по полицајците со камења?
Не е поентата во трпеливоста, туку во креативноста, во насочувањето на целата таа мотивираност, емоции и енергија во вистинска насока! А не во насока која им одговара токму на оние кон кои и ќе бидат насочени тие протести.Ипси се ова убаво кажано, но историјата покажала дека трпеливоста не е баш некако во наша корист.
У принцип се слагам со постот и реално гледано си сосема во право, но преголем залак се четири детски животи за да се голтне тукутака.
И на Европа и на САД им е сосема јасно како функционира исламот, и какво племе се ватерполистиве.
Не верувам дека контра протест ќе направи тектонски пореметувања во нивните размислувања.
Битката се добива зад кулисите, на политичката сцена, која нема врска со она што се случува на улиците.
Од она што јас го знам и податоците кои ми се достапни, можам со сигурност да тврдам дека ветрот полека го менува правецот во наша корист. Конечно.
За жал или не, и многумина кои се инфилтрирани во безбедносната ситуација на државава и спречување на некаква криза се со мнение да се воздржиме од протести.
Но и тие го немаат она клучното ДО КОГА ?
Кој разбере, разбере.Залудно е да "задаваш удар" ако првин не го лоцираш противникот! Не само што нема ни да го чепнеш, не само што ќе ти се смее зад грб, туку "мавтајќи" во празно, голема е веројатноста и самиот да се истепаш.