Јас генерално сум за протести, ама лично мислам дека овој е на наша штета.
Мислам дека на младите им е филм да протестираат ко некаде. Нели револуционери ќе бидат. Нема везе. Филм. Ќе се дерат "за Албанци гасни комори" бла бла бла и отиде у неповрат радикализмот нивни. И оние новинари платеници едвај ќе чекаат. Ќе видите како не спијат и како со низок старт ги чекале Македонците да излезат на протест.
Грешката е што се чекаше до сега. Да имаше муда народот да излезе кога 200 илјади невработени останаа, кога се распаѓаа фабрики, кога се менуваа имиња, знамиња, кога доаѓаа разноразни бричик*р стефани да ни кажуваат како да најдеме решение "рамковно", кога терористи во влада и собрание ни влегоа, ние како поддржувачи на една или друга партија се си проџвакавме. За се изговор имавме.
Да имаше протести од создавањето на државава до сега, за се што требаше по ред, немаше до ова дереџе да дојдеме.Ама ние си ќутиме 20 години. И војна преживеавме и капитулација си потпишавме.
Сега партии, агентури, филмаџии што и да сте, ебете си мајката, протестирајте си сами!
Јас неам ни деца за фрлање, ни грб за мавање, ни куќа за палење! Лично сметам дека протестот е наместен и е на наша штета!